روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۳ دوشنبه ۲۱ خرداد - شماره 4611

استان چهارمحال و بختیاری در بحث اجرای سامانه‌های نوین آبیاری رتبه دوم کشور را دارد


 سیمین رئیسی- رییس سازمان جهاد کشاورزی درنشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت:استان چهارمحال و بختیاری در بحث اجرای سامانه‌های نوین آبیاری رتبه دوم در کشور را دارد و راندمان و بازدهی آب مصرفی در حوزه کشاورزی ۶۰ درصد شده که این میزان در سطح کشور ۴۸ درصد است.
حسین برزگر تصریح کرد: در دولت سیزدهم تولیدات بخش کشاورزی از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن به ۲میلیون و ۲۷ هزار تن رسیده است.
برزگر اظهارداشت : در بحث کشت ذرت و سیب‌زمینی امروز به ارقام ۹۰تا ۱۱۰روزه که مصرف آب کمتر دارند رسیدیم و تولید سیب‌زمینی از ۱۸۰ هزارتن سال قبل به ۲۵۰ هزار تن در استان رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در سه سال اخیر تولیدات گندم، شیلات، بادام، چغندرقند، ذرت علوفه‌ای، سیب‌زمینی، محصولات گلخانه‌ای و صادرات آبزیان، بادام و محصولات گلخانه‌ای افزایش چشمگیری پیدا کرد.
وی گفت :دردولت سیزدهم راه‌اندازی ۱۳ شهرک گلخانه‌ای و ۴۳ مجتمع دامپروری هدف‌گذاری شد که تا پایان شهریورماه سال‌جاری ۱۳ شهرک دامپروری دیگر کلنگ‌زنی می‌شود.
برزگر خاطرنشان کرد:به بروزرسانی ۸۵۰ نانوایی در استان وتخصیص آرد به نانوایی‌ها به‌طور هوشمند براساس نان تولیدی انجام میشود همچنین برنامه‌ریزی برای یکسان‌سازی نرخ آرد در دستور کار قرار گرفته است تا کیفیت نان تولیدی افزایش یابد.
برزگرتاکید کرد: در دولت سیزدهم ۹۶ شیلات غیرمجاز سبزکوه در قالبت مجتمع سامان‌دهی شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد:فعالیت ۲۰۹ مرغداری دراستان و تولید گوشت مرغ از ۲۱ هزار تن سال ۱۴۰۱ به ۳۱ هزار تن هزار تن در سال گذشته رسید و میزان جوجه‌ریزی در مرغداری‌های استان همزمان با بهار امسال ۲۰ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است .
برزگرادامه داد :تعداد ۸۴۰ پلاک ثبتی در استان داریم و تا به امروز ۴۹۰ پلاک ثبتی در استان تعیین تکلیف شده است، همچنین سند ۶۰ درصد اراضی کشاورزی استان تاکنون صادر شده است.

رئیس انجمن نظام مهندسی معدن استان مطرح کرد
نیاز خراسان شمالی
به انجام اکتشافات عمقی در حوزه معادن
 محمد حیدریان - رئیس انجمن نظام مهندسی معدن خراسان شمالی از نیاز این استان به انجام اکتشافات عمقی در حوزه معادن خبر داد.
سجادی اظهار کرد: اکتشافاتی که در حوزه معادن در چند سال گذشته انجام شده ضعیف بوده و خروجی چندانی نداشته و در سطح شناسایی صورت گرفته است و باید اکتشافات عمقی در این استان انجام شود.
وی گفت: شهرستان راز و جرگلان دارای معادن باریت است و ۱۵ سال است که برداشت از این معادن انجام می‌شود اما برداشت‌های انجام شده تا عمق ۳۰ تا ۴۰ متر بیشتر نبوده که نیاز است اکتشافات عمقی در این معادن صورت گیرد تا مشخص شود در اعماق این معادن چه خبر است، چه میزان ماده معدنی و با چه کیفیتی وجود دارد.
سجادی افزود: این استان نیاز به انجام اکتشاف عمقی در معادن فلزی همچون سرب و روی، مس، آهن، باریت، مواد معدنی نادر و ... دارد.
وی ادامه داد: دولت باید انجام اکتشافات عمقی را در دست گیرد چراکه بخش خصوصی نه توان مالی انجام این کار دارد و نه ریسک اجرای آن.
این مقام مسئول بیان کرد: پهنه‌های در نظر گرفته شده در این استان بخشی در دست سازمان زمین شناسی و بخشی نیز در دست ایمیدرو بود که مطالعات مورد نظر انجام شد و سازمان زمین شناسی در پهنه‌ای در دست آن بود ۱۵ محدوده امید بخش را شناسایی و معرفی کرد اما باید اکتشافات تکمیلی در این مناطق امید بخش صورت گیرد اما هنوز در گام اول و در گیر و دار کارهای اداری قرار داریم.
وی تصریح کرد: ایمیدرو نیز در پهنه در دست خود ۱۰ محدوده امیدبخش را معرفی کرد که این محدوده‌ها نیز نیاز به اکتشافات تکمیلی دارد اما هنوز در گام نخست قرار دارد و اتفاق خاصی در این محدوده‌های امید بخش صورت نگرفته است.
رئیس انجمن نظام مهندسی معدن خراسان شمالی در ادامه به یکی دیگر از مشکلات معدنکاران استان اشاره کرد و گفت: سوخت اختصاصی به معدنکاران این استان کفاف کارهای آن‌ها را نمی‌دهد و باید این سهمیه افزایش یابد.
به گفته وی، کمبود نقدینگی، نبود ماشین آلات مناسب از دیگر مشکلات معدنکاران در این استان است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه