مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران خبر داد؛
پرداخت جایزه به مشترکان خوشمصرف آبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از پرداخت جایزه خوشمصرفی به مشترکان این شرکت خبر داد. محسن اردکانی با دعوت از تمامی مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان تهران به صرفهجویی حداقل ۱۰ درصدی مصرف آب برای گذر بدون مشکل و نگرانی از تابستان گرم پیش رو، گفت: براساس دستورالعملهای تعیین شده، مشترکان پرمصرفی که مصارف خود را به زیر الگوی مصرف برسانند، به ازای هر مترمکعب مصرف کمتر از الگوی تعیینشده، جایزه خوشمصرفی به صورت بستانکاری در قبوض آنان لحاظ میشود.
بهگفته وی، مشترکان خوشمصرفی نیز که مصارف آنان در سال گذشته زیر الگوی تعیینشده بوده است، در صورت کاهش هر مترمکعب مصارف خود، جایزه خوشمصرفی دریافت میکنند.
وی الگوی مصرف تعیین شده برای هر خانوار تهرانی را ۱۲ مترمکعب در ماه اعلام و تصریح کرد: مشترکانی که الگوی مصرف تعیینشده را رعایت میکنند، در صورت کاهش مصارف خود، بیش از دو برابر مبلغ پرداختی قبلی جایزه خوشمصرفی دریافت خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران سپس درباره آخرین وضعیت تامین آب شهروندان و مشترکان این شرکت، اظهار کرد: امسال چهارمین سال پیاپی خشکسالی را سپری میکنیم و یک ناترازی بین منابع و مصارف به علت خشکسالیهای گذشته وجود دارد اما توانمندیها و مجاهدتها و تلاش شبانهروزی و خستگیناپذیر همکاران شرکت جبرانکننده ناترازی موجود است. وی با بیان اینکه شرکت آبفای استان تهران با افزایش بهرهوری و استفاده بهینه از منابع و سامانههای توزیع و مدیریت مصرف، در تلاش برای ایجاد تراز بین منابع و مصارف است، گفت: در سالهای گذشته، هوا به تدریج گرم میشد و سامانههای توزیع که برای فصول گرم و سرد دارای تنظیمات فنی متناسب با شریط آب و هوایی هستند، به تدریج برای شرایط جدید آب و هوایی آماده بهرهبرداری میشدند.
وی افزود: اما امسال ناگهان در روزهای هشتم و نهم خردادماه حدود هفت تا هشت درجه دمای هوا افزایش یافت و وضعیت دمای هوا از شرایط خنکای بهاری به گرمای اواسط تابستان تغییر یافت و شهروندان به یکباره ضمن شستشو و آبگیری کولرهای آبی، سامانههای سرمایشی خود را به صورت مستمر وارد مدار بهرهبرداری کردند، بهگونهای که در روز ۹ خردادماه امسال مصرف آب شهر و استان تهران با مصرف ۱۰ مردادماه سال گذشته معادل و شبکه دچار شوک شد که تجربه نادری برای شرکت بود.
اردکانی تصریح کرد: با این وجود و با تلاش همکاران، کمترین تاثیر و شوک به شبکه وارد شد و به جز نقاط محدودی بهویژه در شهر شهریار واقع در محدوده شرکت آبفای غرب استان تهران که کمبودهایی به دلیل افت فشار ایجاد شد، وضعیت شبکه سایر مناطق ازجمله پایتخت در شریط عادی و نرمال است ضمن آنکه با اقدامهای خوبی که در شهریار توسط همکاران انجام گرفته، تاکنون بیش از ۹۵ درصد از مشکل افت فشار آب برطرف شده است و با اقدامات تکمیلی که در حال انجام است ظرف مدت کوتاهی، مشکل به طور کامل رفع میشود.
وی خاطرنشان کرد: البته در نسیمشهر واقع در محدوده آبفای جنوبغرب استان تهران تماسهای محدودی به دلیل افت فشار آب ثبت شد وبا اقدامهای اصلاحی در شبکه، بفوریت مشکل مرتفع شد و در جنوبشرقی نیز که همه ساله در شهرستانهای پاکدشت، ورامین و پیشوا دچار چالشهای عمدهای به لحاظ تامین آب بودیم، با اقدامهایی که در یک سال گذشته انجام شده است، شبکه در شریط عادی قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران از شهروندان درخواست کرد: با دستکم ۱۰ درصد صرفهجویی، همچون گذشته این شرکت را همراهی کنند تا تابستان گرم پیش رو را بدون کمترین مشکل و نگرانی پشت سر بگذاریم.
در پی محدودیتهای آمریکا؛
تولید شرکتهای خورشیدی چینی متوقف شد
شرکتهای خورشیدی چینی در پی افزایش موانع تجاری آمریکا که ابهاماتی را برای صادرات از آسیا به وجود آورده است، تولید را در کارخانههای خود در آسیای جنوب شرقی متوقف کردند.
پایگاه خبری چینی Arfcg.com به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد شرکت «لونگی گرین انرژی تکنولوژی»، پس از توقف همه پنج لاین تولید در کارخانه ای در ویتنام در هفته گذشته، کاهش تدریجی فعالیت در کارخانه ای در مالزی را هفته جاری آغاز کرد. شرکت «ترینا سولار» هم تولید در کارخانه ای در تایلند را متوقف کرد.
یکی از سخنگویان «لونگی» گفت: این شرکت برای مقابله با کاهش قیمتها و تغییرات سیاست تجاری از ابتدای سال، تغییراتی در برنامه های تولید خود در چندین کارخانه انجام داده است. شرکت «ترینا سولار» در این باره، اظهارنظر نکرد. شرکتهای خورشیدی چینی با وجود این که سود به دلیل آغاز فعالیت موجی از کارخانههای جدید در سال گذشته کاهش پیدا کرده است، سعی میکنند از این شرایط دشوار عبور کنند. اما عرضه جدید به جای تسخیر بازار رو به رشد، تقاضا را تحت الشعاع قرار داده و باعث شده است مقامات آمریکایی و اروپایی، معترض شوند که چین مانع شده است آنها زنجیرههای تامین خود را توسعه دهند.
دولت بایدن ماه گذشته مجموعهای از قوانین را برای تشدید تعرفهها علیه تجهیزات خورشیدی صادر کرد. یک مهلت دو ساله برای برخی واردات خورشیدی از کامبوج، مالزی، تایلند و ویتنام به پایان میرسد و آمریکا همچنین قصد دارد به سرعت معافیت دو طرفه ماژولهای خورشیدی پایان دهد. این چهار کشور در شکایتهای تجاری مبنی بر اینکه تولیدکنندگان چینی برای دور زدن تعرفههای وارداتی دوران اوباما برای ماژولهای خورشیدی، فعالیتهایی را در آنجا راهاندازی کردند، هدف قرار گرفتهاند. دادههای «بلومبرگ نیو انرژی فاینانس» نشان میدهد که این چهار کشور، به اتفاق هم، در بیش از ۷۰ درصد از واردات ماژول به آمریکا در سال گذشته سهم داشتند. بر اساس گزارش بلومبرگ، گروهی از تولیدکنندگان خورشیدی آمریکا از واشنگتن درخواست کرده اند تا عوارض اضافی تا ۲۷۱ درصد را بر تجهیزات وارداتی از چهار کشور اعمال کند. «بلومبرگ نیو انرژی فاینانس» در گزارشی در ماه گذشته اعلام کرد این پیشنهاد باعث شد تولیدکنندگان در چهار کشور، خرید مواد خام را در حالی که منتظر شفافیت بیشتر هستند، متوقف کنند.
۵۶۰ هزار دلار عایدی روزانه، نخستین
دستاورد رسیدن گاز به چابهار و کنارک
مجید علیپوری، مجری طرح خطوط لوله هفتم و یازدهم سراسری گاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در یادداشتی عنوان کرد: اثربخشی پروژههای شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در استان پهناور سیستانوبلوچستان هنگامی نمایان میشود که آرامش و رفاه را در متن زندگی هموطنانمان در این بخش از کشور بهعینه مشاهده کنیم. استانی پهناور با مردمانی خونگرم و مهربان که با وجود برخورداری از ظرفیتهای سرشار برای تبدیل شدن به قطب توسعه جنوب شرق کشور، هنوز به آنچه شایستهاش بوده دست نیافته است و شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران بهعنوان پرچمدار امر توسعه، از دهه ۸۰ شمسی فعالیتهای خود را برای فراهم کردن بستر پیشرفت در این استان متمرکز کرده است.
گازرسانی به محدوده شهر و نیروگاه کنارک یکی از اهداف اصلی «پروژه خط تغذیه کنارک» است و این در شرایطی است که این نیروگاه بهدلیل وجود نداشتن شبکه گازرسانی در این منطقه روزانه حدود ۸۰۰ هزار لیتر نفتگاز مصرف میکند تا بخشی از برق مورد نیاز منطقه را تأمین کند که این موضوع افزون بر آلودگی محیط زیست، سبب اتلاف منابع هیدروکربوری کشور میشود که قابل جایگزینی با سوخت پاک و بسیار ارزانتر گاز طبیعی است.
براساس نرخ صادراتی این دو سوخت و با در نظر داشتن ارزش حرارتی معادل، در صورت استفاده از گاز طبیعی به جای نفتگاز در این نیروگاه و صرفنظر از هزینههای حملونقل این حجم از نفتگاز، روزانه مبلغی حدود ۵۶۰ هزار دلار نصیب کشور میشود؛ به عبارتی حدود ۲۰۰ میلیون دلار در سال. این در حالی است که با برنامههای آتی وزارت نیرو و نوسازی و افزایش ظرفیت این نیروگاه که مصوبات مربوطه نیز از سوی مبادی ذیربط صادر شده است، حجم نفتگاز مورد نیاز این نیروگاه بهزودی به یک میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر در روز افزایش مییابد که مبلغ اخیرالذکر حاصل از این جایگزینی به دو برابر مبلغ ذکرشده در سال خواهد رسید که با ملحوظ کردن هزینههای هنگفت حملونقل نفتگاز از مبادی تولید تا محل نیروگاه، عایدی حاصله افزون بر این مبالغ نیز خواهد شد.
پروژه خط تغذیه کنارک برای مدت زیادی در برنامههای اجرایی همکاران گازرسانی بود که به صلاحدید مدیران ارشد شرکت ملی گاز ایران، سرانجام اجرای آن به شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران واگذار و این طرح بهعنوان مجری این پروژه انتخاب شد.
طرح خطوط لوله هفتم و یازدهم سراسری گاز نیز بهلحاظ تأخیرهایی که در آغاز این پروژه رخ داده بود و بهمنظور تسریع در احداث این خط لوله، پروژه را در قالب اضافه کاری به پیمانکار فعال در «قطعه چهارم پروژه ایرانشهر – چابهار» که هنوز منطقه را ترک نکرده بود، واگذار کرد. این پروژه بیش از ۷۰ درصد پیشرفت داشته و انشاءالله بهزودی بهبهرهبرداری خواهد رسید.
با تکمیل کار و بهرهبرداری از این پروژه، افزون بر نیروگاه و شهر کنارک، کارخانهها، شهرکهای صنعتی، روستاها و شهرکهای مسکونی واقع در مسیر نیز از این نعمت الهی برخوردار خواهند شد. در سالهای گذشته و با احداث خطوط انتقال گاز ۵۶ اینج هفتم سراسری بهطول ۹۰۲ کیلومتر، همچنین خط لوله ۳۶ اینچ ایرانشهر – زاهدان بهطول ۲۶۶ کیلومتر توسط طرح خطوط لوله هفتم و یازدهم سراسری گاز، نیروگاههای ایرانشهر و زاهدان به شبکه انتقال گاز کشور متصل و از گاز طبیعی بهرهمند شده بودند که با بهرهبرداری از خط لوله انتقال گاز «ایرانشهر – چابهار» بهطول ۲۹۰ کیلومتر در سال ۱۴۰۱، نیروگاه چابهار هم با تغییر سیستم سوخت توربینهای خود، به باشگاه نیروگاههای گازی کشور پیوست.