روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ يکشنبه ۱۹ فروردين - شماره 4571

دستاوردمان از رمضان


  اکبر میلانی- اعمال انسان قبول نمی‌شود مگر با تقوا، اجتناب از گناه و اخلاص در عمل و هدف از همه عبادات کسب ملکه تقوا است.
در روایات سفارش شده که دستاوردهای معنوی ماه مبارک رمضان را حفظ و نگهداری کنیم، آنچه در این ماه مبارک تمرین کرده‌ایم، آنچه خدا از نمازها، احسان‌ها و افطارها عنایت فرموده را حفظ کنیم تا در طول سال همه این خوبی‌ها در زندگی ما جاری باشد. امام حسن مجتبی (ع) فرمودند خدای متعال ماه مبارک رمضان را مسابقه‌ای برای خوبی‌ها، ارزش‌ها و بندگی آفریده است، مردم در ماه رمضان می‌آیند تا با یکدیگر مسابقه بدهند و هر کسی در خوبی‌ها از دیگری پیشی بگیرد در این مسابقه برنده می‌شود.
به گفته مقام معظم رهبری یکی از دستاوردهای بزرگ ماه رمضان توبه و انابه است؛ بازگشت به خدای متعال، در دعای شریف ابی حمزه‌ی ثمالی می‌خوانیم: و اجمع بینی و بین المصطفی و انقلنی الی درجة لتوبة الیک؛ ما را به درجه و مقام توبه برسان که برگردیم. از راه کج، از عمل بد، از پندار بد، از اخلاق زشت برگردیم. در دعای وداع ماه مبارک رمضان، امام سجاد (ع) به پروردگار عالم عرض می‌کند: انت الذی فتحت لعبادک بابا الی عفوک و سمیته التوبة؛ این بار را باز کردی به روی ما که به سوی عفو تو بشتابیم، از نعمت عفو و رحمت تو بهره ببریم. این در، در توبه است؛ پنجره‌ی دلگشا به سوی فضای مصفای عفو الهی. اگر خدای متعال راه توبه را ب هروی بندگان باز نمی‌کرد، وضع ما بندگان گنهکار خیلی بد می‌شد. انسان تحت تاثیر غرائز انسانی، هوی‌های نفسانی دچرا خطا می‌شود. دچار لغزش می‌شود وگناه می‌کند. هر کدام از این گناهان زخمی بر پیکره‌ی دل و جان ما وارد می‌کند. چه کار می‌کردیم اگر راه توبه نبود؟
در دعای کمیل امیرالمؤمنین عرض می‌کند: لا اجد مفرا مما کان منی و لا مفزعا اتوجه الیه فی امری غیر قبولک عذری؛ اگر مسأله‌ی عذرخواهی کردن و قبول عذر از سوی پروردگار کریم و رحیم نبود، چطور ما می‌توانستیم از آنچه بر سر خود آورده‌ایم از گناه، از تخلف، از لغزش، از پیروی از هوی‌‌ها، از شر این همه بارهایه سنگین گناه، خودمان راخلاص کنیم؛ مفری نداشتیم، پناهگاهی نداستیم، این پناهگاه را خدای متعال به روی ما گشوده است و آن توبه است، توبه را قدر بدانید.
ما در ماه مبارك رمضان گذشته از روزه دعا هم داشتیم. این مكتب، مكتب دعاست، دعا یك اصل است! در ماه مبارك رمضان برای روزش برای شبش برای سحرش برای هنگام افطارش برای تمام این فرصتهای مناسب دعای مخصوص دستور داده شده چرا که دعا عبادت است و سهم تعیین كننده‌ای دارد؛ گفتمان با خدا و درخواست از خداست و دریافت از خداست در نتیجه این را عرض می‌كنیم كه حفظ ماه مبارك رمضان به همین دعاهاست.
پس بهترین عبادت همان دعاست، ما چرا در دعا كوتاهی كنیم چرا دعا نكنیم و چرا از او نخواهیم؟! مگر محتاج نیستیم؟! مگر راههای دیگر بسته نیست مگر تنها راه رجوع به او نیست؟! نقش عباداتی همچون دعا و روزه این است كه آنچه در درون انسان هست را شكوفا می‌کند، آن وقت هم انسان روزه را حفظ كرده و هم روزه او را حفظ كرده است كه امیدواریم ان‌شاء‌الله تا ماه مبارك رمضان بعدی همه شما عزیزان هم حافظان صوم باشید و هم صوم حافظ شما باشد.
هر روز شاهد گرایش بیشتر جوانان به دین هستیم و این مهم را در ماه مبارک رمضان در حضور و استقبال پرشور و کم نظیر از مراسم اعتکاف، شب‌های احیا و جشن روزه اولی‌ها مشاهده کردیم.

 

«دیلی میل» منتشر کرد؛
ادعای برخی متخصصان درباره خطر آنفلوآنزای پرندگان
  برخی کارشناسان بیماری‌های تنفسی در مقاله‌ای که در نشریه انگلیسی «دیلی میل» به چاپ رسیده است مدعی شدند شیوع ویروس آنفلوآنزای پرندگان می‌تواند ۱۰۰ برابر بدتر از همه گیری کووید۱۹ باشد.
این کارشناسان احتمال می‌دهند که آنفلوآنزای پرندگان می تواند منجر به تلفات زیادی شود و چندین دانشمند نسبت به آخرین شیوع این بیماری در ایالات متحده هشدار داده‌اند.
دکتر «سورش کوچیپودی»، یک متخصص در این زمینه در ایالات متحده گفت: ما در مورد ویروسی صحبت می‌کنیم که در سطح جهانی وجود دارد و در حال حاضر طیفی از پستانداران را آلوده کرده و در حال گردش است. وی افزود: زمان آن فرا رسیده است که مردم آماده شوند.
در همین حال یکی دیگر از متخصصان نیز اظهار کرد: به نظر می رسد این ویروس ۱۰۰ برابر بدتر از کووید۱۹ باشد، یا اگر جهش پیدا کند و میزان مرگ و میر بالای خود را حفظ کند، می تواند در این حد خطرناک باشد.
ویروس آنفلوآنزای پرندگان که اکنون توجه ها را به خود جلب کرده است، اولین بار در سال ۱۹۵۹ شناسایی شد. از سال ۲۰۲۰، این ویروس در میان گونه های حیوانی بیشتری گسترش یافته است - از جمله سگ ها و گربه ها در چندین کشور.
به گزارش «بیزینس تودی»، علائم آنفلوآنزای پرندگان مانند هر آنفلوآنزای دیگر از جمله سرفه، بدن درد و تب است. با این حال، برخی از افراد حتی ممکن است به ذات الریه شدید مبتلا شوند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه