روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۳ دوشنبه ۲۰ فروردين - شماره 4572

پرویز بابایی درگذشت


  پرویز بابایی، مترجم و نویسنده در ۹۲ سالگی از دنیا رفت.
پرویز بابایی در سال ۱۳۱۱ در تهران متولد شد. او نزدیک به ۲۰ جلد کتاب ترجمه و تالیف کرد که از آن میان می‌توان از «تاریخ عرب در قرون جدید»، «لودیگ فوئر باخ و ایدئولوژی آلمانی»، «کانت و فلسفه معاصر»، «فلسفه تجربه‌گرا»، «از سقراط تا سارتر»، «فرهنگ اصطلاحات فلسفه»، «اومانیسم و سوسیالیسم»، «دموکراسی و انقلاب»، «زمینه تکامل اجتماعی» و «مکتب‌های فلسفی از دوران باستان تا امروز» نام برد. حوزه‌های آثار او تاریخ فلسفه، ادبیات، علوم اجتماعی و سیاسی است.
نشر نگاه درباره درگذشت بابایی نوشته است: «نشر نگاه نیز در کنار همه مخاطبان و خوانندگان  آثار و ترجمه‌های مهم و تأثیرگذار پرویز بابایی، در سوگ از دست دادن این عزیز بزرگوار همدلی و تسلیت خود را به جامعه ادبی و فرهنگی عرض می‌کند.»
همچنین علی عبدالهی، شاعر و مترجم نوشته است: «پرویز بابایی! استاد فرهیخته و پیوسته جست‌وجوگر از جهان ما رفت. از بخت‌یاری‌ام است که سالیانی، در کرج افتخار همسایگی نزدیک با او را داشتم. چند بار با دوستان یا تنها به خانه‌اش رفتم. یک‌بار با او شعر برشت خواندیم، از سبک برشت حرف زدیم. جز برخی کتاب‌هایش، دیوان ابوالقاسم لاهوتی را از او به یادگار دارم. دلمان برای امیدواری، سرخوشی، شادخویی، سختکوشی و مهربانی او تنگ خواهد شد. تسلیت به خانواده و دوستان و آل فرهنگ..ـ»

محمدحسین لطیفی:
تلویزیون باید در همه زمینه‌ها جاذبه‌اش را بالا ببرد
  محمدحسین لطیفی، کارگردان سینما و تلویزیون گفت: تلویزیون برای موفقیت و جذب مخاطب بیشتر باید از همه نظر، جاذبه‌اش را افزایش دهد. جذب چهره‌های مطرح و بازگشت آن‌ها به تلویزیون که از سرمایه‌های سازمان‌اند، حرکت خوبی بود که در برنامه‌های سال تحویل از سوی رسانه ملی انجام شد.
محمدحسین لطیفی که سریال «سنجرخان» جزو کارهای اخیر او در تلویزیون محسوب می شود، با اشاره به برنامه‌های شبکه‌های تلویزیونی سازمان صداوسیما در نوروز ۱۴۰۳ و جذب چهره ها به تلویزیون گفت: تلویزیون باید در همه زمینه‌ها جاذبه‌اش را بالا ببرد و برای همین امر از چهره‌ها استفاده کند؛ چراکه این چهره‌ها فرزندان این مملکت‌اند و هرکدام از آن‌ها در یکی دو سال تبدیل به این چهره معروف نشده‌اند، بلکه سال‌ها بر روی آن‌ها سرمایه‌گذاری شده‌ است و در واقع هرکدام دارای ارزش‌هایی هستند و امیدوارم که این نزدیکی بین چهره‌های تلویزیونی و رسانه ملی اتفاق بیفتد.
لطیفی درباره دوره جدید تحول در سازمان صداوسیما گفت: این تحول به‌ آرامی و به‌ تدریج باید شکل بگیرد و یک شبه نمی‌شود به همه اهداف رسید و زمان خواهد برد؛ البته همین که این دوره در زمان آقای جبلی آغاز شده حرکت بسیار خوبی است. در این دوره ما شاهد این تحول هستیم، اما برای جذب بیشتر مخاطبان تلویزیون، نمی‌توان از حالا گفت که مثلاً از فردا مخاطبان رسانه ملی به ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کنند. این به نظرم درست نیست، مطمئناً حرکتی که به نام تحول در صداوسیما آغاز شده، نوید آینده خوبی را برای رسانه ملی می‌دهد.
لطیفی که با فیلم سینمایی «غریب» در چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر توانست هفت جایزه را از آن خود کند، درخصوص کار جدیدش هم گفت: امسال یک فیلم سینمایی با موضوع دفاع مقدس به نام «پل» را در دست اقدام دارم و الان کارهای مقدماتی‌اش در حال انجام است که به‌زودی فیلم‌برداری‌اش آغاز خواهد شد.

حسینی، پیروزفر، افشاری  و هانده اَرچل روی پرده سینماها؛
قرارداد سرگروهی «سال گربه» و «مست عشق» ثبت شد
   دو فیلم سینمایی جدید به مناسبت عید سعید فطر راهی اکران می‌شوند.
همایون اسعدیان - دبیر شورای صنفی نمایش - درباره مصوبان جلسه روز گذشته شورا (۱۸ فروردین‌ماه) گفت: مقرر شده که اکران دو فیلم سینمایی «سال گربه» و «مست عشق» برای عید سعید فطر آغاز شود.
فیلم سینمایی «سال گربه» با پخش «خانه فیلم» به سرگروهی پردیس سینمایی مگامال و فیلم سینمایی «مست عشق» با پخش «فیلمیران» به سرگروهی پردیس سینمایی ایرانمال به نمایش درمی‌آیند و مقرر گردید اکران فیلم سینمایی «سال گربه» از ۲۲ فروردین و اکران فیلم «مست عشق» از ۲۹ فروردین در سینماهای سراسر کشور آغاز شود.
«سال گربه» سال گذشته به کارگردانی مصطفی تقی‌زاده و تهیه‌کنندگی سعید خانی بدون خبررسانی ساخته شده و در آن بهرام افشاری، سارا بهرامی، هومن برق‌نورد، شبنم قربانی، نوشین تبریزی و رضا رشیدپور بازی کرده‌اند.
«مست عشق» که هم چند سال قبل به صورت مشترک با ترکیه ساخته شده، فیلمی به کارگردانی حسن فتحی و تهیه‌کنندگی مهران برومند است.
این فیلم یک پروژه پرحاشیه در طول ساخت بود که در مقطعی تا مرز پخش شدن در قالب سریال از شبکه‌های ترکیه هم پیش رفت، اما با پیگیری‌هایی که صورت گرفت راش‌های فیلم به طور کامل در اختیار سازندگان ایرانی قرار گرفت و در نهایت آماده نمایش شده است.
«مست عشق» روایتی از زندگی مولانا و شمس تبریزی با بازی پارسا پیروزفر و شهاب حسینی است و در کنار تعدادی دیگر از بازیگران ایرانی مثل حسام منظور جمعی از بازیگران مطرح ترکیه از جمله هانده ارچل در نقش کیمیا خاتون حضور دارند.
به گفته اسعدیان اکران دیگر فیلم‌های روی پرده همچنان ادامه خواهد داشت.

حمیدرضا نعیمی ر مطرح کرد؛
استعفا از کانون نمایشنامه‌نویسان
   حمیدرضا نعیمی اعلام کرد از ریاست کانون نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتر استعفا و از عضویت در این کانون بیرون آمده است.
حمیدرضا نعیمی نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر که ریاست کانون نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتر را بر عهده داشته است، درباره حضور خود در این کانون گفت: از ریاست کانون نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتر استعفا کرده‌ام و از عضویت در این کانون هم بیرون آمده‌ام.
وی درباره دلایل خود برای استعفا و پایان عضویت در کانون نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتر، تصریح کرد: احساس می‌کنم اساساً کانون نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتر همچنان گرفتارِ هزارتوی پدرخوانده‌ها و مادرخوانده‌ها و مسائلی از این دست است.
نعیمی یادآور شد: از همان روز که قدیمی‌ترها و بزرگان کانون با من تماس گرفتند و خواستند که در شرایط سخت برای عضویت در هیأت‌مدیره کاندیدا شوم، با وجود اینکه فقط می‌خواستم به عنوان عضوی در کانون حضور داشته باشم، پذیرفتم و با گروه هیأت مدیره کارهای ارزنده‌ای را شروع کردیم، ولی بنا بر شرایط اجتماعی و سیاسی مملکت آن‌چنان که انتظار داشتیم امورات پیش نمی‌رفت، در نتیجه پس از یک‌سال تلاش به صورت دسته‌جمعی استعفا کردیم. مجمع برگزار شد و همه به غیر از پدرخوانده‌ها و مادرخوانده‌ها گفتند که می‌خواهند همان هیأت مدیره مستعفی به کار خود ادامه دهد.
وی درباره عملکرد هیأت‌مدیره کانون نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتر در دوره حضور خود به عنوان رئیس کانون، توضیح داد: ما سعی کردیم به دور از هیاهو کارهایی ریشه‌ای انجام دهیم. بیش‌تر اسناد ۲۰ ساله کانون را گردآوری و اسکن، آئین‌نامه‌های مختلف را تدوین و شورای داوری را در کانون فعال کردیم. سایت کانون را طراحی و آماده بهره‌برداری کردیم. کارگروهی را جهت جذب اسپانسر و سرمایه به راه انداختیم و آئین‌نامه آن را وضع کردیم. سعی کردیم دهمین جشن ادبیات نمایشی را با دبیری آقای محمد رحمانیان به شکلی وزین برگزار کنیم. شب‌های نمایش‌نامه‌خوانی با حضور بزرگانی چون استاد بهزاد فراهانی، قطب‌الدین صادقی، مازیار معاونی و … برگزار شد. آئین‌نامه دستمزد نمایشنامه‌نویس و مترجم را بازنویسی و آماده اعلام به مرکز هنرهای نمایشی کردیم.
رئیس مستعفی کانون نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتر اظهار کرد: در حد امکانات‌مان کارها را پیش بردیم ولی از جایی به بعد احساس کردم عده‌ای از حضور ما خوش‌شان نمی‌آید، زیرا قصدشان برهم‌زدن آرامش هیأت مدیره است تا ثابت کنند که فقط آن‌ها هستند که کار صنفی بلدند، می‌فهمند، تحلیل می‌کنند، حضور دارند و کارها را انجام می‌دهند. گویی کار صنفی یعنی اینکه هر حرفی آنها بزنند، ما باید گوش بدهیم. وظایف ما در قبال اعضا تعریف شده ولی وظایف اعضا در قبال هیأت‌مدیره تعریف نشده است. نعیمی در پایان تاکید کرد: دیدم با این اوضاع و حضور اکثریت خاموش که هیچ‌گاه در بحث‌ها و گفت‌وگوها حضور ندارند و ترجیح می‌دهند در آب باشند اما خیس نشوند و هزینه‌ای نپردازند، دیگر بودن در کانون نمایشنامه‌نویسان نتیجه‌ای به جز از دست‌دادن اعصاب و روان در پی ندارد. با این طرز تلقی‌ها قرار نیست کانون به چشم‌اندازهایی که می‌خواهد برسد. از هیأت‌مدیره و کانون نمایشنامه‌نویسان و عضویت در آن بیرون آمدم تا نفس راحتی بکشم و در عین حال پدرخوانده‌ها و مادرخوانده‌های کانون نیز خوشحال شوند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه