روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ شنبه ۲۵ فروردين - شماره 4574

پیش‌بینی صرفه‌جویی ۱۵۰۰ مگاوات برق ادارات از خرداد ماه


  سال گذشته به منظور کنترل و مدیریت مصرف برق ساعت کاری ادارات تغییر کرد که منجر به صرفه‌جویی۸۵۰ مگاواتی برق شد، امسال نیز قرار است این طرح از ۱۵ خرداد ماه اجرایی شود و پیش‌بینی می‌شود که ۱۵۰۰ مگاوات صرفه‌جویی صورت بگیرد.
برای تامین برق پایدار در تابستان، بخش‌های مختلف در طرح‌های مدیریت مصرف شرکت می‌کنند، تغییر ساعات کار ادارات به عنوان یکی از راهکارهای مدیریت بار شبکه در تابستان است، از آنجا که تعیین و تنظیم ساعات کار ادارات در اختیار هیات وزیران است، با اخذ موافقت دولت، ساعات کاری ادارات در فاصله ١٥ خرداد تا ١٥ شهریور از ساعت ٦ صبح  تا ١٣ خواهد بود.
این طرح در سال گذشته نیز اجرا شده بود که با تاکید رئیس جمهور در خصوص آغاز به کار متروها، مهدهای کودک و شناوری ابتدای صبح برای کارمندانی که فرزند خردسال داشتند، رضایت نسبی کارمندان  و سایر بخش‌ها را بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده، کسب کرد.
با توجه به خاموش شدن وسایل سرمایشی در ادارات، اجرای این طرح در سال گذشته موجب صرفه‌جویی٨٥٠ مگاواتی در مصرف برق شد که معادل مصرف دو یا سه استان کشور بود.  
بر اساس این مصوبه مقرر شده است که وسایل سرمایشی در ادارات واقع در اقلیم معتدل کشور، یک ساعت زودتر از خاتمه کار و در مناطق گرمسیر همزمان با پایان ساعت کار خاموش شود.
مصطفی رحبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق درباره چگونگی نظارت بر اجرای این طرح گفت: امسال هدف گذاری انجام شده برای صرفه جویی از محل اجرای این طرح حدود ١٥٠٠ مگاوات است، تاکنون حدود ٨٠ درصد از ادارات به کنتور هوشمند مجهز شده‌اند و ادارات باقیمانده نیز  تا شروع فصل پیک به این نوع کنتورها مجهز خواهند شد.
رجبی مشهدی با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه هیات وزیران ادارات باید در ساعات کاری مصارف خود را ٣٠ درصد و پس از پایان ساعات کاری ٦٠ درصد کاهش دهند، اظهار کرد: با نصب کنتورهای هوشمند مصرف برق ادارات کنترل پذیر می‌شود و در صورتی که میزان صرفه‌جویی تعیین شده در مصوبه توسط ادارات رعایت نشود، شرکت‌های توزیع  می‌توانند این موضوع را رصد، پیگیری و کنترل کنند.
مدیریت مصرف برق در شرایط ناترازی تنها راه چاره است و در شرایط فعلی نیز چاره‌ای جز مدیریت مصرف وجود ندارد که اجرای این طرح نیز در همین راستا در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر نیرو:
8 نیروگاه زیست توده
 به بهره‌برداری می‌رسد
  معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) گفت: با بهره‌برداری نیروگاه بیوگاز فاضلاب غرب تهران از انتشار سالانه 220 هزارتن گاز دی اکسید کربن جلوگیری می‌شود که اثر زیست محیطی چشمگیری داشته و به مثابه فعالیت 3000 هکتار جنگل برای جذب دی اکسید کربن است.
به گزارش کائنات و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)،نیروگاه بیوگازسوز فاضلاب غرب تهران (فیروزبهرام) به عنوان بزرگترین نیروگاه متمرکز زیست توده کشور با ظرفیت اسمی ۷.۲ مگاوات، همزمان با افتتاح پروژه‌های صنعت آب و فاضلاب استان تهران به صورت ویدئو کنفرانس توسط حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو و با حضور محمود کمانی، معاون وزیر نیرو افتتاح شد. محمود کمانی رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) در آیین افتتاح بزرگترین نیروگاه بیوگازسوز فاضلاب کشور و غرب آسیا و سومین نیروگاه بیوگاز کشور خاطرنشان کرد:در این نیروگاه با استحصال گاز حاصل از تصفیه فاضلاب، برق، تولید و با ظرفیت 7.2 مگاوات، سالانه 50 میلیون کیلووات ساعت برق تولید می‌شود.
وی ادامه داد: با بهره‌برداری این نیروگاه سالانه از انتشار معادل 220 هزارتن گاز دی اکسید کربن جلوگیری می‌شود که اثر زیست محیطی بالایی دارد و معادل وجود بیش از 3000 هکتار جنگل برای جذب دی اکسید کربن است. معاون وزیر نیرو با بیان اینکه تولید نیروگاه‌های بیوگازسوز با گاز استحصالی از فاضلاب انجام می‌شود، اظهار کرد: با تصفیه فاضلاب، گاز متان در هوا منتشر می‌شود که با احداث این نیروگاه‌ها از انتشار سالانه 220 هزار تن گاز دی اکسید کربن جلوگیری می‌شود؛ همچنین با این روش، گاز متان جمع آوری شده و حاصل از فرایند تصفیه فاضلاب، شیرین‌سازی و در نیروگاه تبدیل به برق می‌شود. وی با برشمردن انواع نیروگاه‌های تجدیدپذیر، به اهمیت بالای زیست محیطی ساخت نیروگاه‌های زیست توده شامل نیروگاه‌های زباله سوز و بیوگاز‌سوز در کشور اشاره و عنوان کرد: نیروگاه بیوگازسوز فاضلاب غرب تهران با ظرفیت 7.2 مگاوات به عنوان سومین نیروگاه بیوگاز کشور و بزرگترین نیروگاه در منطقه غرب آسیا، سالانه حدود 50 میلیون کیلووات ساعت برق تولید و از انتشار گازهای گلخانه‌ای معادل 24 میلیون مترمکعب جلوگیری می‌کند. کمانی از افزایش ظرفیت نیروگاه‌های زیست توده کشور به 21 مگاوات خبر داد و خاطرنشان کرد: این رقم بیش از 2 برابر نیروگاه‌هایی است که در آغاز فعالت دولت سیزدهم وجود داشته است

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه