فصل مالیات
بر عایدی سرمایه
میترا صاحبی- پنج نوع دارایی شامل طرح مالیات بر عایدی سرمایه است. برای این نوع داراییها، مدت مالکیت در نظر گرفته شده است و طبق شرایط اعلامشده در این طرح، برای هرکدام از این داراییها، نرخ مالیاتستانی مشخصی وضع شده است. براساس آنچه در مجلس تصویب شد، خرید و فروش داراییهایی ازجمله املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل، انواع خودروی سواری دارای پلاک شخصی مشمول مقررات مربوط به شمارهگذاری، انواع طلا، نقره، پلاتین و جواهرآلات، انواع ارز و انواع رمزپول و رمزدارایی با هدف سوداگری و سفتهبازی، مالیات تعیین میشود. مالیات بر عایدی سرمایه یکی از انواع مالیات است که بر عایدی حاصل از نقل و انتقال(خرید و فروش) داراییهای سرمایهای شامل انواع دارایی منقول یا غیرمنقول و مشهود یا نامشهود وضع میشود.
سرمایه گذاری مردم خارج از فضای تولید، مانند خرید کالاهای سرمایه ای همانند زمین، ملک، طلا، خودرو و ... از دیرباز در خانواده ایرانی باب بوده است اما نه برای افزایش عایدی یا پیشگیری از کاهش افت ارزش، بلکه برای نگهداری آن برای روز مبادا یا نسل های آتی.
افزایش تقاضاهای سرمایهای در یک اقتصاد منجر به تشدید شکاف بین عرضه و تقاضا میشود به شکلی که اگر شما هر چه قدر هم عرضه یک کالا را زیاد کنید (به طور نمونه خانه های زیادی بسازید) اما به واسطه حضور تقاضاهای سرمایه باز هم شاهد گرانتر شدن آن کالا خواهیم بود، از همین جهت است که دنیا یک قانون بدیهی و مرسوم به نام مالیات بر عایدی سرمایه دارد تا جلوی دلالی و سفته بازی را بگیرد اما برخی بی توجه به این بدیهیات و صرفا به خاطر مسائل سیاسی با آن مخالفت میکنند.
لیکن در دهه اخیر این روند با تغییرات گسترده ای که از بابت سیاست های اقتصادی ناصحیح دولت ها، تحریم های ظالمانه دشمنان و تاثیر شناختی دشمن از طریق رسانه ها بویژه فضای بی دروپیکر مجازی بر مردم تحمیل نموده، شناختی را در ذهن مخاطب ایرانی ایجاد کرده و تغییرات شگرفی را به ضرر اقتصاد ایران باعث شده است، بطوریکه هر کالایی که قابلیت نگهداری بلند مدت داشته و در بازار، به راحتی به فروش برسد منجمله خودرو، مسکن، طلا, انواع ارز خارجی(بسته به نوع تقاضا)، سکه، ارز دیجیتال و امثال آن بعنوان کالای سرمایه ای توسط قشر متوسط به بالای جامعه خریداری، نگهداری و در شرایط خاص به فروش میرسد.
اولین مشکل این چرخه معیوب، این است که خرید این دست کالاها(بیشتر ارز های خارجی)، باعث می شود این اقلام که بیشتر جنبه تامین منابع مالی مواد اولیه خطوط تولید هستند و یا نیاز اولیه خانوارها(مسکن و خودرو) را تامین میکند، در بازار به شدت دچار کسری شده و طبیعتاً نیاز به تامین آنها به شدت افزایش یابد. این کمبود نقدینگی وباعث بالارفتن قیمت ارز و در نتیجه افزایش هزینه های تولید شده و در مورد مسکن و خودرو نیز افزایش قیمت آنان ، تشکیل زندگی خانوار را با مشکل ایجاد کرده و یا هزینه آن را به شدت بالا می برد. ثانیا کاهش این اقلام در بازار باعث افزایش قیمت، ایجاد حباب قیمتی و در نتیجه راه افتادن واگنی برای ایجاد عطش عمومی و تحریک به خرید آن توسط باقی مردم می گردد و جذابیت خرید و سرمایه گذاری بر این کالاها را افزایش می دهد. هدف از این سیاستها جلوگیری از فعالیتهای مخل تولید است که یکی از آنها مالیات بر عایدی سرمایه است که هر چند در نگاه اول سیاستی مثبت است، اما مساله اصلی که نباید فراموش شود، این است که یکی از دلایل رجوع مردم برای خرید کالاهای سرمایهای در ایران حفظ قدرت خرید به دلیل رشد تورم است.
.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تاکید کرد؛
کاهش آلودگی هوای پایتخت از اهداف توسعه نیروگاههای خورشیدی
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران کاهش آلودگی هوا، مبارزه با گرمایش زمین را از جمله محورهای مورد تاکید شهرداری تهران در توسعه نیروگاه های خورشیدی ذکر کرد.
نیروگاه خورشیدی ۱۵ کیلو واتی شهرداری منطقه ۱۶ روز گذشته
با حضور مهدی پیرهادی- رئیس کمیسیون سلامت، خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران، حلیا سادات حسینی - مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار - و امین سالاری پور- شهردار منطقه ۱۶ - به بهره برداری رسید. به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار حلیا سادات حسینی با اشاره به اینکه این نیروگاه با ظرفیت تولید انرژی ۲۲.۵ مگا وات در سال از جمله پروژههای توسعه نیروگاه خورشیدی در منطقه ۱۶ است، گفت: با بهره برداری از این نیروگاه از انتشار سالانه ۱۷.۱ تن دی اکسید کربن در هوا جلوگیری میشود که معادل کاشت ۸۸ اصله درخت جهت جذب گاز کربن دی اکسید است.