روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۲ تير - شماره 4626

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی اعلام کرد؛

رشوه ۳۲ هزار دلاری ۶ عضو شورای شهر سردشت


 رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از صدور کیفرخواست برای ۶ عضو شورای اسلامی شهر سردشت به اتهام اخذ رشوه خبرداد.
ناصر عتباتی در این باره اظهار کرد: اردیبهشت ماه سال جاری با گزارش مرجع امنیتی مبنی بر اخذ رشوه ۶ عضو شورای شهر سردشت موضوع در دستور کار دادستانی این شهرستان قرار گرفت و با دستور قضایی و تحقیقات انجام شده تعداد ۹ نفر که ۶ نفر از آن‌ها از اعضای شورای شهر سردشت بودند به جرم رشا و ارتشا تحت تعقیب قرار گرفته و دستگیر شدند.
عتباتی ادامه داد: در تحقیقات مقدماتی در بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب سردشت مشخص شد که ۶ نفر از اعضای شورای شهر سردشت جمعاً مبلغ ۳۲ هزار دلار از ۳ متهم دیگر رشوه دریافت کرده‌اند و با توجه به گزارش مرجع امنیتی، تحقیقات مقدماتی صورت گرفته، بزه ارتکابی توسط این افراد محرز و پرونده با صدور کیفرخواست به منظور صدور رای به محاکم کیفری دو ارسال شد.
عتباتی افزود: وفق قانون با توجه به صدور کیفرخواست تعلیق متهمین اعلام شده است و مشارالیهم از تاریخ صدور کیفرخواست از عضویت در شورا معلق خواهند بود.

وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد؛
فعالیت۳۰ هزار پایگاه تابستانه دانش‌آموزی
تا آغاز سال تحصیلی
 وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ۱۸ هزار پایگاه تابستانه در سامانه نورینو ثبت شده است گفت: پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۰ هزار پایگاه تابستانه تا آغاز سال تحصیلی فعال باشند.
رضامراد صحرایی در آیین افتتاحیه فعالیت‌های تابستانه که با حضور حدود ۱۴۰۰ دانش آموز در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد گفت: ضمن تشکر از اهتمام معاونت پرورشی و فرهنگی برای ترتیب دادن یک تابستان بسیار گرم، بانشاط و پر امید خطاب به والدین و همکاران فرهنگی می‌گوییم «امید» سوخت حرکت به سمت آینده است زیرا یکی از مهم ترین اهداف برنامه‌های تابستانی ایجاد نشاط و امید در بین دانش‌آموزان است.
وی با بیان اینکه نکته دوم، هویت است افزود: فرهنگ ما ارزشمند است؛ این فرهنگ در جهان یک فرهنگ ناب است. باید فرهنگ ایثار، شهادت، همکاری، مهربانی، احترام به بزرگترها، سخت کوشی، تلاش و کمک به دیگران را بیاموزیم و به بچه‌ها یاد دهیم. تنوع کارهای فرهنگی برای تابستان بسیار مهم است؛ خوشحالم امسال علاوه بر فعالیت‌های تربیتی، اردویی و ورزشی، فعالیت‌های مهارتی، علمی و آموزشی در فعالیت‌های تابستانی مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در دولت شهید رییسی موضوع بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها یک اصل بوده است ادامه داد: اینکه از تابستان برای مهارت آموزی و جبران کاستی‌های آموزشی و تقویت یافته‌های آموزشی استفاده کنیم، مهم است.
صحرایی اظهار کرد: در این مجموعه برنامه‌های متنوع، سرخط امید و هویت باید مورد توجه باشد؛ باید براساس آنچه داریم، برای ساختن آینده و به دست آوردن آنچه نداریم بکوشیم. داشته‌ها، پله ما برای به دست آوردن نداشته‌هایمان است؛ اگر بر مبنای داشته‌ها به آینده نگاه کنیم از فراز قله به دوردست نگاشته‌ایم اما اگر بر مبنای نداشته‌ها نگاه کنیم، از دره به مسایل نگاه کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه دشمن می‌خواهد در نداشته‌هایمان تمرکز کند گفت: باید بکوشیم چیزهای لازم را به دست بیاوریم و برای داشته‌هایمان ارزش قائل شویم لذا باید در برگزاری اردوهای پیشرفت توانایی‌ها را شناسایی کنیم.
وی اظهار کرد: ویژگی امسال فعالیت‌های تابستانه علاوه بر اتحاد با دستگاه‌های بیرونی آموزش و پرورش، این است که سعی کردیم تنوع، جذابیت و تکیه بر امید، مهارت افزایی، نشاط و معنویت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ۱۸ هزار پایگاه تابستانه در سامانه نورینو ثبت شده است گفت: پیش بینی می‌شود حدود ۳۰ هزار پایگاه تابستانه تا آغاز سال تحصیلی فعال باشند؛ این پایگاه‌ها باید به والدین معرفی شوند؛ تمام فعالیت‌ها ثمره نگرش و نوع نگاه شهید رییسی به آموزش و پرورش است که ان شاءالله تداوم داشته باشد.

رییس مرکز مدارس و مراکز خارج از کشور اعلام کرد؛
آغاز پیش ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی
 رییس مرکز مدارس و مراکز خارج از کشور از آغاز پیش ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی خبر داد و گفت: دستورالعمل ثبت‌نام برای همه پایه‌ها امکانپذیر است این در حالیست که تا زمان صدور دستورالعمل قطعی، فرصت پیش ثبت‌نام وجود دارد.
طباطبایی با بیان اینکه دستورالعمل ثبت‌نام اتباع خارجی در مدارس ایران بعد از تصویب در شورای عالی سیاست‌گذاری اتباع در وزارت کشور نهایی و سپس ارسال می‌شود گفت: برای خارج شدن دانش‌آموزان اتباع از بلاتکلیفی و برای ورود همه دانش‌آموزان به مدرسه، کار سنجش سلامت آنها توسط پایگاه‌های سنجش انجام می‌شود تا تکلیف نهایی آنها مشخص شود.
وی با بیان اینکه پیش ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع شروع شده و دستورالعمل ثبت‌نام برای همه پایه‌ها امکانپذیر است افزود: تا زمان صدور دستورالعمل قطعی، فرصت پیش ثبت‌نام وجود دارد.
رییس مرکز مدارس و مراکز خارج از کشور با بیان اینکه تنها کسانی که «کد یکتا» دارند امکان ثبت‌نام برایشان فراهم شده است ادامه داد: دانش‌آموزان دارای اسناد اقامتی معتبر فاقد شناسه یکتا باید با مراجعه به دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع، ابتدا اقدام به اخذ شناسه یکتا کرده و سپس در سامانه فوق ثبت‌نام کنند.
وی با بیان اینکه در این زمینه پیرو مصوبه شورای عالی سیاستگذاری امور اتباع هستیم ادامه داد: کسی از تحصیل محروم نیست، اتباع فقط باید در چارچوب ضوابط تحصیل کنند، وزارت کشور دارای چارچوب ضوابط و مقررات است و اتباع باید در چارچوب ضوابط شورای عالی امور سیاستگذاری اتباع از خدمات بهره‌مند شوند در غیر این صورت با مشکل مواجه می‌شوند.
طباطبایی اظهارکرد: دانش‌آموزان اتباع در کنار سایر دانش‌آموزان ایرانی تحصیل می‌کنند. در مدارس غیردولتی اتباع خارجی، هم معلم ایرانی و هم معلم اتباع خارجی تدریس می‌کنند اما در مدارس ایرانی که دانش‌آموز اتباع دارند فقط معلم ایرانی تدریس می‌کند.
همه اتباع خارجی مقیم ایران برای پیش ثبت نام فرزندان خود در مدارس با در دست داشتن کد یکتا به سامانه سازمان ملی مهاجرت «سهما» به نشانی اینترنتی https://www.irmigrationorg.ir مراجعه کنند. همچنین ثبت‌نام دانش‌آموزان فاقد اطلاعات در سامانه امور اتباع و مهاجرین خارجی توسط مدارس «ممنوع» است.

زنگ خطر بی‌تحرکی جهان به صدا درآمد
  نتایج تحقیق بزرگی نشان داد که تقریبا یک سوم از کل بزرگسالان به اندازه کافی فعالیت بدنی انجام نمی‌دهند و این خبر تهدید فزاینده برای سلامتی در سراسر جهان است.
به نقل از بیزینس، بر اساس نتایج تحقیق سازمان بهداشت جهانی و سایر محققان، بیش از ۳۱ درصد از بزرگسالان که ۱.۸ میلیارد نفر هستند در سال ۲۰۲۲ مقدار توصیه شده ورزش بدنی را انجام ندادند که حاکی از افزایش ۵درصدی نسبت به سال ۲۰۱۰ است.
کم تحرکی تهدیدی خاموش برای سلامت جهانی است و به‌طور قابل‌توجهی به افزایش بار بیماری‌های مزمن کمک می‌کند. کارشناسان اظهار کردند که متأسفانه جهان در مسیر درستی پیش نمی‌رود.
سازمان بهداشت جهانی به همه توصیه می‌کند که حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط که می‌تواند شامل پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری یا حتی کارهای خانه باشد یا حداقل ۷۵ دقیقه ورزش شدیدتر مانند دویدن داشته باشند.
عدم انجام این سطح از ورزش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت، برخی سرطان‌ها و همچنین مشکلات سلامت روان را افزایش می‌دهد.
بر اساس نتایج این تحقیق که در مجله The Lancet Global Healthمنتشر شد، اگر روند فعلی ادامه یابد، پیش‌بینی می‌شود که سطح عدم تحرک بزرگسالان تا سال ۲۰۳۰ به ۳۵ درصد افزایش یابد و این بسیار کمتر از هدف سازمان بهداشت جهانی برای کاهش ۱۵ درصد عدم فعالیت بدنی تا پایان دهه است.
فیونا بول، رئیس واحد فعالیت بدنی سازمان بهداشت جهانی گفت این تحقیق زنگ خطری بود که ما به اندازه کافی فعالیت ورزشی انجام نمی‌دهیم.
نرخ عدم تحرک بین کشورها بسیار متفاوت است، به عنوان مثال، ۶۶ درصد از بزرگسالان در امارات‌متحده عربی فعالیت بدنی کافی ندارند، در حالی که این رقم در مالاوی کمتر از ۳ درصد است. شکاف جنسیتی نیز وجود دارد؛ تقریباً ۳۴ درصد از زنان در سراسر جهان به آستانه فعالیت ورزشی نمی‌رسند، در حالی که این میزان در مردان ۲۹ درصد است.
به گفته بول، دلایل متعددی برای کاهش نرخ فعالیت وجود دارد، از جمله اینکه مردم کمتر راه می‌روند، بیشتر با رایانه کار می‌کنند و به‌طور کلی اوقات فراغت بیشتری را صرف تماشای صفحه نمایش می‌کنند. سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد که تغییر رفتار فردی کافی نیست و از کشورها می‌خواهد که فعالیت‌ بدنی را با تقویت ورزش اجتماعی و همچنین پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و حمل‌ونقل عمومی ترویج دهند. برای این تحقیق که به‌عنوان جامع‌ترین بررسی برای این موضوع تاکنون شناخته می‌شود، گروه بین‌المللی از محققان یافته‌های بیش از ۵۰۰ تحقیق را با ۵.۷ میلیون نفر در ۱۶۳ کشور و منطقه ترکیب کردند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه