روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ ارديبهشت - شماره 4591

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت مطرح کرد؛

«ریسک کمتر با بازدهی بیشتر» ۲ رکن تصمیم‌گیری در انتخاب نوع دارایی


  رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت گفت: ریسک کمتر و حداکثر بازدهی در طول زمان و در شرایط مختلف اقتصادی، دو عامل مهم در انتخاب نوع دارایی‌هاست.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، عبدالحسین بیات در شصت‌وپنجمین نشست شورای عالی پروژه‌های گروه اقتصادی صندوق‌ها اظهار کرد: در بازه‌های زمانی پنج‌ساله و از سوی هیئت‌امنا، چارچوب سبد سرمایه‌گذاری صندوق‌ها مشخص می‌شود.
وی افزود: براساس تازه‌ترین مصوبه امنا، محدوده سرمایه‌گذاری صندوق‌ها حوزه تخصصی نفت و انرژی مشتمل بر صنایع بالادستی صنعت نفت، میان‌دستی و تکمیلی مرتبط با همین صنعت است.
رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت گفت: «ریسک کمتر و حداکثر بازدهی در طول زمان و در شرایط مختلف اقتصادی» دو عامل مهم در انتخاب نوع دارایی‌هاست.
بیات ادامه داد: در طول زمان، با رصد دقیق بازارهای مالی و اقتصادی، سبد گروه اقتصادی صندوق‌ها در چارچوب مصوبات هیئت‌امنا بهینه می‌شود و در صورت لزوم، با نظر بخش‌های تخصصی شرکت سرمایه‌گذاری اهداف، سهام سودمندتر جایگزین برخی سهم‌ها خواهد شد.
وی با یادآوری چارچوب سبد سرمایه‌گذاری گروه اقتصادی صندوق‌ها درباره مسیر توسعه شرکت‌هایی که صندوق‌ها در آن‌ها سهام مدیریتی یا کنترلی دارند، تأکید کرد: شرکت‌های گروه موظف هستند در چارچوب حوزه تخصصی خود توسعه یابند. توسعه تخصصی سبب حفظ و افزایش منابع خواهد شد. یکی از مبانی موفقیت پایداری صندوق نفت، ورود به بخش سرمایه‌گذاری در حوزه‌ای است که دانش و نخبگی دارد، ازاین‌رو همه شرکت‌های آن در فهرست نشان‌های تجاری سطح بالا قرار دارند.
رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت بر لزوم تکمیل واحد FRW شرکت نفت سپاهان تأکید کرد و گفت: از اهداف سال پیش رو، تکمیل این واحد است که با پیشرفت ۹۰درصدی، در مسیر ایجاد ارزش‌ افزوده صنایع روغنی و نفتی قرار دارد.
شرکت نفت سپاهان، از شرکت‌های گروه اقتصادی صندوق بازنشستگی صنعت نفت، بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده روغن‌ پایه گروه یک در غرب آسیاست و سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن روغن و انواع فرآورده مازاد بر نیاز کشور را به کشورهای شرق آسیا، هند، امارات و... صادر می‌کند. سال گذشته این شرکت در کنار سایر شرکت‌های تولیدی ازجمله پتروپالایش کنگان، نقش بسزایی در تأمین نقدینگی پرداخت تعهدات قانونی مستمری و مقرری صندوق‌ها ایفا کرد.

تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  در پی تصمیم عربستان سعودی برای افزایش قیمت فروش نفت خود به اکثر مناطق جهان در ژوئن، قیمت نفت در معاملات بازار آسیا افزایش یافت.
به گزارش کائنات، بهای معاملات نفت برنت با ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۸۳ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۷۸ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه رسید.
عربستان سعودی، قیمت فروش رسمی نفت خود به آسیا، شمال غربی اروپا و مدیترانه را در ژوئن، افزایش خواهد داد که منعکس کننده انتظارات برای تقاضای قوی در تابستان امسال است.
وارن پاترسون، مدیر تحقیقات کالای شرکت آی‌ان‌جی در این باره گفت: قیمت نفت پس از این که هفته گذشته تحت تاثیر فروکش تنش‌های ژئوپلیتیکی، بیش از ۷.۳ درصد سقوط کرد، هفته معاملاتی جاری را با افزایش آغاز کرد. این افزایش پس از اقدام عربستان سعودی در افزایش قیمت فروش رسمی نفت خود به اکثر مناطق جهان در بحبوحه محدود شدن عرضه در سه ماهه جاری، روی داد. در چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است، فعالیت بخش خدمات برای ششمین ماه متوالی، به روند توسعه ادامه داد و رشد سفارش‌های جدید، سرعت گرفت و اعتماد تجاری، رشد قوی را تجربه کرد و امیدواری به احیای اقتصادی پایدار، تقویت شد.
هفته گذشته که سرمایه‌گذاران به هضم آمار اشتغال ضعیف آمریکا و ارزیابی زمان احتمالی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو پرداختند، هر دو شاخص، شدیدترین کاهش هفتگی را در سه ماه گذشته تجربه کردند و نفت برنت بیش از هفت درصد و وست تگزاس اینترمدیت، ۶.۸ درصد کاهش هفتگی را به ثبت رساندند. نرخ ریسک ژئوپلیتیکی در قیمت نفت هم با برگزاری مذاکرات برای آتش‌بس در غزه، ضعیف شده است.
با این حال، چشم انداز توافق ضعیف به نظر رسید زیرا حماس بر خواسته خود برای پایان یافتن جنگ در قبال آزادی اسرا، تاکید کرد و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، کاملا آن را رد کرد.
تونی سایکامور، تحلیلگر بازارهای شرکت آی‌جی اظهار کرد: این خبر که رژیم صهیونیستی، پیش می‌رود و عملیات خود در رفح را گسترش می‌دهد، ممکن است به توافق آتش بس احتمالی، ضربه بزند و تنش‌های ژئوپلیتیکی خاورمیانه را که ظاهرا فروکش کرده بود، دوباره برانگیزد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه