روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ ارديبهشت - شماره 4591

یاسر احمدوند اعلام کرد

امسال نمایشگاه ویژه کتاب کودک داریم


  رئیس نمایشگاه بین‌المللی کتاب کودک می‌گوید: احتمالا در آبان امسال، نمایشگاه تخصصی کتاب کودک برگزار می‌شود.
علی رمضانی، سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران، در یکی از نشست‌های روزانه خود در سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران( اردیبهشت۱۴۰۱) درباره انتقادهایی که درباره بخش کودک و نوجوان وجود داشت، اعلام کرد: برگزاری نمایشگاه ویژه کتاب‌های کودک و نوجوان در شورای سیاستگذاری مطرح شده است و روی میز معاون فرهنگی قرار دارد. شاید بتوانیم این امکان را در سایر بازه‌های زمانی سال استفاده کنیم. این مسئله خواسته ناشران حوزه کودک و نوجوان هم هست. همان‌طور که گفتم موضوع نمایشگاه کتاب کودک در دستور کار است و شاید یکی از راهکارهای اداره بهتر نمایشگاه کتاب تهران این باشد؛ این موضوع جدی است اما مسئله‌ای که وجود دارد شاید نتوانیم منابع یارانه‌ای و حمایت بانک‌ها و افکار عمومی را معطوف به حوزه کتاب کنیم و حمایت سراسری افکار عمومی، مدارس و سازمان‌ها را داشته باشیم.
با گذشت دو سال از طرح این موضوع، تقریبا این موضوع مسکوت ماند و با توجه به انتقادهایی که همیشه برای جانمایی ناشران کودک و نوجوان وجود دارد، حال پرسش امکان برگزاری چنین نمایشگاهی را با یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه کتاب تهران در میان گذاشتیم. به گفته او « امسال ان‌شاءالله نمایشگاه ویژه کودک و نوجوان داریم.»
او سپس در این‌باره توضیح می‌دهد: درباره جانمایی بخش کودک در نمایشگاه کتاب، فکر می‌کنم بهترین جای فعلی که می‌شود در مصلی به این ناشران اختصاص داد، همان‌جاست. خود ناشران کتاب کودک هم راضی هستند و استقبال می‌کند، زیرا جاهای دیگر ما معمولا پله می‌خورد و ارتفاع دارد که برای رفت‌وآمد کودک و کالکسه سخت است، همچنین نزدیک‌ترین محل از درب خیابان بهشتی هم هست. مجموعا فضایشان امسال توسعه پیدا کرده و فضا هم فضای مناسب‌تری است. جای ناشران کتاب کودک، جای بدی نیست و جای مناسبی است.  احمدوند افزود: امیدواریم جشنواره و جایزه بین‌المللی برای حوزه کودک و نوجوان را امسال راه‌اندازی کنیم؛ اساس‌نامه این جایزه آماده است و مقدماتش هم فراهم شده است. می‌خواستیم سال گذشته آن را اجرا کنیم که نرسیدیم. ان‌شاءالله امسال اجرایی خواهیم کرد. امیدواریم بتوانیم نمایشگاه کتاب کودک هم در کنارش داشته باشیم.
معاون فرهنگی ارشاد خاطرنشان کرد: البته نمایشگاه‌های موضوعی همیشه، نمایشگاه موفقی نبوده‌اند اما امیدوارم  برای کودک اتفاق دیگری بیفتد هرچند قبلا هم نمایشگاه کودک برگزار می‌شد که خیلی موفق نبود. ما هم نمایشگاه تخصصی کتاب کودک داشتیم، هم نمایشگاه تخصصی دفاع مقدس و برخی دیگر حوزه‌ها. البته نمایشگاه موضوعی‌مان به اصطلاح نگرفته است و مگر اینکه با برنامه‌های دیگری تلفیق شود و امیدواریم جایزه کودک به این موضوع کمک کند.
احمدوند خاطرنشان کرد: امیدواریم پاییز بتوانیم نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و جایزه را انجام دهیم، تلاشمان این است در هفته کتاب (آبان) به انجام برسد.

محمد گبرلو تشریح کرد؛
چرا ساترا به حذف «حشاشین» ورود کرد؟
  محمود گبرلو با اشاره به سریال «حشاشین» بیان کرد که محتوای این سریال نسبت دادن عملیات وحشیانه ترور و کشتار داعش به تاریخ پرافتخار ایران است از این رو ساترا تصمیم درستی مبنی بر حذف آن گرفت.
محمود گبرلو مجری تلویزیون، منتقد و کارشناس سینما درباره توقف پخش سریال «حشاشین» در پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی گفت: سریال «حشاشین» که چند قسمت آن از پلتفرم‌های مختلف پخش می‌شد ناگهان از پخش آن جلوگیری به عمل آمد. حرکت سنجیده و اصولی که توسط ساترا انجام شد و ای کاش زودتر توسط خود پلتفرم‌هایی که در شبکه داخلی ایران فیلم‌های متفاوت نشان می‌دهند، پیش‌بینی و جلوگیری می‌شد. وی اضافه کرد: صیانت از منافع ملی و هویت ایرانی وظیفه همه اقشار جامعه با هر سلیقه و تفکر و ایدئولوی است. ساترا در بزنگاه، دقیق و استراتژیک عمل کرد و باید به آن دست مریزاد گفت.
گبرلو اظهار کرد: در شرایطی که شاهد پیشرفت گسترده تکنولوژی اینترنتی و ماهواره‌ای در تولید و پخش فیلم و سریال هستیم طبیعتاً نمی‌توان از پخش فیلم و سریال‌های خارجی، به‌طور گسترده جلوگیری به عمل آورد و یا بر طبق نظریه مطرح شده اخیر که پخش هر فیلم و سریال باید از مجراهای قانونی باشد عمل کرد چون این امر، اصلاً امکان‌پذیر نیست. به‌ویژه در تجهیز لشکر انسانی، فکری، نظارتی و کنترلی و همچنین مواجه شدن با هزاران دردسر قانونی کپی‌رایت در جهان که در ایران رعایت نمی‌شود. این مجری برنامه‌های سینمایی تلویزیون در ادامه به بیان راه‌حل‌های پیشگیرانه از چنین اتفاقاتی پرداخت و عنوان کرد: در این مسیر بهترین راه‌حل، تجهیز متخصصان و صاحبان تفکر و اندیشه معتقد به آرمان‌ها در درون پلتفرم‌هاست تا با هوشیاری و دانایی، متولیان پلتفرم‌های این مسیر درست هدایت شوند و کارساز و مؤثر باشند. درایت و هوشمندی قبل از پخش یک سریال یا فیلم خارجی و انجام تحقیقات گسترده از کم و کیف آن، یک اقدام ضروری است تا چنین اشتباهی تکرار نشود.
وی در ادامه راجع به سطح کیفی این سریال بیان کرد: سریال «حشاشین» از تکنیک ضعیفی برخوردار بود اما احتمالاً چون احساس می‌شد در کشور مصر در حال تولید است و ظواهر سریال هم نشان از روایت درستی از تاریخ داشت اقدام به پخش آن کردند. یک نکته هم درباره این آثار مهم است که برخی کشورها که سبقه ساخت سریال و فیلم در تبلیغ اسلام و مسلمین را دارند شاید در مسیر روایتشان، لایه‌های زیرین آن اثر پر از غرض‌ورزی و عناد بر ضد مسلمانان به‌ویژه جهان تشیع و حتی یک قوم و فرهنگ کشور مسلمان دیگری باشد که زمینه اختلاف و تفرقه است. در باطن اما تهیه‌کنندگان این سریال‌ها در صدد ارائه تحلیل غلط از ایدئولوژی خودساخته خود هستند که مبنای اصولی و منطقی ندارد و کینه‌ورزی نسبت به یک ملت دیگر را به تصویر کشیده است. به ویژه درباره شخصیت حسن صباح که روایت‌های متغیر و اختلاف برانگیزی وجود دارد و فیلم‌های تهیه شده نشان از این نگاه دارد لذا باید موشکافانه بررسی شود که متولیان صدور پخش این سریال و مهمتر از آن دوبله آن با چه نیت و انگیزه‌ای این کار را انجام داده‌اند.
این منتقد و کارشناس سینما اضافه کرد: درونمایه سریال «حشاشین» تخریب ماهیت اندیشه واقعی شیعیان، نسبت دادن عملیات وحشیانه ترور و کشتار داعش به تاریخ پر افتخار ایران است به‌طوری‌که گویی ایرانیان شیعه منشأ ترور و تخریب بوده‌اند؛ بنابراین سکوت در قبال این دروغ بافی‌ها ظلم بزرگی به تاریخ غنی سرشار از محبت و انسان‌دوستی ایرانیان است.
وی در پایان تاکید کرد: می‌پذیریم در شیوه حکمرانی ایران، اختلاف نظرها و تنش‌هایی وجود دارد اما دفاع از ملیت، آئین و فرهنگ ایرانیان خط قرمز است. برخی کشورهای مسلمان همسایه درصدد هستند تا در پیاده کردن اندیشه‌های به ظاهر اسلامی خود را برتر بدانند و به هر طریق شیطنت‌آمیز دنبال اثبات این ادعا هستند اما دلیل بر آن نیست که به اندیشه‌های بنیادین و درست شیعیان تعرض و حیثیت و آبروی ایرانی را ببرند و افکار عمومی را منحرف کنند.

همزمان با اکران «مست عشق»؛
اکران سریال ترکیه‌ای مولانا در شبکه نمایش خانگی
  در راستای اکران فیلم «مست عشق» حسن فتحی در سینماها که روایتی از زندگی مولانا و آشنایی او با شمس تبریزی دارد، یکی از پلتفرم‌های داخلی هم به پخش سریال ترکیه‌ای «رومی» که برشی از زندگی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی است، اقدام کرده است.
سریال «رومی» محصول کشور ترکیه برشی از زندگی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی شاعر پرآوازه ایرانی است که در قرن ششم هجری زندگی می‌کرده است.
این سریال به کارگردانی جان اولکای محصول کشور ترکیه و شبکه تابی ترکیه است که با زیرنویس فارسی درپلتفرم فیلیمو قابل دسترس است.
شبکه نمایش خانگی با هدف اینکه این روزها اکران زندگی شاعر پر آوازه ایرانی مولانا به واسطه اکران فیلم «مست عشق» داغ است، تماشای سریال رومی که برشی از زندگی مولانا و آشنایی او با شمس تبریزی است را هم در دسترس قرار داده است.
داستان سریال «رومی» Rumi که هر ۲ فصل ده قسمتی آن در سال ۲۰۲۳ منتشر شد، زندگی مولوی جلال الدین محمد بلخی یا رومی است. در خلاصه داستان رسمی فصل اول سریال آمده: «مولانا برای فرار از حمله مغول‌ها رهسپار غرب می‌شود، اما سفر واقعی او معنویت است که هدف او را در زندگی از طریق پیوند عمیق‌تر با خدا به او می‌آموزد که با فلسفه درک خود به اوج می‌رسد.»در پایان فصل اول، شمس وارد زندگی مولانا می‌شود و درهای جدید به روی او باز می‌کند. در فصل دوم سریال رومی، داستان دلدادگی مولانا به شمس و آموزش‌های او مطرح می‌شود. آشنایی و همراهی‌ای که حسادت‌هایی در پی دارد و همه تلاش می‌کنند تا بین شمس و مولانا فاصله‌ای بیاندازند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه