روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ ارديبهشت - شماره 4591

رئیس هیئت‌مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت خبر داد؛

صادرات ۷۱۰ میلیون یورویی تجهیزات صنعت نفت در دولت سیزدهم


  رئیس هیئت‌مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: در ۲.۵ سال اخیر، ۷۱۰ میلیون یورو صادرات داشته‌ایم که این رقم فقط ۱۰درصد توان ما بوده است و انتظار داریم تا دو سال آینده ۱۰۰درصد توان صادراتی‌ محقق شود.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، ‌احسان ثقفی در نشستی با نمایندگان رسانه‌های خبری اعلام کرد: در ۲.۵ گذشته همکاری ما با دولت سیزدهم بیشتر شده و دولت برای حل مشکل‌ها و چالش‌های شرکت‌های خصوصی تا حد توان همراهی کرده، اما انتظار ما بیشتر است.
وی با بیان اینکه توسعه بازار فرامرزی را به‌طور جدی دنبال می‌کنند، افزود: کار مطالعاتی را آغاز کرده‌ایم و موفقیت‌هایی نیز حاصل شده است اما ابتدای کار هستیم و در حوزه صادرات در این دولت ۷۱۰ میلیون یورو صادرات داشته‌ایم که فقط ۱۰درصد توان ما بوده است و انتظار داریم تا دو سال آینده ۱۰۰درصد توان صادراتی‌مان محقق شود. رئیس هیئت‌مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت از رونمایی طرح پژوهشی-کاربردی در حوزه صادرات با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری خبر داد و گفت: کشورهایی که در صادرات موفق شده‌اند، حمایت کامل دولت را دارند.
ثقفی با اشاره به اینکه در حوزه دانش‌بنیان‌ها در زمان خودکفایی و خوداتکایی موفق عمل کرده‌ و نیازها تأمین شده‌اند، بیان کرد: برای ورود به بازار جهانی، منابع ارزی باید تأمین شود و درباره تخصیص ارز، شرکت‌های صادرات‌محور در اولویت قرار بگیرند.
وی افزود: با وجود تنگناهای ارزی و تأمین سخت کالا از خارج کشور، اقبال به ساخت داخل و شرکت‌های داخلی زیاد است، اما قیمت ارز تنها پاشنه آشیل ماست.
رئیس هیئت‌مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، گفت: در این نمایشگاه از پروژه پژوهشی-کاربردی برای توسعه صادرات، شبکه آزمایشی استصنا و پلتفرم صنعت نفت، نیرو و معدن رونمایی می‌شود و شرکت مدیریت زنجیره آرمان با محوریت صادرات آغاز به‌ کار می‌کند. ثقفی ادامه داد: این نمایشگاه پربهره‌ترین نمایشگاه کشور است و امیدوارم بخش خصوصی در این نمایشگاه ویژه‌تر دیده شود.
وی با اشاره به اینکه از نظر کیفیت، ۹۰درصد تجهیزات داخلی استانداردهای بین‌المللی را دارند، گفت: قابلیت بهره‌برداری از تجهیزات ساخت داخل در دیگر کشورها وجود دارد، اما به‌دلیل تحریم‌ها تجهیزات ما با برندهای کشورهای دیگر صادر می‌شود. رئیس هیئت‌مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت اظهار کرد: به ۸۵درصد از فناوری ساخت تجهیزات دست یافته‌ایم و ۷۵درصد از تجهیزات ما به بهره‌برداری رسیده است، دستیابی به ۹۵درصد فناوری ساخت نیز دور از دسترس نیست.
ابوذر جمشیدوند، مدیرکل دفتر ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی وزارت صمت نیز در این نشست با بیان اینکه در حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به‌منظور تأمین نیازهای کشور کارهای مطلوبی انجام شده است، گفت: بیش از ۸۰ درصد تجهیزات این حوزه داخلی‌سازی شده و به دیگر کشورها متکی نیست. وی تصریح کرد: کیفیت، قیمت، خدمات پس از فروش و تحویل به موقع، چهار نکته کلیدی در تجهیزات و خدمات داخلی است که باید رعایت شود.
مدیرکل دفتر ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی وزارت صمت بیان کرد: تخصیص ارز در کشور باید مدیریت شود و مبنای تخصیص آن برنامه و قراردادهای تولیدکنندگان باشد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی پارسیان مپنا اعلام کرد؛
تمرکز پتروشیمی پارسیان مپنا
بر تکمیل زنجیره ارزش متانول
  مدیرعامل شرکت پتروشیمی پارسیان مپنا با تشریح برنامه‌های راهبردی این شرکت گفت: با هماهنگی مدیریت برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و براساس «فهرست اولویت‌بندی اجرای طرح‌های زنجیره ارزش»، در حال تدوین طرح جامع اجرای چند طرح‌ پایین‌دستی در افق ۱۴۱۰ برای تکمیل زنجیره ارزش متانول در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان هستیم.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، رسول اشرف‌زاده در تشریح برنامه‌های راهبردی شرکت پتروشیمی پارسیان مپنا بیان کرد: این شرکت به‌منظور تحقق اهداف برنامه‌ریزی‌شده، برنامه‌های کوتاه‌مدت در افق ۱۴۰۵، برنامه‌های بلندمدت در افق ۱۴۱۰ و مشارکت با هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی را در دستور کار دارد.
وی طرح‌های تولید بایواتانول، DDGS (کنجاله تخمیری)، متیل آمین و دی‌متیل فرمامید را از برنامه‌های کوتاه‌مدت در افق سال ۱۴۰۵ شرکت پتروشیمی پارسیان مپنا برشمرد و افزود: طرح بایواتانول با ظرفیت تولید سالانه ۹۹ میلیون لیتر بایواتانول و ۸۵ هزار تن DDGS با سرمایه‌گذاری ۱۱۰ میلیون یورو در مدت سه سال اجرا می‌شود.
به‌گفته مدیرعامل شرکت پتروشیمی پارسیان مپنا، بایواتانول، تولید سوخت سبز از ضایعات غلات به‌عنوان محصولی پاک برای حفظ محیط‌ زیست است که جایگزین افزودنی‌های شیمیایی بنزین و کاهش قابل توجهی آلایندگی آن می‌شود.
اشرف‌زاده ادامه داد: اجرای طرح تولید متیل آمین و دی‌متیل فرمامید با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلار برای مدت سه سال نیز از دیگر برنامه‌های کوتاه‌مدت شرکت است که ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن دی‌متیل فرمامید، ۱۰ هزار تن مونومتیل آمین و ۱۰ هزار تن تری‌متیل‌آمین را خواهد داشت.
وی به پیش‌بینی افزایش ناترازی گاز طبیعی کشور در سال‌های آینده اشاره و تصریح کرد: این شرکت با هماهنگی مدیریت برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و براساس «فهرست اولویت‌بندی اجرای طرح‌های زنجیره ارزش»، در حال تدوین طرح جامع اجرای چند طرح‌ پایین‌دستی در افق سال ۱۴۱۰ برای تکمیل زنجیره ارزش متانول به‌جای طرح‌های GTPO (گاز به پلی‌پروپیلن) و MTO (متانول به الفین) در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی پارسیان مپنا با بیان اینکه طرح‌های پایین‌دستی اسید استیک، اتانول سنتزی، اسید فرمیک، MTG (تولید بنزین از متانول) و پلی‌استال در برنامه بلندمدت شرکت قرار دارند، گفت: حجم سرمایه‌گذاری پایین، بازدهی بالا و استفاده از متانول و محصولات واسط زنجیره ارزش به‌جای گاز طبیعی به‌عنوان خوراک، از ویژگی‌های این طرح‌هاست. اشرف‌زاده همچنین بر تدوین برنامه راهبردی به‌منظور مشارکت با هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی و بخش خصوصی برای اجرای طرح‌های پایین‌دست و زودبازده با حجم سرمایه‌گذاری پایین و استفاده از توان تجهیزات ساخت داخل شرکت‌های زیرمجموعه گروه مپنا تأکید کرد. وی با اشاره به اینکه این طرح‌ها در ادامه پیاده‌سازی راهبرد تنوع‌بخشی به کسب‌وکار و محصولات گروه مپنا انجام می‌شود، بیان کرد: اجرای این طرح‌ها به توسعه حضور گروه مپنا در بخشی از صنعت پایین‌دستی پتروشیمی، افزون بر حضور این گروه در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز منجر می‌شود.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی پارسیان مپنا تصریح کرد: با توجه‌ به گستردگی صنعت پتروشیمی در ابعاد مالی، فناورانه، تجهیزاتی و پیمانکاری، گروه مپنا با احداث و بهره‌برداری از این واحدها افزون بر ورود به عرصه تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی و فروش مستقیم محصول در داخل و خارج کشور، نقش پررنگ‌تری در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایفا خواهد کرد.
اشرف‌زاده تأکید کرد: تلاش گروه مپنا برای ارائه برنامه جامع و راهبردی به‌منظور سرعت‌بخشیدن به اجرای مأموریت‌هاست که در این مسیر بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها در دستور کار قرار دارد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه