روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت - شماره 4592

تلاش هند برای دریافت مجوز واردات نفت از ونزوئلا


  منابع آگاه از درخواست پالایشگاه ریلاینس اینداستریز هند برای دریافت مجوز آمریکا برای واردات نفت از ونزوئلا خبر دادند. به گزارش کائنات و به نقل از  شانا، سه منبع آگاه اعلام کردند پالایشگاه نفت ریلاینس اینداستریز هند بار دیگر درخواستی را برای دریافت مجوز آمریکا برای واردات نفت خام از ونزوئلا ارائه داده‌ است تا بتواند تجارت نفت را با این تولیدکننده عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از سر بگیرد.
شرکت مورل اند پروم فرانسه هم به‌طور جداگانه اعلام کرد ایالات‌متحده مجوز اجرای عملیات نفت و گاز در ونزوئلا را برای دو سال آینده صادر کرده است.
ایالات‌متحده در ماه آوریل مجوز کلی صادرات نفت و سوخت ونزوئلا به بازارهای منتخب این کشور را تمدید نکرد و به شرکت‌ها ۴۵ روز فرصت داد معامله‌های خود را متوقف کنند. بااین‌حال، آمریکا اعلام کرده بود برخی مجوزهای انفرادی برای شرکت‌های خارجی که دنبال تجارت نفت با ونزوئلا هستند، صادر خواهد شد.
این مجوز، تحریم‌های نفتی ونزوئلا را که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۹ اعمال شد، به‌طور گسترده‌ای کاهش داد، اما در واکنش به اجرانشدن تعهدات انتخاباتی نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور این کشور، بار دیگر این تحریم‌ها به‌عنوان اقدامی تنبیهی اعمال شد.
پس از کاهش تحریم‌ها در ماه اکتبر، شرکت ریلاینس اینداستریز و دیگر شرکت‌های هندی که در گذشته با ونزوئلا روابط تجاری داشتند، برای دریافت مجوزهای انفرادی به وزارت خزانه‌داری آمریکا مراجعه کرده بودند، اما مجوزی برای آن‌ها صادر نشده بود. بااین‌حال، پالایشگاه‌های هندی خرید نفت ونزوئلا را از طریق واسطه‌ها از سر گرفتند. شرکت ریلاینس از ماه اکتبر تاکنون دست‌کم یک ابرنفتکش را برای خرید نفت خام از شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا اجاره کرده است. براساس اسناد داخلی شرکت نفت ونزوئلا، شرکت ریلاینس همچنین محموله‌های نفتی ونزوئلا را از اشخاص ثالث دریافت کرده است.
پیش از اینکه تحریم‌های نفتی آمریکا برای نخستین بار علیه ونزوئلا اعمال شود، شرکت ریلاینس دومین خریدار بزرگ نفت خام ونزوئلا پس از شرکت دولتی نفت چین بود. براساس این گزارش، مجوز شرکت مورل اند پروم فرانسه به این شرکت امکان می‌دهد براساس توافق‌نامه ماه نوامبر گذشته با ونزوئلا، به فعالیت‌های تولیدی خود ادامه دهد. مجوز این شرکت نخستین مجوز صادرشده از سوی ایالات‌متحده در قالب معافیت‌هایی است که ماه گذشته برای تحریم‌های دوباره علیه این کشور آمریکای جنوبی ارائه شد. اولیویه دی لانگاوانت، مدیرعامل شرکت مورل اند پروم، در بیانیه‌ای گفت: این مجوز چشم‌انداز روشنی برای آینده به ما می‌دهد. این شرکت ۴۰درصد از سهام سرمایه‌گذاری مشترک در یک میدان نفتی با شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا را در اختیار دارد و با افزایش تولید نفت در این میدان موافقت کرده است. وزارتخانه‌های خزانه‌داری و خارجه آمریکا در سال‌های اخیر ده‌ها درخواست دریافت مجوز از سوی شرکت‌های علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی ونزوئلا یا واردات نفت خام یا گاز ونزوئلا را دریافت کرده‌اند. فقط چند مورد از این درخواست‌های انفرادی تأیید شده است که از آن جمله می‌توان به مجوز مهم شرکت بزرگ نفتی شورون آمریکا اشاره کرد.

با جهش فروش خودروهای برقی؛
فرانسه از نفت بی‌نیاز
خواهد شد؟
  برونو لو ماری، وزیر دارایی فرانسه گفت که ایجاد صنعت خودروهای برقی فرانسه برای عدم وابستگی این کشور از تولیدکنندگان نفت و صادرکنندگان بزرگ خودرو ضروری است.
به گزارش کائنات، صنعت خودروی فرانسه بر اساس یک توافق راهبردی قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ فروش خودروهای الکتریکی را چهار برابر کند و این زمانی است که رئیس جمهور چین سفری رسمی به این کشور را آغاز می کند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، هدفی را برای خودروسازان این کشور تعیین کرده است که تا پایان دهه دو میلیون خودروی برقی یا هیبریدی تولید کنند و این در شرایطی است که آنها با رقابت سخت تولیدکننده برتر چین مواجه هستند.
طبق یک توافقنامه برنامه ریزی میان مدت جدید با دولت، این صنعت قرار است با هدف موقت فروش ۸۰۰ هزار خودروی برقی تا سال ۲۰۲۷ موافقت کند که از ۲۰۰ هزار دستگاه در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است. علاوه بر این، خودروسازان در نظر دارند فروش خودروهای سبک برقی را از ۱۶ هزار و ۵۰۰ دستگاه در سال ۲۰۲۲ به ۱۰۰ هزار دستگاه در سال افزایش دهند.
برونو لو ماری، وزیر دارایی فرانسه گفت که ایجاد صنعت خودروهای برقی فرانسه برای عدم وابستگی این کشور از تولیدکنندگان نفت و صادرکنندگان بزرگ خودرو ضروری است. لوماری در یک کنفرانس خبری گفت انتخابی که باید انجام شود این است که آیا می‌خواهیم کشور تولیدکننده خودرو باشیم یا کشور مصرف‌کننده باشیم. ما انتخاب کرده‌ایم که یک کشور بزرگ تولیدکننده خودروهای الکتریکی باشیم. یک منبع در وزارت دارایی فرانسه هم گفت که دولت ۱.۵ میلیارد یورو (۱.۶ میلیارد دلار) را برای حمایت از تولید و خرید خودروهای الکتریکی در سال جاری از طریق برنامه‌های مختلف در نظر گرفته است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه