روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ شنبه ۱۲ خرداد - شماره 4607

تبدیل ایران به پل ارتباطی انرژی منطقه در دولت رئیسی


  یک کارشناس حوزه انرژی با اشاره به گسترش روابط دیپلماسی ایران در حوزه گاز در دولت رئیسی بر تبدیل کشور به پل ارتباط انرژی در منطقه تاکید کرد.
محمدصادق مهرجو، کارشناس حوزه انرژی با اشاره به عملکرد دولت سیزدهم در حوزه نفت و گاز گفت: در دولت سیزدهم، روابط با همسایگان در حوزه انرژی ارتقا پیدا کرد، نمونه آن از سرگیری روابط دیپلماسی با ترکمنستان بود، که پس از پرداخت بدهی ۱.۶ میلیاردی ایران به ترکمنستان، سوآپ گازی با این کشور، از سر گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه ایران می‌تواند پروژه ذخیره‏‎سازی گاز را با ارتباط با ترکمنستان ارتقا دهد، ادامه داد: ما ناچاریم که با کشورهایی مثل ترکمنستان که ششمین دارنده گاز در جهان هستند، به آب‌های آزاد دسترسی ندارند و البته امکان انتقال را هم ندارد، ارتباط برقرار کنیم. ما می‌توانیم از ترکمنستان گاز و یا اینکه به جای آن گازوئیل وارد کنیم. با وارد کردن گاز می‌توانیم پروژه ذخیره‏سازی گاز برای مصرف در زمستان، که بخشی از آن انجام شده است، به ثمر برسانیم.
این کارشناس حوزه انرژی افزود: ارتباط دوباره با ترکمنستان، باعث ارتباط با آذربایجان شد و حالا تقریباً یک میلیون مترمکعب گاز از این کشور وارد می‌کنیم که البته قابل افزایش است و می‌تواند در تحقق طرح ذخیره‏سازی گاز برای زمستان، کمک کند. بعد از ارتباط با ترکمنستان زمینه ارتباط با پاکستان، عراق و ترکیه هم فراهم شد.
مهرجو، با بیان اینکه کشور ایران، می‌تواند به پل ارتباطی انرژی در منطقه تبدیل شود، گفت: ایران می‌تواند یک نقش کلیدی در منطقه ایفا کند و تبدیل به یک پل ارتباطی در جریان انرژی و گاز شود. ما می‌توانیم گاز را تبدیل به برق کنیم و به همسایگان جنوبی، به کشورهای حاشیه خلیج فارس که مصرف برق آن‌ها زیاد و مصرف گاز کمی دارند، صادر کنیم، همچنین می‌توانیم در این بازار رقابتی، به ترکیه، عراق و افغانستان، برق و گاز صادر کنیم، می‌توانیم گاز را از ترکمنستان وارد و به پاکستان انتقال دهیم و تبدیل به مولد عبوری انرژی در منطقه شویم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه سرمایه ‎گذاری در حوزه انرژی پیش از این اقداماتی صورت گرفته است، افزود: وزارت نفت در دولت سیزدهم اقداماتی در حوزه سرمایه‌گذاری انجام داده و جذب خوبی در حوزه مشارکت مردمی، سرمایه خارجی و بانکی اتفاق افتاده است. مهرجو، با بیان اینکه با برنامه ریزی در طول ۵ سال می‌توان، ۶۰۰ میلیارد تومان جلب مشارکت سرمایه‎گذاری مردمی داشت، پیشنهاد داد: می‌توان مشوق‌های خوبی را با کمک بانک مرکزی و ابلاغ به بانک‌های دیگر انجام داد. مثلاً به جای پرداخت سود ۲۵ درصد که در بانک‌ها انجام می‌شود می‌توان برای مشارکت در پروژه‌های نفتی و گازی، سود ۳۵ درصدی به مردم داد تا سرمایه سرگردان که در بازار سکه، ارز و دلار هزینه می‌شود، در حوزه سرمایه‌گذاری انرژی، جذب خوبی شود. وی ادامه داد: در حوزه سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز اقدامات و گام‌های خوبی در دولت شهید رئیسی برداشته شده است و با همین جذب سرمایه می‌توان ۱۰ تا ۱۲ طرح پتروشیمی را به پایان رساند.


کنعانی در واکنش
 به حملات آمریکا و انگلیس به یمن:
جامعه جهانی و کشورهای اسلامی به وظایف قانونی خود در حمایت از یمن عمل کنند
  ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه حملات شب پنجشنبه آمریکا و انگلیس به مناطقی در شهرهای صنعا و الحدیده یمن را که به شهادت و زخمی شدن ده ها نفر منجر شد، شدیدا محکوم کرد.
کنعانی گفت: حمله متجاوزانه آمریکا و انگلیس به یمن و هدف قرار دادن شهروندان و غیرنظامیان، همزمان با تداوم حمایت نامحدود این دو کشور از استمرار جنایات جنگی و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و نیز منطقه رفح، با هدف گسترش ناامنی در منطقه و ممانعت از حمایت شرافتمندانه مردم و دولت نجات ملی یمن از ملت مظلوم فلسطین صورت می‌گیرد.
وی تداوم نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی یمن و حمله به شهروندان این کشور را مصداق روشن نقض قوانین و مقررات بین‌المللی و نیز نقض حقوق بشر دانست و ادامه داد: دولت های متجاوز آمریکا و انگلیس مسئول پیامدهای این جنایات علیه مردم یمن هستند. سخنگوی وزارت امور خارجه از جامعه جهانی و مجامع بین‌المللی و نیز کشورهای اسلامی خواست تا به وظایف قانونی و انسانی خود نسبت به حمایت از مردم مظلوم یمن و مخالفت با اقدامات تحریک‌آمیز و ماجراجویانه آمریکا و انگلیس در منطقه عمل کنند.
کنعانی در پایان شهادت جمعی از شهروندان یمنی در نتیجه این حملات ناجوانمردانه را به دولت نجات ملی و ملت یمن خاصه خانواده‌های شهدا تسلیت گفت و برای مجروحان سلامتی و شفای عاجل مسئلت کرد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه