کارخانۀ ریسباف اصفهان به روی مردم باز میشود
رئیس ادارهٔ گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: پس از دههها تعطیلی کارخانۀ ریسباف، در رویداد گردشگری «صدای بوق کارخانه میآید» درهای این کارخانه به مدت ۱۰ روز برای بازدید به روی مردم باز میشود.
علیرضا مساح در خصوص محتوای ارائه شده در این رویداد گردشگری، اظهار کرد: بخش زیادی از کارخانه ناایمن است و به همین دلیل این رویداد گردشگری در یک مسیر مشخص انجام میشود و ما با نقشهها و تصاویر و نیز حضور راهنما، به درک بهتر گردشگران و بازدیدکنندگان کمک میکنیم. روایتهای این کارخانه و اتفاقاتی که برای آن رخ داده و روند تاریخیِ آن و همچنین چشماندازی که برای آینده این کارخانه در نظر داریم، در رویداد گردشگری «صدای بوق کارخانه میآید» ارائه خواهد شد. رئیس ادارهٔ گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه نهادهای مختلف اداریِ شهر اصفهان برای برگزاری رویداد گردشگری «صدای بوق کارخانه میآید» در کارخانۀ ریسباف همکاری کردند، افزود: با تلاش سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان برای مرمت کارخانه ریسباف، کارگاه مرمتِ آن در محل کارخانه به صورت فعال دایر است و مردم میتوانند روند مرمت را از نزدیک ببینند. شهرداری منطقه نیز از این رویداد پشتیبانی کرد و در حالی که کارخانه آمادگی پذیرش گردشگر را نداشت، با کمک آنها توانستیم کارخانه را برای بازدید عموم آماده کنیم.
او اضافه کرد که استانداری اصفهان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان، اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان و همچنین شهرداری اصفهان در کنار هم قرار گرفتند و مرحلهٔ اول این رویداد را رقم زدهاند.
مساح با اشاره به اینکه بازدید صرفاً از کارخانه انجا میشود، اضافه کرد: از آنجایی که کارخانۀ ریسباف محیط بسیار بزرگ و بیدفاع شهری است، هنوز از شرایط و استانداردهای لازم برای استقرار آثار در آن برخوردار نیست.
او با ابزار امیدواری برای تبدیلِ کارخانه ریسباف به موزهٔ منطقهای شهر اصفهان، تأکید کرد: توجه داشته باشید که از لحاظ ابعاد، کارخانۀ ریسباف کمی کوچکتر از موزهٔ لوور پاریس است. استان اصفهان این توانایی را دارد که یک موزهٔ آبرومند با استانداردهای جهانی را تأسیس کند. البته این افق دید بلند و هدف بلند مدتی است. این ساختمان در مرحله اول نیاز به مرمت اضطراری و سپس مرمت تکمیلی دارد و در مرحله بعد طرح جامعی برای برنامهریزیهای مسیر آیندهٔ آن نیاز است.
رئیس ادارهٔ گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در پایان اظهار کرد: علاقهمندان به بازدید از کارخانۀ ریسباف از یکم تا دهم خردادماه با ثبتنام در سایت شهروند تیکت در سانسهایی که تعریف شده است، میتوانند به محل کارخانۀ ریسباف مراجعه کرده و با کمک راهنمایان گردشگری و تولید محتواهای مختلفی که وجود دارد، از بخشهای ایمن کارخانه بازدید کنند.
معاون میراثفرهنگی کردستان تاکید کرد:
لزوم توقف ساختوسازهای
خارج از ضوابط در منظر فرهنگی هورامان
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان خواستار توقف ساختوسازهای خارج از ضوابط در منطقه جهانی هورامان/ اورامان شد.
فرزامی در جلسه بررسی مسائل و مشکلات مربوط به هورامان که با حضور سرپرست پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان و بخشداران این منطقه برگزار شد، اظهار کرد: بافتهای تاریخی هر شهر و روستایی نمایانگر فرهنگ و هویت آن منطقه است. معاون میراثفرهنگی با تاکید بر حفظ و حراست از بافت تاریخی و سیما و منظر فرهنگی این سایت جهانی عنوان کرد: حفظ بافت معماری سنتی منطقه جهانی هورامان هم یکی از نیازهای اصلی و مهم است که باید در اولویت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه صدور مجوزهای خارج از ضوابط حفاظت از بافت تاریخی بهیکی از چالشهای پایگاه منظر فرهنگی هورامان تبدیل شده است، افزود: انتظار داریم مسئولان مربوطه ضمن توجه به وضعیت این منطقه، مجوزهای خارج از ضوابط را متوقف نماید. فرزامی ضمن دعوت از مردم برای حفاظت و پاسداری از تنها اثر ثبتجهانی استان، خاطرنشان کرد: امیدواریم با همکاری و تعامل بیشازپیش دستگاههای دولتی، بخش خصوصی و مردم منطقه هورامان و همچنین رعایت ویژگیهای مبتنی بر اصالت این منطقه، شاهد معرفی صحیحی از ظرفیتهای بینظیر منظر فرهنگی هورامان باشیم.
برای اولین بار در جنوب شرق کشور، آندوسکوپی گوش در زاهدان انجام شد
عمل جراحی منحصربهفرد آندوسکوپی گوش برای نخستین بار توسط دکتر پریا قاسمی برومند متخصص گوش حلق و بینی در بیمارستان فوق تخصصی الزهرا (س) انجام شد.
دکتر علیرضا مالکی رئیس بیمارستان فوق تخصصی الزهرا (س) امروز دوشنبه در این باره گفت: ما بسیار مفتخریم که برای اولین بار در استان روش جدید آندوسکوپی را با موفقیت به انجام رساندیم، این روش جدید، گامی مهم در جهت ارتقای کیفیت خدمات درمانی در استان و ارائه خدمات بهتر به بیماران است.
وی ادامه داد: انجام موفقیتآمیز این روش جدید در بیمارستان فوق تخصصی الزهرا (س) نشاندهنده تعهد کادر پزشکی به ارائه خدمات نوین و باکیفیت به بیماران است.
دکتر مالکی افزود: بدون شک، این روش تحولی مثبت در درمان بیماریهای گوش در استان ایجاد خواهد کرد و به بیماران امید بیشتری برای سلامتی و بهبودی خواهد بخشید. دکتر قاسمی برومند متخصص گوش حلق و بینی بیمارستان فوق تخصصی الزهرا (س) نیز گفت: این روش نوعی آندوسکوپی برای گوش است که با استفاده از تجهیزات پیشرفته و ظریف، امکان بررسی دقیقتر و درمان مؤثرتر بیماریها را فراهم میکند. وی ادامه داد: این روش در مقایسه با روشهای سنتی از مزایای متعددی از جمله درد و ناراحتی کمتر برای بیمار، بهبود سریعتر، کاهش خطر عفونت و دقت بیشتر در تشخیص برخوردار است.
این متخصص گوش حلق و بینی ادامه داد: در این روش، از برشهای کوچکتری استفاده میشود و به همین دلیل، درد و ناراحتی بیمار به طور قابل توجهی کاهش مییابد. همچنین رد بخیه و زخم در پشت گوش بیماربه دلیل برش های کوچک باقی نمی ماند، بیماران پس از انجام این روش میتوانند سریع تر از بیمارستان مرخص شده و به زندگی عادی خود بازگردند، به دلیل استفاده از تجهیزات استریل و تکنیکهای پیشرفته، خطر ابتلا به عفونت در این روش به طور قابل توجهی کاهش مییابد. وی ادامه داد: در آندوسکوپی گوش امکان مشاهده دقیقتر اندامهای داخلی را فراهم میکند که این امر به تشخیص دقیقتر بیماریها و ارائه درمان مناسب تر کمک میکند.
دکتر قاسمی برومند افزود: انجام این روش برای اولین بار در استان دستاوردی بزرگ برای جامعه پزشکی این استان است. این روش جدید، مزایای قابل توجهی برای بیماران دارد و ما امیدواریم که بتوانیم با استفاده از این روش به بیماران بیشتری کمک کنیم و کیفیت زندگی آنها را ارتقا دهیم.