روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ يکشنبه ۲۶ فروردين - شماره 4575

تحقق ۸۰ درصد از اهداف طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور


  معاون امور زارعت وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: بیش از ۸۰ درصد از اهداف طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی جاری محقق شده است.
«علیرضا مهاجر» افزود: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در سطح ۵.۲ میلیون هکتار هدفگذاری شده و تاکنون ۴.۲ میلیون هکتار از این اراضی زیر کشت پاییزه رفته و انتظار داریم تا پایان فصل بهار بقیه اراضی کشت شود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در فصل پاییز، بیشتر محصولاتی همچون گندم، جو، کاملینا، دانه های روغنی و گیاهان دارویی که جزو کالاهای اساسی هستند، در این طرح زیر کشت رفته اند. وی تصریح کرد: در سال زراعی جاری بیش از یک هزار میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد کم به طرح جهش تولید در دیمزارها اختصاص یافته است. این مقام مسوول با بیان اینکه این طرح با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) اجرا می شود، تصریح کرد: علاوه بر تخصیص تسهیلات یک هزار میلیارد تومانی، نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر در قالب کمک های بلاعوض توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و وزارت جهادکشاورزی در حال پرداخت است و این مبلغ بیشتر به کارشناسان و محققان که در این طرح مشارکت دارند و برای تولید بذر ویژه دیم زارها پرداخت می شود. معاون وزیرجهاد کشاورزی اضافه کرد: در چهارمین سال از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، برای نخستین بار بذور دیم، بذرمال و به کود و سم آغشته شدند و در اختیار کشاورزان قرار گرفتند. وی اظهار داشت: در سه سال اخیر با وجود خشکسالی ها، با اقدامات انجام شده عملکرد تولید در واحد سطح در این طرح دست کم نزدیک به ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش داشته است. مهاجر با اشاره به ۸.۵ میلیون هکتار اراضی دیم در کشور، گفت: قصد داریم برای سال زراعی آینده در صورت تامین اعتبار همه دیمزارهای مستعد را زیر کشت محصولات اساسی ببریم. معاون امور زارعت وزارت جهاد کشاورزی، استقبال کشاورزان از این طرح را بالا توصیف کرد و گفت: در این طرح بیش از ۴۵۰ هزار کشاورز و 2 هزار کارشناس مشارکت دارند. وی درباره دیگر حمایت ها از این طرح، افزود: در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها، ادوات کشاورزی با کارمزد چهار درصد در اختیار کشاورزان قرار می گیرد که برای کشاورزان غنیمت است.


چند جانباز شیمیایی شهید شدند؟
 اعتراف سه دهه پیش رژیم بعث عراق در استفاده از سلاح‌های شیمیایی درحالی مطرح شد که بیش از ۱۰درصد جانبازان دفاع مقدس را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند و در طول این سال‌ها بیش از ۱۰ هزار نفر از آنان به شهادت رسیده‌اند.
در هشت سال دفاع مقدس بیش از ۶۴۶ هزار نفر از رزمندگان مجروح شدند که تعداد جانبازان شیمیایی بالغ بر ۷۰ هزار نفر هستند و تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر از آنان به شهادت رسیده‌اند؛ جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس بارها نسبت به استفاده رژیم بعث عراق از سلاح‏‌های شیمیایی علیه رزمندگان به مجامع بین‏‌المللی شکایت کرد و گروه‏‌هایی نیز برای بررسی و تحقیق اعزام شدند ولی رژیم بعث صدام از تایید یا تکذیب استفاده از این سلاح‌‏ها خودداری می‏‌کرد تا اینکه ۲۵ فروردین سال ۱۳۶۷ به صورت رسمی به استفاده از سلاح‏‌های شیمیایی علیه ایران اعتراف کرد.
یکی از سیاه‌ترین برگ‌های تاریخ جنگ، استفاده رژیم صدام از سلاح‌های شیمیایی علیه ایران و کردهای عراق است؛ امری که به خودی خود فجیع، دلهره‌آور و تأثربرانگیز است. دولت وقت عراق در طول جنگ برخلاف تعهدات بین‌المللی و در نقض آشکار قواعد حقوقی حاکم بر مخاصمات مسلحانه، اقدام به تهیه، تولید، انبارداری و استفاده مکرر از سلاح‌های شیمیایی کرد. آنچه باعث تأثر بیشتر نسبت به این فاجعه می شود، تعلل جامعه بین المللی در اقدام مؤثر علیه این جنایت ننگین، یا حداقل محکوم کردن آن بود و حتی برخی از دولت های شرقی و غربی هم در این امر به دولت صدام یاری رساندند. اینکه جامعه بین المللی تا به این حد در برابر جنایت های صدام، ناتوانی نشان می دهد بسیار تکان‌دهنده است. برخی از صاحب نظران معتقدند که این گونه مشایعت و مماشات قدرت های بزرگ با رژیم صدام را باید در پرتو هراس آنها از تهدید ناشی از گسترش انقلاب ایران بررسی کرد. منشأ بروز جنگ عراق علیه ایران که یکی از طولانی‌ترین درگیری های مسلحانه در طول تاریخ معاصر به شمار می رود، اختلافات مرزی و ایدئولوژیک بین دو کشور و جاه طلبی های سیاسی صدام عنوان می شود که علاوه بر تلفات انسانی گسترده، خسارت های اقتصادی قابل ملاحظه ای نیز از رهگذر این جنگ به دو طرف تحمیل شد. این خسارات، علاوه بر آسیب گسترده به زیرساخت‌های نظامی و غیرنظامی دو طرف، شامل میلیاردها دلار کاهش درآمدهای نفتی و افت ارزش پول ملی به واسطه استقراض‌های قابل توجه برای خرید تسلیحات نظامی بوده است.

بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد
 سخنگوی دولت گفت: «مدیریت احیای دریاچه ارومیه میدانی شد و با سپردن مسئولیت کارگروه نجات دریاچه به استاندار آذربایجان‌غربی، دیگر تصمیمات برای احیای آن در تهران گرفته نمی‌شود.» علی بهادری جهرمی در حاشیه جشنواره «دریاچه ارومیه»، گفت: «بارندگی‌های اخیر، اهتمام ویژه دولت و برنامه‌ریزی مناسب برای رهاسازی حقابه دریاچه و اتمام طرح‌های سخت‌افزاری، حال خوبی برای دریاچه ارومیه و مردم منطقه به ارمغان آورده است.» دبیر هیئت دولت پیگیری میدانی وضعیت دریاچه ارومیه را از نتایج مثبت سفر استانی رئیس‌جمهوری دانست و افزود: «با تصمیم رئیس‌جمهوری و دولت سیزدهم، مدیریت احیای دریاچه ارومیه میدانی شده و با سپردن مسئولیت دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به استاندار آذربایجان‌غربی، دیگر تصمیمات برای احیای این دریاچه در تهران گرفته نمی‌شود.»

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه