روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۳ شنبه ۳۰ تير - شماره 4636

روایت روحانی از پایان جنگ:

هاشمی گفت آماده‌ام آتش‌بس را اعلام کنم و محاکمه شوم


 حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در گفتگو با عوامل مستند «احمد» خاطراتش را از پایان جنگ تحمیلی و اعلام پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در ۲۷ تیر ۱۳۶۷ روایت کرده است. ناگفته‌هایی از نامه فرماندهان سپاه درباره امکانات جنگ و نامه دولت موسوی درباره بودجه کشور؛ پیشنهاد هاشمی رفسنجانی برای اعلام آتش‌بس و آمادگی برای محاکمه، موافقت امام با اعلام پایان جنگ و نقل‌قولی از حاج‌احمد خمینی در سال ۶۵ که «اگر به من باشد من حاضرم سوار هواپیما شوم بروم بغداد تمام کنم، ولی خب با من نیست. متن کامل خاطره روحانی که در سالگرد پذیرش قطعنامه ۵۹۸ منتشر می‌شود، به شرح زیر است:
روز‌های آخر جنگ، فکر می‌کنم ۲۳ یا ۲۴ تیرماه با آقای هاشمی جبهه بودیم. جلسه بسیار مفصلی تشکیل شد. تقریباً فرماندهان اصلی سپاه حضور داشتند. آقای هاشمی مفصل آنجا صحبت کرد. گفت شما بیایید واقعیت را برای امام بگویید و هر چه هست را بنویسید. اگر چیزی می‌خواهید، اگر می‌خواهید جنگ تمام شود، اگر می‌خواهید جنگ ادامه پیدا کند، هر چه می‌خواهید. این را بنویسید، من این نامه را ببرم به امام بدهم.
این بحث‌های ما ساعت ۱۱.۵، ۱۲ شب تمام شد. بنا شد آن‌ها بروند این نامه را بنویسند. ما رفتیم برای استراحت و آقای هاشمی هم رفت استراحت کرد. صبح برای نماز صبح بیدار شدیم، بعد از صبحانه راه افتادیم بیاییم تهران. این نامه را فرماندهان سپاه نوشته بودند، صبح به آقای هاشمی دادند. آقای هاشمی شاید نامه را دیده بود، ولی در ماشینش نامه را به من داد، آن را خواندیم. همان نامه‌ای که آقای رضایی می‌نویسد ما چقدر لشگر می‌خواهیم، امکانات می‌خواهیم، بمب اتم می‌خواهیم، همه آن‌ها که معروف است. از یک طرف دولت هم نامه‌ای تهیه کرده بود، فکر می‌کنم سازمان برنامه و بودجه دولت مهندس موسوی نوشته بود درباره وضع اقتصادی ایران و وضع جنگ از لحاظ بودجه. این دو نامه دست امام رسیده بود.
ما با آقای هاشمی زیاد بحث کردیم، نه یک بار، شاید پنج، شش بار ما با هم بحث کردیم که پایان جنگ چگونه امکان‌پذیر است؟ آقای هاشمی همیشه به من می‌گفت من این را برعهده می‌گیرم. برای امام خوب نیست که این همه مردم را تشویق و تأکید کرده به جنگ، بگوید جنگ تمام شود. من به‌عهده می‌گیرم، هرچه می‌خواهد بشود. بعد امام بیاید من را محکوم کند، حتی من را محاکمه کنند من آماده‌ام. این را با ایشان دو، سه بار مرور کردیم، یک بار نگفت به من.
آقای هاشمی به من زنگ زد گفت ما همدیگر را ببینیم. صبح اول وقت شنبه که من رفتم پیش آقای هاشمی گفت مسأله جنگ تمام شد. او تعریف کرد برای من که من رفتم خدمت امام، به امام گفتم من آماده‌ام بروم پایان جنگ را اعلام کنم، قطعنامه ۵۹۸ یا هرچیزی یا هر شکلی را اعلام کنم، من فرمانده جنگ هستم، بعد از آن شما بگویید که ایشان اشتباه کرده است، حتی دستور بدهید من را محاکمه کنند. من برای این آمادگی دارم و شما برعهده نگیرید. ایشان گفت امام فکری کرد و گفت که باشد ببینم. بعد برای من پیغام داد، این پیغام قاعدتاً از طریق احمدآقا بوده است. آن را خودم حل می‌کنم. بعد امام من را خواست و گفت شما بروید جلسه‌ای تشکیل بدهید. روز شنبه بود که ما با آقای هاشمی بحث می‌کردیم که یکشنبه این جلسه خدمت آیت‌الله خامنه‌ای، رئیس‌جمهور باشد و چه کسانی باشند؟ ایشان اسامی را یادداشت کرده بود، اسامی را هم من گفتم، مشورت کردیم، افراد دعوت شدند و این کار انجام گرفت. اینکه خود حاج‌احمدآقا در این ایام با توجه به حرفی که ایشان سال ۶۵ به من زد، گفت اگر به من باشد من حاضرم سوار هواپیما شوم بروم بغداد تمام کنم، ولی خب با من نیست، علی‌القاعده ایشان با آن شرایطی که پیش آمده بود موافق بود. اما من در این زمینه با حاج احمدآقا صحبت نکردم.


برگزاری مراسم یادبود حاج سیدجواد حجازی
  مراسم ختم پدر حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی اصغر حجازی، قائم مقام دفتر رهبر انقلاب، برگزار شد.
در این مراسم که در مسجد امام جعفر صادق (ع) میدان فلسطین تهران برگزار شد، شخصیت‌هایی از جمله مسعود پزشکیان، محسنی اژه‌ای، محمدباقر قالیباف، مصطفی پورمحمدی، محمدرضا عارف، حسن روحانی، محمدجواد ظریف، مجید انصاری، مصطفی میرسلیم، فرزندان رهبر معظم انقلاب، سیدحسن خمینی، سردار سلامی فرمانده کل سپاه، اسحاق جهانگیری، عبدالناصر همتی، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات، غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر شهید رئیسی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت و سردار ابوالفضل حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه حضور داشتند.

ابوترابی: حمله یمن به تل‌آویو
هشداری برای پایان تجاوز بود
 خطیب جمعه تهران درباره حمله پهپادی یمن به تل‌آویو گفت: این عملیات با پهپاد یافا که به‌دست جوانان یمن ساخته شده قلب تل‌آویو را مورد هدف قرار داد و نزدیک سفارت آمریکا فرود آمد، هشدار دیگری برای پایان تجاوزات حیوانیِ درندگان صهیونیست به مردم غزه است.
حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز عبادی-سیاسی این هفته‌ی پایتخت که در مصلای امام خمینی(ره) اقامه شد، طی سخنانی ضمن تسلیت ایام عزای حسینی با اشاره به حمله پهپادی یمن به تل‌آویو که بامداد امروز صورت گرفت، بیان کرد: این عملیات با پهپاد «یافا» که به‌دست جوانان یمن ساخته شده است، قلب تل‌آویو را مورد هدف قرار داد. این پهپاد در فاصله نزدیک سفارت آمریکا فرود آمده و هشدار دیگری برای پایان تجاوزات حیوانیِ درندگان صهیونیست به مردم غزه است. وی با بیان اینکه ایستادگی ملت غزه برای امت اسلام آبروی دیگری خلق کرده است، افزود: نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی گفته «سربازان ما روزانه در غزه کشته می‌شوند و صفحات تلویزیونی با هم می‌جنگند؛ دولت از هم پاشیده و کارآیی ندارد». ژنرال بازنشسته صهیونیستی می‌گوید «هرج و مرج کامل بر سربازان صهیونیستی در نوار غزه حاکم شده و در دست نبودن تجهیزات و خدمات لجستیکی، غذا و موارد مورد نیاز نداریم.”
خطیب موقت جمعه تهران با اشاره به برگزاری دو مرحله‌ی انتخابات ریاست جمهوری 1403 گفت: این انتخابات در اوج رقابت، سلامت و امنیت با مشارکت بیش از 55 میلیون نفر برگزار شد و جریانیات سیاسی با تمام ظرفیت در این میدان حاضر شدند. برگزاری انتخابات با هدایت رهبر معظم انقلاب، مدیریت آقای مخبر سرپرست ریاست جمهوری و انتقال قدرت از دولت سیزدهم به دولت جدید درخور تحسین است. بدانیم که این انتخابات از عوامل مهم افزایش سرمایه اجتماعی است.
ابوترابی‌فرد عنوان کرد: منافع ملی و شرایط اقتصادی کشور اقتضا دارد که همگان رفتارهای رقابتی را به رفاقت تبدیل کنند و سرمایه فکری و مدیریتی‌شان را به یاری دولت چهاردهم ببرند. رئیس‌جمهور جدید و همکاران وی نیز با برنامه‌ریزی امکان استفاده از ظرفیت عظیم کشور را فراهم کنند. رئیس‌جمهور منتخب نقشه راه خود را در مدیریت دستگاه اجرایی تبیین کرده و به‌درستی بر ضرورت تلاش برای فراهم کردن بستر اجماع نخبگان تأکید کرده است.
وی با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور منتخب در فراهم کردن مسیر اجرای سیاست‌های کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در دولت خود، اظهار داشت: سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری جایگاه حقوقیِ وزینی در نظام جمهوری اسلامی دارد؛ این سیاست‌ها نقشه‌ی راه برای دست‌یابی به آرمان‌ها و اهداف تعریف‌شده در قانون اساسی است و چارچوب جهت‌گیری کشور را تعریف کرده است. رهبر معظم انقلاب در سال 1381 فرموده‌اند اگر سیاست‌های کلی تبیین و توزیع نشود، دچار بی‌رویه‌گی در رفتار خواهیم شد و وقتی این سیاست‌ها مشخص شد، یعنی هندسه‌ی کلی حرکت نظام در مسیر کلی معیّن شده است.
امام جمعه موقت تهران خاطر نشان کرد: رئیس‌جمهور منتخب گفته است که هدف دولت چهاردهم فراهم کردن تحقق سیاست‌های کلی است که سخن درستی هم هست. رهبر معظم انقلاب زمانی فرمودند که «مهم‌ترین وظیفه رهبری در قانون اساسی تنظیم این سیاست‌هاست.”
ابوترابی‌فرد بیان کرد: لازم است قوای سه‌گانه و همه نهادهای کشور در چارچوب سیاست‌های کلی حرکت خود را تنظیم کنند و برنامه‌ریزی‌شان برای اجرای این سیاست‌ها باشد. لازم است نهادهای علمی و پژوهشی علل اساسی بر زمین ماندنِ برخی از این سیاست‌ها را بررسی و تبیین کنند. باید موانع اجرای این سیاست‌ها از بین برود تا دولت چهاردهم از تمامی ظرفیت‌ها برای اجرای این سیاست‌ها استفاده کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه