روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۳ دوشنبه ۲۰ فروردين - شماره 4572

ماجرای ۳ شهردار در شهر شیروان چیست؟


  محمد حیدریان - اعضای شورای اسلامی شهر شیروان ۱۵ فروردین ماه صرفاً در یک جلسه اقدام به عزل شهردار کردند و یکی از پرسنل شهرداری را به‌عنوان سرپرست شهرداری و رئیس فعلی شورای اسلامی شیروان را به‌عنوان شهردار آینده انتخاب کردند.
موضوع‌های مرتبط با شورای اسلامی شهرها و شهرداری‌ها در استان خراسان شمالی معمولاً با حواشی مختلف همراه بوده است؛ سال گذشته شاهد این موضوع در مرکز استان بودیم و ابتدای امسال در شیروان - دومین شهر پرجمعیت استان - نیز شاهد اختلاف نظرها و حواشی مختلف هستیم که سبب تصمیم‌گیری شورای شهر برای انتخاب سرپرست و شهردار جدید برای این شهر شده است. عزل و انتخاب شهردار از جمله اختیارات قانونی اعضای شورای اسلامی شهرهاست؛ البته این عزل و نصب شرط و شروطی دارد که منظور از آن، رعایت چارچوب‌های قانونی است. شورای اسلامی شهر اگر تصمیم بر تغییر شهردار دارد، باید این اقدام را براساس قوانین انجام دهد، یعنی باید شهردار از این موضوع مطلع باشد و نسبت به موارد مد نظر اعضای شورای شهر، پاسخ‌های خود را ارائه و از خودش دفاع کند.
مصوبه شورای شهر شیروان غیرقانونی است
مدیرکل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری خراسان شمالی با تاکید بر اینکه مصوبه اعضای شورای اسلامی شهر شیروان برای عزل شهردار و انتخاب سرپرست و شهردار جدید درست نیست، اظهار کرد: اعضای شورای اسلامی شهر شیروان چند موضوع را برای عزل شهردار طرح کرده‌اند که شامل سکونت نداشتن شهردار و خانواده‌اش و نارضایتی از عملکرد او بود. مرتضی رجایی توضیح داد: زمانی که مسیر اعضای شورای شهر و شهردار از هم جدا می‌شود و به بن‌بست می‌رسند، برای تغییر شهردار دو راه وجود دارد؛ یکی از آن‌ها اعمال ماده ۸۳ شامل دادن تذکر، پرسیدن سوال و استیضاح است، دومین مسیر نیز استناد به شرایط از دست رفته احراز لازم برای تصدی مسؤولیت است.
شهردار عزل‌شده ساکن شیروان است
وی ادامه داد: اعضای شورای اسلامی شهر شیروان، سکونت نداشتن خانواده شهردار و شخص شهردار در شیروان را یکی از دلایل استیضاح او اعلام کردند، این در حالی است که با بررسی‌هایی که ما انجام داده‌ایم، شهردار این شهر در شیروان سکونت دارد و مقیم این شهر است.
خانواده شهرداران از سکونت در همان شهر مستثنی هستند
وی با اشاره به موضوع سکونت نداشتن خانواده شهردار شیروان در این شهر، گفت: وزارت کشور براساس آیین‌نامه اجرایی مربوطه اعلام کرده که خانواده شهردار در صورت وجود بعضی دلایل از جمله تحصیل، بیماری، اشتغال، رای دادگاه و ... از سکونت در شهر محل مسؤولیت شهردار مستثنی است. رجایی بیان کرد: هیأت عمومی دیوان عدالت اداری سال گذشته خانواده شهرداران را از سکونت در آن شهر مستثنی دانسته و اعلام کرده است که خانواده شهردار الزامی به سکونت در آن شهر ندارند. بنا بر این دلایل، بحث سکونت نمی‌تواند دلیلی برای از دست رفتن شرایط احراز مسؤولیت شهردار تلقی شود.
تغییر شهردار، اختیار شوراست اما ...
مدیرکل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری خراسان شمالی درباره دلایل شورای شهر شیروان مبنی بر نارضایتی از عملکرد این شهردار نیز گفت: عزل، انتخاب و هرگونه تغییر در مدیریت شهری جزو اختیارات اعضای شورای شهر است، اما باید در این مسیر براساس قانون و چهارچوب‌های موجود رفتار کنند. وی اظهار کرد: اعضای شورای شهر در صورتی که تصمیم بر تغییر شهردار دارند باید مسیر ماده ۸۳ را دنبال کنند که با تذکر به شهردار آغاز می‌شود.
ماجرای ۳ شهردار در شهر شیروان چیست؟
وی افزود: اکنون به هر دلیلی، شورای اسلامی شهر مخالف مدیریت شهری است، اما مصوبه شورای شهر درست نیست و خارج از قانون است و به احتمال زیاد، شهردار براساس تصمیم هیأت تطبیق به محل کار خودش برمی‌گردد. رجایی با بیان اینکه اعضای شورای شهر باید در این‌گونه تصمیم‌ها از افراد مطلع از جمله فرمانداری یا دفتر شهری استانداری مشورت بگیرند، تصریح کرد: همین موضوع در شهرداری ابهر رخ داد و شهردار ابتدا عزل شد، اما دیوان عدالت اداری حکم به برگشت شهردار داد و آن شهردار به محل کارش برگشت؛ این رویه اصلاً رویه مناسبی نیست و صورت خوشی ندارد. وی گفت: با توجه به اینکه شش نفر از هفت عضو شورای شهر موافق تغییر شهردارند، ممکن بود شخص شهردار در صورت تعامل و ارتباط سازنده‌تر، تصمیم به استعفا بگیرد تا کار، گره نخورد، اما اکنون باید منتظر تصمیم هیأت تطبیق فرمانداری ماند که احتمالاً سبب برگشتن شهردار به محل کارش می‌شود. وی ادامه داد: در صورت برگشتن شهردار به محل کارش، شورای اسلامی شهر شیروان باید دوباره مسیر اعمال ماده ۸۳ را در پیش بگیرد

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه