روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۳ تير - شماره 4627

بزرگ‌ترین بازار نفت جهان مأیوس‌کننده ظاهر شد


 واردات نفت به آسیا در نیمه اول سال ۲۰۲۴، تحت تاثیر کندی خرید توسط چین، برخلاف انتظارات اندکی کاهش یافت. آمار شرکت مالی LSEG نشان داد خریداران نفت آسیا در شش ماه نخست سال ۲۰۲۴، به میزان ۲۷.۱۶ میلیون بشکه در روز نفت وارد کردند که ۱۳۰ هزار بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ کاهش داشت و علت عمده آن هم واردات کمتر به چین بود.
شایان ذکر است که واردات نفت به چین در سال میلادی گذشته، به ۱۱.۲۸ میلیون بشکه در روز رسید که رکورد بالایی بود. در ابتدای سال ۲۰۲۴، پیش بینی شده بود که واردات چین امسال به دلیل مشکلات بازار املاک، آهسته شود.
طی نیمه اول امسال، خرید نفت خارجی چین به طور میانگین، ۱۱.۰۸ میلیون بشکه در روز بود که کاهش محسوسی نسبت به رکورد سال گذشته داشت. این کاهش، بذر تردید را در میان معامله‌گرانی کاشت که یک سال قوی دیگر برای واردات نفت به چین و قیمت‌ها پیش‌بینی می‌کردند.
از سوی دیگر، واردات نفت به هند در نیمه اول امسال، رشد مستمری داشت و در ماه مه، به ۵.۱ میلیون بشکه در روز رسید که حدود ۵.۶ درصد بالاتر از آوریل بود. واردات به هند در شش ماه نخست سال، به طور میانگین، ۴.۸۵ میلیون بشکه در روز بود.
کاهش کلی واردات نفت به آسیا برخلاف پیش‌بینی‌ها از هدایت رشد تقاضا توسط این منطقه است. به عنوان نمونه، آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده بود که رشد تقاضای جهانی برای نفت امسال به  ۹۶۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید که ۹۰۰ هزار بشکه در روز آن  از آسیا خواهد بود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، اوپک طبق معمول خوش‌بینی بیشتری دارد و انتظار دارد تقاضای آسیا برای نفت امسال، ۱.۳ میلیون بشکه در روز رشد کند و ۷۲۰ هزار بشکه در روز آن مربوط به چین باشد اما جدیدترین آمار واردات نشان می‌دهد که دستیابی به این میزان رشد، دشوار خواهد بود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید شرکت برق حرارتی:
رکورد راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته شد
  مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید شرکت برق حرارتی گفت: در سه ماهه نخست امسال بهره‌برداری مناسب و اختصاص سهم عمده تولید به نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی موجب شده تا برای نخستین بار راندمان تجمیعی نیروگاه‌های حرارتی به 39.7 درصد برسد.
ساناز جعفرزاده با اشاره به اینکه تولید روزانه نیروگاه‌های حرارتی از مرز یک میلیون مگاوات ساعت انرژی عبور کرده است، افزود: این میزان پتانسیل تولید انرژی روزانه این واحدها با ظرفیت و قابلیت تولید 51 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی تامین شده است.
وی با تاکید بر اینکه 50 درصد سبد تولید انرژی کشور در این مدت سهم نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی راندمان بالا بوده است، ادامه داد: رژیم بهره‌برداری مناسب و اختصاص سهم عمده تولید به نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی با راندمان 42 تا 50 درصد موجب شده است تا راندمان تجمیعی نیروگاه‌های حرارتی از ابتدای سال تاکنون با افزایش سه دهم درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 39.7 درصد برسد.
جعفرزاده با بیان اینکه تولید سه ماهه نخست امسال نیروگاه‌های حرارتی سه درصد نسبت به مشابه سال گذشته افزایش داشته است، گفت: این میزان افزایش تولید تنها از طریق 1.5 درصد رشد سوخت معادل تامین شده است.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید شرکت برق حرارتی تاکید کرد: این امر حاکی از عملکرد بهینه همکاران ما در نیروگاه‌ها برای اقدامات و تعمیرات پیشگیرانه و آمادگی بهینه واحدهای تولید برق حرارتی بوده است که توانسته‌اند با رشد سوخت کمتر، انرژی بیشتری تولید و در اختیار مشترکان صنعت برق قرار دهند.
جعفرزاده در پایان اظهار امیدواری کرد که این آمادگی و پایداری در تولید برق تا پایان دوره پیک مصرف تابستان امسال استمرار داشته باشد و بتوانیم پاسخگوی نیاز مصرف مشترکان باشیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه