عضو کمیسیون انرژی مجلس:
ایران به قطب تأمین گاز منطقه بدل خواهد شد
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به قرارداد گازی ایران و روسیه گفت: بیشک این قرارداد میتواند در تبدیل ایران به قطب تأمین گاز منطقه نقش اساسی داشته باشد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، امید کریمیان با اشاره به امضای توافقنامه گازی ایران و روسیه بیان کرد: این قرارداد افزون بر رفع ناترازیهای داخلی، ایران را به قطب تأمین گاز منطقه بدل میکند و به افزایش قابل توجه مراودات و مبادلات تجاری و امنیت اقتصادی و سیاسی کشور میانجامد. وی افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه به دولت تکلیف شده است که به قطب انرژی منطقه تبدیل شویم. قرارداد گازی با روسیه نیز برای همین منظور بود. این اقدام وزارت نفت، هم دیپلماسی انرژی موفق دولت را نشان داد و هم بیانگر این موضوع است که در مسیر اجرای برنامه هفتم گام برمیداریم. عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه ایران بهعنوان یکی از بزرگترین دارندگان نفت و گاز در جهان، این فرصت را دارد که از آوردههای سیاسی و اقتصادی تجارت منابع انرژی بهرهمند شود، گفت: امضای قرارداد گازی بین ایران و روسیه میتواند منافعی برای دو طرف داشته باشد و در شرایطی که دو کشور از طرف غرب تحریم شدهاند، در خنثیسازی تحریمها اثرگذار است.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعلام کرد؛
احتمال کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی نرخ خوراک
و سوخت پتروشیمی
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: سرانجام پس از پیگیری فراوان این انجمن و برگزاری جلسات متعدد با دولت و مجلس، مصوبه نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع با رای دیوان عدالت باطل شد که این مساله به کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی نرخ خوراک و سوخت پتروشیمیها در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۲ منجر خواهد شد.
احمد مهدوی با بیان اینکه بر اساس مصوبه جدید قیمت نرخ گاز خوراک ۷۰۰۰ تومانی برای شرکتهای پتروشیمی و گاز ۴۰۰۰ تومانی صنایع، برای پنج ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ ملغی شد و وجاهت قانونی ندارد، اظهار کرد: نرخ خوراک پتروشیمیها مهرماه سال گذشته حدود ۶۵۰۰ الی ۷۰۰۰ تومان بود که در کوارتر اول امسال به حدود ۴۰۰۰ تومان رسیده است، با توجه به ملغی شدن نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع، احتمال کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی نرخ خوراک و سوخت پتروشیمیها در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۲ وجود دارد. وی با بیان اینکه این موضوع با توجه به تحمیل بار مالی بسیار زیاد به شرکتهای پتروشیمی ناشی از این اقدام غیرقانونی امور حقوقی دولت و وزارت نفت، در دویست و نهمین جلسه هیأت مدیره به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفت: مقرر شد اقدامات حقوقی برای ابطال نامههای امور حقوقی دولت و معاونت برنامهریزی وزارت نفت در دیوان عدالت اداری در دستور کار انجمن قرار بگیرد. به گفته دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی پس از طرح دادخواست در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و ارائه لوایح دفاعیه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در مورخ رأی به ابطال نامههای مذکور داد.
ترمز اقتصاد عربستان با کاهش تولید نفت کشیده شد
تحلیلگران پیشبینی کردند اقتصادهای منطقه خلیج فارس به دلیل ادامه کاهش تولید نفت، امسال با نرخ بسیار آهستهتری توسعه پیدا میکنند و افت عربستان سعودی از همه شدیدتر خواهد بود. در نظرسنجی رویترز از ۲۴ اقتصاددان که در فاصله هشتم تا ۲۲ ژوئیه انجام شد، پیشبینی شد اقتصاد عربستان سعودی در سال جاری، ۱.۳ درصد رشد میکند که کمتر از ۱.۹ درصد پیشبینی شده در نظرسنجی آوریل و سه درصد پیشبینی شده در ژانویه است. با این حال، پیشبینی میشود امارات عربی متحده، رشد بهتر ۳.۷ درصد را تجربه کند زیرا به زودی تولید نفت خود را افزایش میدهد و به گردشگری متمرکز است. انتظار میرود کویت امسال در رکود بماند، در حالی که قطر، رشد اقتصادی ۲.۲ درصد، عمان، ۱.۶ درصد و بحرین، ۲.۶ درصد را پیدا کند. پیشبینی میشود اقتصادهای شورای همکاری خلیج فارس به طور متوسط، ۱.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ رشد کنند. رالف ویگرت، مدیر اقتصادهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در شرکت «اس اند پی گلوبال مارکت اینتلیجنس» در این باره گفت: درآمدهای نفتی پایینتر، بر رشد غیرنفتی تاثیر گذاشته است. عربستان سعودی در حال بهسازی برنامه افق ۲۰۳۰ و تنظیم هزینه سرمایهگذاری است. تاثیر بر رشد واقعی تولید ناخالص داخلی، سرمایهگذاری کمتر به معنای دورنمای اقتصادی ملایمتر است. اما دورنمای اقتصادهای شورای همکاری خلیج فارس برای سال ۲۰۲۵، روشنتر است و انتظار میرود اقتصاد عربستان سعودی، ۴.۵ درصد و امارات عربی متحده، ۴.۲ درصد رشد کند. بعلاوه، انتظار میرود این منطقه شاهد نرخ تورم ملایمی باشد که طبق پیشبینی اقتصاددانان، بین یک درصد تا سه درصد در سال ۲۰۲۴ خواهد بود و کمترین تورم در عمان و بالاترین نرخ تورم در کویت مشاهده میشود.