سهم اسرائیل از جنگ غزه به روایت شبکه انبیسی
شبکه آمریکایی انبیسی سهم رژیم صهیونیستی اسرائیل از جنگ در باریکه غزه را ناکامی و انزوا ارزیابی و تاکید کرد که سرنگونی حماس و بازپسگیری اسرا وعدههای تخلفپذیر و دستنیافتنی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم بود که آینده سیاسی خود را پای آن گذاشته است.
۶ ماه پس از آغاز جنگ غزه ناکامی نتانیاهو در همه قابهای رسانهای از شورشهای خیابانی معترضان به آزاد نشدن اسرای اسرائیلی گرفته تا تلاشهای ناموفق مذاکرهکنندگان صلح در قاهره مشهود است. رژیم اسرائیل ۲ هدف خود از کشتار ۳۳ هزار غیرنظامی فلسطینی نوار غزه که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند را آزادسازی ۱۳۰ اسیر صهیونیست و نابودی حماس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرده است؛ اهدافی که در نظر نظارهگران بینالمللی دستنیافتنی هستند.
انزوای اسرائیل در فضای بینالملل بهحدی رسیده است که اصلیترین متحد آن یعنی ایالات متحده با صدور اولتیماتوم خواستار رفع محدودیت ارسال کمکهای بشردوستانه به یک میلیون غیرنظامی در معرض قحطی در غزه شده است.
کشتار ۶ امدادگر سازمان «آشپزخانه مرکزی جهانی» موج محکومیتهای جهانی را بیش از پیش بالا برده و اعتراضات هرچه بیشتری را در اروپا و آمریکا علیه فروش و ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی بهدنبال داشته است.
نتانیاهو در داخل نیز آماج اعتراضات گسترده خیابانی برای برکناری بهدلیل مدیریت اسفبار جنگ شده است. خانوادههای اسرای اسرائیلی، نتانیاهو را متهم میکنند که با طولانی کردن جنگ برای به تعویق انداختن پروندههای حقوقی و اختلاس، سرنوشت اسرا را قربانی آینده سیاسی خود کرده است.
شنبه شب دهها هزار نفر با شرکت در تظاهرات گستردهای در تلآویو، اعتراض خود را نسبتبه عملکرد نخست وزیر رژیم صهیونیستی ابراز کردند. این تظاهرات توسط پلیس این رژیم سرکوب شد.
انبیسی در این گزارش میافزاید: نظارهگران داخلی و خارجی وقوع درگیری نظامی مستقیم بین رژیم اسرائیل و ایران درپی حمله موشکی به کنسولگری جمهوری اسلامی در سوریه و شهادت فرماندهان نظامی ایران را عامل جدی دیگری برای نگرانی میدانند.
این شبکه آمریکایی بهنقل از یوزی مکلبرگ محقق پژوهشکده چتمهاوس در لندن میافزاید: در چنین جنگی هیچ پیروزی وجود ندارد. وضعیت غزه بهتمام معنا فاجعهبار است و آنوقت اسرائیل خود را وارد معرکه دیگری همچون رودررویی نظامی با ایران میکند. خدا میداند چند نفر از اسرا هنوز زندهاند و آنوقت اسرائیل مصرانه خود را به کشوری منفور تبدیل میکند.
انبیسی با استناد به گزارش سازمان خیریه جهانی اکسفام نوشت: گذشته از شهادت بیش از ۳۳ هزار فلسطینی، ۴۵ درصد بناهای غزه با خاک یکسان و نزدیک به ۲ میلیون نفر آواره شدهاند. بهعلاوه، ۳۰۰ هزار فلسطینی در شمال غزه گرفتار شده که با روزی ۲۴۵ کالری یعنی ۱۲ درصد از میزان ضروری روزانه زندهاند.
بااینحال این نه شهادت روزانه زنان و کودکان فلسطینی، که کشتار ۶ شهروند اروپایی، آمریکایی و استرالیایی عضو «آشپزخانه جهانی مرکزی» بود که خشم جهانی علیه اسرائیل را به نهایت رساند و سبب شد لفاظی همیشگی جای خود را به عملگرایی نسبی بدهد.
در پی کشتار اعضاء «آشپزخانه جهانی» جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا و ریشی سوناک نخستوزیر انگلستان با تغییر لحن همیشگی، هشدار دادند که تداوم حمایت آنها منوط به «مراقبت بیشتر» اسرائیل در کشتار غیرنظامیان و امدادگران است.
افزایش فشارهای غرب همزمان با افزایش خطر درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل درپی حمله موشکی به کنسولگری ایران در سوریه رخ میدهد. اگرچه کارشناسان احتمال وقوع چنین درگیری را ضعیف میدانند، اما تکرار اشتباهات محاسباتی از این دست را عامل تشدید تنش در منطقه قلمداد کرده و نسبتبه آن هشدار میدهند.
امیرعبداللهیان در دیدار با گفتوگوکننده ارشد دولت نجات ملی یمن:
جمهوری اسلامی، متجاوزان جنایتکار را تنبیه خواهد کرد
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان، بعدازظهر دیروز با محمد عبدالسلام، گفتوگوکننده ارشد دولت نجات ملی یمن، دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار در خصوص آخرین تحولات منطقه و همچنین تحولات یمن بحث و تبادل نظر شد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با تجلیل از حمایت شجاعانه ملت یمن از ملت مظلوم فلسطین، آن را برآمده از غیرت اسلامی و شرافت والای انسانی ملت یمن در حمایت از مظلومان فلسطینی دانست و سلام و تحیات دولت و ملت ایران را به رهبران دولت نجات ملی و ملت بزرگ و غیور یمن ابلاغ کرد.
امیرعبداللهیان با تشکر از ابراز همدردی و اعلام همبستگی دولت نجات ملی یمن با ایران در خصوص اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی علیه ساختمان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و به شهادت رساندن مستشاران نظامی ضدتروریسم ایران، این اقدام رژیم صهیونیستی را حملهای تروریستی با استفاده از هواپیما و موشکهای ساخت آمریکا دانست و افزود: «تردیدی نیست که جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر اقدامات قانونی و بینالمللی بهعمل آمده، با استفاده از حقوق شناختهشده خود در چارچوب حقوق بینالملل، متجاوزان جنایتکار و متجاوز را پاسخگو و تنبیه خواهد کرد.» امیرعبداللهیان مخالفت آمریکا، انگلیس و فرانسه با بیانیه محکومیت رژیم صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل در خصوص حمله رژیم صهیونیستی به مکان دیپلماتیک ایران در دمشق را نشانه روشن نفاق سیاسی و نیز حمایت آشکار آنها از جنایات و ماجراجوییهای رژیم صهیونیستی و تشویق به توسعه دامنه بیثباتی و ناامنی در منطقه دانست.
محمد عبدالسلام نیز با ابراز خرسندی از این دیدار، همبستگی کامل دولت نجات ملی و ملت یمن با جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با جنایت اخیر رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن تعدادی از مستشاران نظامی ایران در دمشق را اعلام کرد.
وی حمایت دولت نجات ملی و ملت یمن از ملت مظلوم فلسطین را دارای ابعاد اسلامی، اخلاقی، انسانی و همچنین حمایت از امنیت ملی عربی و اسلامی دانست و گفت اگر رژیم صهیونیستی در این جنگ پیروز شود، از امنیت ملی عربی و اسلامی و امنیت در دریای سرخ نیز چیزی باقی نخواهد ماند، فلذا موضع و اقدام دولت نجات ملی علیه اهداف صهیونیستی در دریای سرخ، از حمایت قاطع ملت یمن نیز برخوردار است.
چهارشنبه عید سعید فطر است
پژوهشگر هلال ماه و عضو ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب اعلام کرد: «چهارشنبه روز عید سعید فطر است و در غروب سهشنبه هلال ماه در آمریکا شمالی، جنوبی و مرکزی، تمام قاره آفریقا، تمام قاره اروپا به استثناء منتهی الیه شمال و آسیا، هلال ماه با چشم غیرمسلح قابل رویت است؛ بنابراین چهارشنبه ۲۳فروردینماه مصادف با اول شوال خواهد بود.»
سیدمحسن قاضی میرسعید- پژوهشگر هلال ماه و عضو ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب-، درباره زمان رویت ماه شوال و اعلام عیدفطر گفت: «در روز شامگاه دوشنبه (۲۸ رمضان) در ساعت ۲۱:۵۲ مقارنه انجام میشود، در آن روز هلال ماه در هیچ جای دنیا قابل رویت نیست. در غروب سهشنبه هلال ماه در آمریکا شمالی، جنوبی و مرکزی، تمام قاره آفریقا، تمام قاره اروپا به استثناء منتهی الیه شمال و آسیا، هلال ماه با چشم غیرمسلح قابل رویت است. این ماه در استرالیا و زلاندنو تحت هیچ شرایطی در غروب سهشنبه قابل رویت نیست، ضمنا در همین روز سهشنبه در غرب کره زمین یک خورشیدگرفتگی کامل را خواهیم داشت. بنابراین چهارشنبه(۲۳ فروردینماه) اول ماه شوال و عید فطر است.»
اعلام وصول بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی، بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 کل کشور از سوی هیئت رئیسه اعلام وصول شد.
بر اساس اصلاحات انجامشده در ماده 182 آییننامه داخلی، بررسی لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی تغییر کرده است و ابتدا بخش اول لایحه بودجه شامل ماده واحده مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور، سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری داراییهای سرمایهای و مالی و اجزای اصلی آنها، ترازهای عملیاتی، سرمایهای و مالی بودجه عمومی دولت و فروض برآورد منابع و مصارف بودجه در مجلس بررسی میشود که این بخش در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و برای اجرا ابلاغ شد. بخش دوم لایحه بودجه نیز مربوط به جداول تفصیلی مشتمل بر ارقام بودجه است.