روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۹ تير - شماره 4631

سرپرست ریاست جمهوری:

دولت بی‌طرفی در انتخابات را به‌طور کامل رعایت کرد

   سرپرست ریاست جمهوری گفت: انتخابات بدون هیچ‌گونه خللی برگزار شد و تا امروز کسی متعرض انتخابات و مدعی وقوع تخلف در برگزاری آن نشده است.
محمد مخبر در گفت‌وگو با رسانه KHAMENEI.IR عنوان کرد: دولت و برگزارکننده‌ انتخابات باید از حق‌الناس به تمام و کمال مراقبت و صیانت کند. تحقق این امر جز با بی‌طرفی، شدنی نیست. اولا مجموعه‌ دولت در انجام برگزاری انتخابات انصافاً این بی‌طرفی را با تمام و کمال رعایت کردند. ثانیاً امکانات وسیعی برای نظارت دیده شد. یک سازوکار و دستگاه‌های رسمی مثل شورای نگهبان، ناظرین خود کاندیداها و دستگاه‌های مختلف وجود دارد، اما به موازات آن، شبکه‌ مردمی دیگری هم در این کار نظارت می‌کرد.
مشروح این گفت و گو به شرح زیر است:
جناب آقای مخبر! در مدت کمتر از ۵۰ روز و مطابق موعد تعیین‌شده در قانون اساسی، دو انتخابات در کشور برگزار شد که یک حماسه است. انجام این کار، آن هم در نبود رئیس‌جمهور بسیار سنگین است. درباره روند اجرایی انتخابات اخیر توضیح دهید.
خیلی کار سخت و سنگینی بود؛ البته خداوند نعمت رهبر انقلاب را بالای سر این کشور همیشه نگه‌ دارد؛ ایشان با ارشادها، راهنمایی‌ها و پشتیبانی‌هایشان تکیه‌ اصلی ما در این دوره بودند. ولی انجام کار یک‌ساله در ۵۰ روز، آن هم وقتی که رئیس جمهورتان به شهادت رسیده است و چند موضوع مهم از جمله برگزاری اجلاس دوره جدید خبرگان و تشکیل مجلس خبرگان، برگزاری اجلاس مجلس شورای اسلامی و شروع به کار مجلس را در برنامه کشور دارید، سنگین‌تر می‌شود. کارهای جاری کشور از قبیل بازار، ارز و بورس و... نیز باید به طور طبیعی پیش می‌رفت و آقا دستور صریح دادند که نباید به هیچ وجه خللی در کار کشور وارد بشود. تجمیع همه‌ اینها و اعمال مدیریت توسط دولت کار سختی بود، ولی الحمدلله خدا کمک کرد و این کار انجام شد.
معمولاً برای انتخابات ریاست جمهوری از یک سال پیش تدارک می‌شد. کاندیداهای احتمالی مشخص بودند، فعالیت می‌کردند، تدارک ناظرین، شورای نگهبان، نیروهای نظامی، انتظامی، اقدامات لازم امنیتی، تدارک برای سلامت انتخابات و برگزاری پرشور حماسه حضور مردم همه طی یک سال انجام می‌شد. اما در شرایط فعلی باید طی ۵۰ روز هر دو دوره انتخابات برگزار می‌شد. به نظرم تمام دولت و دستگاه‌های حاکمیتی با جدیت برای این کار بزرگ کمک کردند و در رأس همه‌ اینها خود مردم بودند.
چه پیگیری‌هایی داشتید برای اینکه این اعتماد و اطمینان شکل بگیرد که بدنه‌ عالی دولت در این انتخابات کاملا بی‌طرف است؟
رهبر انقلاب یک نکته‌ شرعی‌ دارند که بسیار جدی است. آقا می‌فرمایند رأی مردم حق‌الناس است. بنابراین دولت و برگزارکننده‌ انتخابات باید از این حق‌الناس به تمام و کمال مراقبت و صیانت کند. تحقق این امر جز با بی‌طرفی، شدنی نیست. اولا مجموعه‌ دولت انصافاً این بی‌طرفی را به طور کامل رعایت کردند. ثانیاً امکانات وسیعی برای نظارت تدارک دیده شد. دستگاه‌های رسمی مثل شورای نگهبان، ناظرین خود کاندیداها و دستگاه‌های مختلف حضور داشتند اما به موازات آن یک شبکه‌ مردمی دیگری در این کار نظارت می‌کرد که اتفاقی نیفتد و همین باعث شد الحمدلله انتخابات بدون هیچ‌گونه خللی برگزار شود و تا امروز کسی متعرض انتخابات و مدعی وقوع تخلف در برگزاری آن نشده است.
خودتان هم بازخوردی از جریان‌های مختلف داشته‌اید؟      
فوق‌العاده. بعد و حین انتخابات بازخورد داشته‌ام. البته این هم از نجابت مردم، دستگاه‌ها و سیاستمدارهای ما است. در حین برگزاری انتخابات هم پیام‌های تشکر و قدردانی بسیار زیادی داشتم که می‌گفتند کار خیلی خوب دارد پیش می‌رود، بعد از انتخابات هم همین‌طور.
به عنوان یکی از نزدیک‌ترین همکاران شهید رئیسی فکر می‌کنید چه میراثی از ایشان بر تارک دولت جمهوری اسلامی ایران و مسئولیت‌پذیری در نظام ماندگار شده است؟
توفیق بزرگ شهید رئیسی این بود که معنویت و مدیریت را با هم عجین کرده بود. شما در مدیریت ایشان معنویت و دینداری و خداباوری را می‌دیدید. در خداباوری و دینداری‌اش هم مدیریت را می‌دیدید. سه ویژگی اصلی داشت یکی اینکه واقعاً مقیّد بود که تدابیر آقا تمام و کمال عمل بشود. نکته‌ دوم این بود که به دلیل دینداری‌اش هیچ‌وقت احساس یأس و بن‌بست نمی‌کرد. سوم اینکه در حل مسائل کشور فوق‌العاده به ظرفیت‌های داخلی اطمینان داشت که هر کاری شدنی است. واقعاً مردم‌باور بود. یعنی باور داشت که مردم صاحب انقلاب هستند و باید به این مردم خدمت کرد و ما صاحب مردم نیستیم، مردم صاحب ما هستند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه