روزنامه کائنات
5

گزارش

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۱ فروردين - شماره 4573

کائنات از دیدگاه منتخبین مردم در عرصه حکمرانی خوب گزارش می‌دهد

گوش شنوای دولت و مجلس برای شنیدن مشکلات

  مجید شاخصی- این روزها مشکلات ساختاری در عرصه اقتصاد و ضرورت تلاش برای تحقق شعار سال از جمله موضوعات مورد بحث در مجامع علمی و سیاسی است.آنچه در پی می آید بیان برخی از دیدگاهها در ورد فعالیت های دولت و آنچه باید کرد است.
کنترل نقدینگی اقدام زیربنایی دولت سیزدهم
منتخب مردم رفسنجان در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی یکی از اقدامات مهم دولت را مدیریت بودجه برای جلوگیری از کسری عنوان کرد و گفت: اصلاح نظام بانکی توسط دولت سیزدهم سبب شد در پایان سال گذشته رشد نقدینگی کمتر از ۲۵ درصد حفظ شود.
احمدانارکی محمدی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام در رابطه با عملکرد دولت، گفت: یکی از اولویت‌های که دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود آن را مورد توجه قرار داد، حمایت از مردم در تمام بخش‌ها بود که در واقع دولت مردمی را در عمل اثبات کرد.
منتخب مردم رفسنجان در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی افزود: دولت سیزدهم با همین ایده و هدفی که برای خود تعریف کرد، بیش از ۸ هزار واحد و کارخانه تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل را به چرخه تولید بازگرداند و در عمل بسیاری از کارگرانی که بیکار شده بودند به اشتغال قبلی خود بازگشته و همچنین ۱۹۱ هزار شغل جدید ایجاد شد.
وی با بیان اینکه توجه دولت به بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان به رونق اقتصاد کمک شایانی کرد، یادآور شد: ۵ هزار شرکت دانش بنیان در ابتدای دولت سیزدهم فعالیت می‌کردند که این رقم در ۲ سال گذشته با عملکرد و حمایت دولت به بیش از ۱۰ هزار واحد رسید که نشان دهنده رویکرد دولت در جهش تولید و توجه به بخش خصوصی است.
انارکی محمدی با بیان اینکه در زمان انقلاب و جنگ تحمیلی هر جا که مردم پای کار کشور آمدند به موفقیت نظام اسلامی ختم شد، تصریح کرد: دولت خارج از نگاه سیاسی توجه خود را به رفع مشکلات کشور و مردم معطوف کرد و در این راه از همه ظرفیت‌ها کمک گرفت. در ادامه راه هم دولت هرکجا نیاز به قانون دارد باید از ظرفیت مجلس کمک بگیرد تا گره‌های کشور در بخش‌های مختلف باز شود.
منتخب مردم رفسنجان در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی با اشاره سیاست توجه به همسایگان در سیاست خارجی دولت سیزدهم گفت: اولویت دولت در سیاست خارجی بهبود روابط با کشورهای همسایه، آمریکای لاتین و افریقا است که منجر به عضویت ایران در سازمان‌های مهم بین المللی شد.
وی یکی از اقدامات مهم دولت را مدیریت بودجه برای جلوگیری از کسری عنوان و خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم اصلاح نظام بانکی را جزء اولویت‌های کاری خود قرار داد که این رویکرد سبب شد در پایان سال گذشته رشد نقدینگی کمتر از ۲۵ درصد حفظ شود و این رویه به مهار تورم و توسعه کسب و کارها و واحدهای تولیدی منجر خواهد شد.
دولت سیزدهم در نهضت اجرای پروژه های نیمه تمام جدی است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از پروژه‌ها پس از توقف چند ساله، در دولت سیزدهم تکمیل شده و یا آماده بهره‌برداری است که این اقدام، تلاش و جدیت دولتمردان را برای به نتیجه رساندن پروژه‌های نیمه‌تمام و توسعه زیرساخت‌ها نشان می‌دهد.
حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی اظهار داشت: دولت سیزدهم اقدام مهمی را از ابتدای کار خود تا کنون در حوزه توسعه زیرساخت ها داشته است.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ثمرات و نتایج کارهای زیرساختی شاید در کوتاه مدت قابل لمس نباشد اما مردم در میان مدت از نتایج و ثمرات کارهای زیربنایی دولت سیزدهم بهره مند می شوند.
وی افزود: دولت سیزدهم هم در حوزه راه و توسعه ریلی و جاده ای کشور عملکرد خوبی داشته و هم در تکمیل پروژه های عمرانی بر زمین مانده از قبل.
میرتاج الدینی خاطرنشان کرد: بعضی از پروژه ها پس از توقف چند ساله در دولت سیزدهم تکمیل شده و آماده بهره برداری شده اند که این اقدامات تلاش و جدیت دولت را برای تکمیل پروژه ها و زیرساخت ها نشان می دهد.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما منکر وجود ایراد و اشکال نیستیم اما باید بدانیم که کار اجرایی بدون اشکال نیست و مردم در ادامه کار ثمرات و نتایج مثبت کارهای زیربنایی دولت را در زندگی روزمره خود مشاهده خواهند کرد.
اقدامات دولت در توسعه تعاملات با همسایگان آینده روشنی ترسیم کرده است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: دولت سیزدهم در حوزه توسعه تعاملات با همسایگان و کشورهای منطقه اقدامات مطلوبی انجام داده است و با این سیاست‌ها می‌توان آینده روشنی برای کشور پیش‌بینی کرد.
محمود عباس‌زاده مشکینی در مورد عملکرد دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی اظهار داشت: ایجاد تحول در حوزه سیاست خارجی از مهمترین دستاوردهای دولت آیت الله رییسی است که توانست تغییر و تحول و نتایج مثبتی ایجاد کند.
وی اضافه کرد: اگر نتیجه تعاملات دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی اقتصادی را با عدد و رقم بررسی کنیم رشد قابل توجهی داشته است که این رشد قابل مقایسه با دوره های قبل نیست.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سال های گذشته شعار دولت ها خروج از انزوا بود حال آنکه با اعمال سیاست های اشتباه، انزوای بیشتری دامن‌گیر کشور شد اما با همت و تلاش دولت سیزدهم، دیپلماسی اقتصادی به گونه ای پیش رفت که جهت گیری ها منطبق با اهداف نظام و انقلاب بود و کارها را به خوبی پیش برد.
عباس زاده مشکینی اقدامات وزارت امور خارجه را یکی از نقاط قوت دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: این وزارتخانه در زمینه توسعه تعاملات سیاسی و اقتصادی با کشورهای مختلف تدابیر بسیار خوبی داشت و نقش مهمی در روند رو به رشد تحقق سیاست های نظام ایفا کرد.
وی عضویت ایران در سازمان همکاری های شانگهای و بریکس را از دیگر توفیقات دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: تلاش برای عضویت در پیمان های دو جانبه و چند جانبه یکی از مهمترین ویژگی دولت سیزدهم است که می تواند دستاوردهای خوبی برای کشور به همراه داشته باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه پیمان شانگهای می تواند مناسبات حاکم بر جهان را تغییر دهد و عضویت ایران در این سازمان ها در خنثی سازی تحریم ها اثر گذار است، بیان داشت: دولت سیزدهم در حوزه توسعه تعاملات با همسایگان و کشورهای منطقه اقدامات مطلوبی انجام داد و با این سیاست ها می توان آینده روشنی برای کشور پیش بینی کرد.
«کاهش ۲۴ درصدی نقدینگی و رشد اقتصادی ۶ درصدی» دستاوردهای شیرین دولت سیزدهم
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مهار رشد نقدینگی و کاهش آن تا ۲۴ درصد و رساندن رشد اقتصادی کشور از منفی به ۶ درصد جزو دستاوردهای شیرین دولت سیزدهم است، گفت: دولت همچنین تلاش دارد تا در برنامه هفتم توسعه به رشد ۸ درصدی دست پیدا کند.
حسین جلالی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام و اشاره ایشان به شیرینی‌ها و تلخی‌های اقتصاد کشور اظهار داشت: آیت الله رییسی در مورد اقتصاد کشور گزارش جامع از پیشرفت ها ارائه دادند که این گزارش برای رهبری جالب بود و جزو شیرینی های اقتصاد کشور محسوب می شود.
وی با اشاره به رشد اقتصادی در دولت سیزدهم بیان داشت: در گذشته رشد اقتصادی منفی بوده اما اکنون به ۶ درصد رسیده است که این پیروزی بزرگی در حوزه اقتصاد است و می تواند در توسعه کشور تاثیرات مثبتی داشته باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی کشور با بیان اینکه ایران در بین ۲۰۵ کشور با وجود برخی مشکلات دارای رتبه ۱۴ از نظر اقتصادی است، گفت: این رتبه قابل قبولی است که دولت سیزدهم توانسته با خدمات خود به کشور، اقتصاد را به این نقطه برساند.
جلالی در مورد مهار تورم نیز تصریح کرد: چندین سال است که مقام معظم رهبری شعار سال را مبتنی بر مسائل اقتصادی نظیر تولید ملی، مشارکت مردم و کاهش تورم نامگذاری می کنند و یکی از دغدغه‌های ایشان، رفع مشکلات کشور در حوزه اقتصاد است.
وی ادامه داد: با تلاش های دولت سیزدهم در کاهش تورم کلی و نقطه ای به پیروزی هایی دست یافته ایم و هر چند با تورم تک رقمی فاصله داریم اما همین میزان موفقیت نیز جزو شیرینی های اقتصادی است.
نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت در کاهش نقدینگی موفق عمل کرده است، اضافه کرد: ام الفساد اقتصاد، تورم و افزایش نقدینگی است که دولت سیزدهم در زمینه کنترل و مهار نقدینگی موفق عمل کرده است.
جلالی یادآورشد: مهار و کنترل رشد نقدینگی و کاهش آن تا ۲۴ درصد، رساندن رشد اقتصادی کشور از منفی به ۶ درصد و پیش بینی دستیابی به رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه از دیگر شیرینی های اقتصادی است که دولت سیزدهم با تلاش های بی وقفه محقق کرده و یا در حال انجام است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به راه اندازی کارخانه های تعطیل و نیمه تعطیل در دولت سیزدهم گفت: احیای واحدهای راکد که تعداد آنها به چند هزار واحد می رسد از دیگر اقدامات شیرین و ماندگار دولت است که توانسته در رشد تولید کشور تاثیرگذار باشد.
جلالی سفرهای استانی رییس جمهور را از دیگر اقدامات مطلوب دولت در رفع مشکلات اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: آیت الله رییسی ۸ بار به استان خوزستان سفر کرد و دولت سیزدهم بیش از ۵۰ سفر استانی در کارنامه دارد که این اقدام در نوع خود بی نظیر است و به امید آفرینی در جامعه کمک می‌کند.
وی با توجه به افزایش تولید برق در کشور و ارتقای حوزه درمان و سلامت اظهار داشت: تولید ۸ هزار مگاوات برق، افزایش تولید نفت، قرار دادن بیش از ۱۲ میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت از دیگر اقدامات بی نظیر و ماندگار دولت محسوب می شود.
نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه آبرسانی بیان داشت: دولت سیزدهم توانست در این حوزه چندین هزار روستا را از نظر تامین آب شرب ساماندهی کند که این مورد نیز یکی دیگر از دستاوردهای اقتصادی دولت به شمار می رود و امید است در سال ۱۴۰۳ شاهد گشایش و شیرینی های بیشتری در حوزه اقتصادی برای کشور باشیم.
واحدهای تولیدی در شرایط تحریم احیا شد
عضو هیات رییسه کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی گفت: دولت با وجود شرایط تحریمی، کارخانه‌های تعطیل و نیمه تعطیل را به چرخه تولید بازگرداند که آثار آن در اقتصاد کشور دیده می‌شود.
صدیف بدری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام در رابطه با عملکرد دولت اظهار داشت: دولت سیزدهم از ابتدای حضور در جایگاه اجرایی کشور، به سرانجام رساندن پروژه‌های نیمه تمام را در دستور کار قرار داد و بازگرداندن کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل از اقدامات مهم دولت بود که آثار آن در اقتصاد کشور نمایان شد.
وی افزود: برای اینکه این روند رو به رشد در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه داشته باشد، ضروری است بانک‌ها از تولیدکنندگان حمایت فعال داشته باشند و تسهیلات لازم به تولیدکنندگان در بخش‌های مختلف کشور پرداخت کنند.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تثبیت نرخ ارز و سکه در بازار تاثیر بسزایی بر حفظ امنیت روانی تولید دارد، گفت: هرچقدر دولت نرخ دلار و طلا را در بازار حفظ کرده و مانع رشد حباب گونه آن شود، تولیدکننده با امنیت روانی بهتری فعالیت کرده و نگران مواد اولیه تولیدی خود یا فروش محصولات کارخانه در داخل یا خارج از کشور نخواهد بود.
بدری با بیان اینکه بسیاری از اقدامات اثربخش دولت با وجود شرایط تحریمی محقق شده است، تصریح کرد: دولت در برنامه هفتم توسعه که با همکاری مجلس نهایی شد، به موضوع رونق و جهش تولید توجه ویژه نشان داد و حمایت از بخش‌های دانش بنیان و تولیدکنندگان یکی از محورهای مهم این برنامه است.
وی با اشاره به توسعه راه آهن اردبیل - میانه که در دولت سیزدهم روند اجرایی آن شتاب گرفت، اظهار داشت: دولت در این پروژه به حد مطلوب حمایت‌های مالی لازم را انجام داد و مراحل اجرایی آن در ایستگاه پایانی است و در ماه‌های آینده به بهره برداری خواهد رسید.
عضو هیات رییسه کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با اشاره به نظارت دولت به عملکرد مدیران بخش‌های مختلف کشور یادآور شد: دولت برای بهبود عملکرد دستگاه‌های اجرایی خود، مدیران ضعیف یا آنهایی که کارایی پایینی داشتند را کنار گذاشت و نشان داد در راه توسعه کشور با هیچ فردی تعارف ندارد. البته با وجود اینکه حرکت دولت رو به جلو است اما باید تقویت شود، چراکه در همه دولت‌ها مشکل اصلی میزان کارآمدی مدیران است.
بدری خاطرنشان کرد: انتخاب مدیران در دستگاه‌های اجرایی نباید محفلی و تیمی باشد بلکه هر فرد باید بر اساس تخصص به عنوان مدیر انتخاب شود و با در نظر گرفتن این مهم، به طور قطع می‌توانیم شاهد پیشرفت‌های بیشتر در کشور باشیم.
وی اضافه کرد: البته باید به این نکته هم اشاره کنم که آیت الله رییسی مخالف انتخاب محفلی مدیران است و تمام تلاش وی در این مدت، انتخاب مدیران خوش‌فکر و کارآمد در دستگاه‌های اجرایی است.
دولت با بهبود فضای کسب و کار، زمینه رشد اشتغال پایدار را فراهم کرد
نایب رییس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی گفت: دولت با حمایت از تولید در بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان، فضای کسب و کار را بهبود بخشید تا اشتغال پایدار و مولد بیش از گذشته رشد کند.
جعفر قادری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام در رابطه با عملکرد دولت اظهار داشت: رییس جمهور از ابتدای دولت سیزدهم نشان داد که در همه حوزه‌ها از جمله اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی محکم پای کار مردم و کشور ایستاده است و حتی اگر در نقاطی سیل و زلزله‌ای می‌آمد از نخستین افرادی بود که در میدان حضور داشت.
وی افزود: علاوه بر حضور رییس جمهور در شهرهای مختلف کشور، آنچه که برای مردم حلاوت و شیرینی دارد، عملیاتی شدن خواسته‌های آنها است که دولت در این خصوص اهتمام ویژه دارد.
نایب رییس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی یکی از اقدامات مهم دولت را مبارزه با گران‌فروشی و فعال شدن نظارت‌های دولتی در بخش خرید، فروش و توزیع کالا عنوان کرد و افزود: دولت با توزیع کالابرگ الکترونیکی و افزایش یارانه و فعال کردن بخش‌های تولیدی تعطیل شده در عمل برای رفع مشکلات معیشتی مردم گام برداشت. همچنین با اشتغال زایی از حجم بیکاری در جامعه کاست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به قانون صدور مجوزهای کسب و کار اظهار داشت: دولت با استناد به این قانون در راه اشتغال زایی و جلوگیری از رانت و فساد اقدامات ارزنده‌ای انجام داد تا بروکراسی‌های زائد اداری حذف شده و مردم به راحتی بتوانند کسب و کار مورد نظر خود را آغاز کنند که این روند شکوفایی اقتصاد کشور را سبب خواهد شد.
قادری درباره اقدامات اثربخشی که دولت در استان فارس انجام داده است نیز توضیح داد: در سال گذشته با حضور رییس جمهور، بزرگترین پروژه عمرانی استان فارس در قالب خط دوم آبرسانی به کلانشهر شیراز از سد درودزن انجام و تکمیل پروژه راه‌آهن بوشهر - شیراز وارد مرحله جدیدی شد که با انتخاب پیمانکاران و تامین مالی امید می‌رود این پروژه نهایی شود.
وی فعال کردن کارگاه‌ها و کارخانه های نیمه‌تعطیل و تعطیل توسط دولت را از جمله اقدامات موفق دولت سیزدهم برشمرد و خاطرنشان کرد: همچنین دولت با افزایش حقوق و دستمزد کارگران سبب بالارفتن انگیزه در بین آنها و بخش تولید کشور شد تا همراه با حمایت از تولید در بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان، فضای کسب و کار بهبود یابد و اشتغال پایدار و مولد بیش از گذشته رشد کند.
قطعی برق در دولت سیزدهم صفر شد
نماینده مردم ساوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت سیزدهم کارهای بزرگی در حوزه توسعه زیرساخت‌ها از جمله تولید برق انجام داده است، گفت: در این دولت شاهد به صفر رسیدن قطعی برق منازل در تابستان بودیم.
حجت‌الاسلام محمد سبزی گفت: دولت سیزدهم کارهای بزرگی در حوزه توسعه زیرساخت‌ها انجام داد که باید بطور مناسب اطلاع‌رسانی شود.
نماینده مردم ساوه در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به عنوان نمونه در حوزه تولید برق شاهد کم کاری‌هایی در گذشته بودیم به گونه ای که نیروگاه ها فرسوده و مستهلک شده بودند اما در دولت سیزدهم نیروگاه های زیادی ساخته و راه‌اندازی شد و ما شاهد به صفر رسیدن قطعی برق منازل در تابستان بودیم.
سبزی تصریح کرد: در حوزه بهداشت و درمان کارهایی که در دولت سیزدهم انجام شد را می توان یک انقلاب دانست چراکه در بخش های مختلف درمانی اعم از ساخت بیمارستان اقدامات بسیاری توسط این دولت صورت گرفت.
وی خاطرنشان کرد: آب‌رسانی به تعداد زیادی از روستاها که دارای تنش و بحران آبی بودند و مشکلات جدی در این حوزه داشتند یکی دیگر از اقدامات مهم دولت سیزدهم به شمار می رود.
نماینده مردم ساوه در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: با وجود انجام همه این اقدامات زیربنایی و زیرساختی اما اطلاع رسانی دقیق و کاملی در باره تلاش های دولت سیزدهم صورت نمی گیرد و همین مسأله باعث می شود تا این اقدامات آن طور که شایسته است، دیده نشود.
میدان اقتصاد باید به بخش خصوصی واگذار شود
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مشارکت مردم در اقتصاد راهگشا و گره‌گشا است،اظهار داشت: میدان اقتصاد باید به مردم و بخش خصوصی واگذار شود، مردم در سرمایه‌گذاری احساس امنیت، ثبات و انتفاع کنند، ورود خواهند داشت.
حجت‌الاسلام جواد مجتهد شبستری با اشاره به نامگذاری شعار سال ۱۴۰۳ به نام «جهش تولید با مشارکت مردمی» گفت: علت انتخاب رویکرد اقتصادی در شعارهای سال از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام نگاه ویژه ایشان به حوزه اقتصاد و دعوت به رفع مشکلات اقتصادی است.
وی افزود: شاید سه چهار سالی است که رهبر معظم انقلابی روی تولید تمرکز کرده‌اند چراکه راه‌حل و کلید حل مشکلات اقتصادی را در تقویت و رشد تولید می‌دانند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: رهبری امسال را هم سال جهش تولید نامگذاری کردند و تحقق جهش تولید را منوط به نقش‌آفرینی مردم دانسته‌اند، چراکه حضور مردم همواره راهگشا و گره‌گشای مشکلات است.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: وظیفه مجلس و دولت این است که زمینه‌ساز حضور هرچه بیشتر مردم باشند و موانع مشارکت آنها را برطرف کنند تا جهش در تولید محقق شود.
حجت‌الاسلام مجتهدشبستری با اشاره به موانع پیش روی مشارکت مردم در تولید و اقتصاد اظهار کرد: این موانع گاهی به دلیل عدم اجرای قوانین صحیح و یا خلع قانونی است، مسئولین باید عزم جدی برای رفع موانع مشارکت مردم در اقتصاد داشته باشند.
ثبات اقتصادی، انگیزه مردم برای مشارکت در تولید را افزایش می‌دهد
عضو مجلس خبرگان رهبری با طرح این سوال که چه کنیم که فضا برای حضور مردم مناسب شود، تاکید کرد: برای تشویق مردم و ایجاد انگیزه و رغبت و حضور آنها در میدان فعالیت‌های اقتصادی یک راهکار مهم ثبات اقتصادی است.
حجت‌الاسلام مجتهد شبستری خاطرنشان کرد: بی ثباتی در نرخ مواد اولیه گرفته و عدم پیش بینی پذیری بازار مردم را نسبت به مشارکت در اقتصاد بی‌رغبت می‌کند. حتی کسانی که وارد میدان کار شده‌اند هم انگیزه لازم را از دست می‌دهند چه برسد به کسانی که در میدان نیستند و می‌خواهند به میدان بیایند.
وی افزود: وقتی تولید کننده نمی‌تواند پیش‌بینی کند که اگر در این دوره کالایی تولید کند با چه قیمتی می‌تواند برای دوره بعد مواد اولیه‌اش را خریداری کند و محصول خود را با چه قیمتی بفروشد طبیعی است که برای تولید انگیزه‌ای نخواهد داشت.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه گاهی سیاست‌های ارزی منجر به افزایش نرخ ارز به‌یکباره می‌شود و خود این موضوع التهاب ایجاد می‌کند، عنوان کرد: بنابراین ثبات قیمتی هم برای تولید کننده و هم برای مصرف کننده برای ورود در میدان کار تولید انگیزه ایجاد می‌کند.
دولت و مجلس باید مشکلات تولیدکنندگان را بشنوند
حجت‌الاسلام مجتهد شبستری با اعتقاد به این موضوع که نباید پشت درهای بسته تصمیم‌گیری شود بلکه باید به سراغ تولید کننده‌ها رفت و حرف‌ها و دغدغه‌های آنها را شنید، خاطرنشان کرد: مسئولین، دولت و مجلس باید بروند و با تولیدکننده‌ها بنشینند و صحبت کنند، مشکلاتشان را از نزدیک بشنوند.
وی یادآور شد: اخیراً دیدم رهبر معظم با دانش‌بنیان‌ها و تولیدکننده‌ها جلسه‌ای داشتند و با آنها صحبت کردند و چقدر جلسه خوبی بود، رئیس جمهور هم جلسات خوبی با تولیدکنندگان برگزار می کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: مسئولین و نمایندگانی که می‌خواهند قوانین تصویب کنند و همچنین کمیسیون‌های مربوط باید ارتباط مستقیم و بدون واسطه با تولید کننده داشته باشند.
حجت‌الاسلام مجتهد شبستری از دیگر مشکلات تولیدکننده‌ها را تامین مالی خواند و افزود: تولیدکننده‌ها عنوان می‌کنند که سیاست‌های بانکی و پولی ثبات ندارد و نوسان دارد. این عدم ثبات و نوسان در سیاست‌ها رغبت ایجاد نمی‌کند.
وی تصریح کرد: این موضوع به این دلیل است که تامین مالی این بنگاه‌ها عمدتا به وام‌هایی برمی‌گردد که از بانک‌ها گرفته می‌شود لذا باید سیاست ثابتی داشته باشد تا در تولید کننده رغبت ایجاد شود نه اینکه سیاست‌ها متغیر باشند و انگیزه تولید از وی گرفته شود.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه قوانین و مقررات باید بررسی و در صورت لزوم بازنگری شوند، افزود: در جایی که قوانین متعارض با مشارکت مردم در اقتصاد وجود دارد باید اصلاح شوند اگر اشکال در عدم وجود قانون است باید قانونگذاری دقیق صورت بگیرد و قوانین موازی تنقیح شوند.
میدان اقتصاد باید به بخش خصوصی و مردم واگذار شود
حجت‌الاسلام شبستری خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر این است که دولت خود را رقیب بخش خصوصی نبیند و میدان به مردم و بخش خصوصی واگذار شود، مردم در سرمایه‌گذاری احساس امنیت و ثبات و انتفاع کنند، حتماً ورود می‌کنند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه