زنگ هشدار مصرف گاز
به صدا درآمد
مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور گفت: با تداوم کاهش فراگیر دما در کشور، مصرف روزانه گاز در بخش خانگی و تجاری روند صعودی خود را حفظ کرد و به ۶۱۱ میلیون مترمکعب رسید.
سعید عقلی در این باره توضیح داد: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده برای نخستین بار از ابتدای سال، به بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسید و عدد ۶۱۰ میلیون مترمکعب را ثبت کرد که این عدد بیش از ۷۰ درصد کل گاز تولیدی کشور است.
وی با اشاره به گزارشهای هواشناسی درباره تداوم کاهش دما در سراسر کشور طی هفته پیشرو افزود: پیشبینی میشود با تداوم بارشها و کاهش دما در سراسر کشور، حجم مصرف روزانه گاز در بخش خانگی و تجاری از مرز ۶۵۰ میلیون مترمکعب عبور کند.
مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور در ادامه با اشاره به حجم مصرف گاز در استانهای مختلف گفت: براساس دستهبندی اقلیمها، به ترتیب استانهای آذربایجان غربی در اقلیم یک، استان کردستان در اقلیم ۲ و استان تهران در اقلیم ۳ بیشترین حجم مصرف گاز را ثبت کردهاند. نکته حائز اهمیت اینکه مقدار مصرف در ۳ استان خراسان رضوی، تهران و اصفهان حدود ۷ میلیون مترمکعب افزایش یافته است که این افزایش مصرف معادل کل مصرف استان چهارمحال و بختیاری است.
عقلی در پایان، با تأکید بر اینکه نخستین گام برای بهرهمندی همه مشترکان از نعمت گاز در ایام سرد سال، همدلی هموطنان در نقاط مختلف کشور است تصریح کرد: شرط عبوری آرام از زمستان پیش رو مدیریت مصرف گاز در همه بخشهاست. از آنجا که مصارف بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده بیشترین حجم گاز تحویلی به شبکه انتقال کشور را به خود اختصاص داده، از هموطنان میخواهیم تا با مدیریت مصرف انرژی، از طریق استفاده از تجهیزات گرمایشی با بازده بالا، رعایت دمای مناسب محیط و جلوگیری از هدررفت انرژی بهویژه در بخشهای خانگی و تجاری، به حفظ جریان پایدار گاز در همه بخشها در اقصی نقاط کشور کمک کنند.
قیمت نفت در پی تصمیم
اوپک پلاس افزایش یافت
قیمت نفت در اوایل معاملات بازار آسیا، در پی تصمیم اوپک پلاس برای عدم تغییر سیاست تولید نفت خود، افزایش یافت اما در مسیر ثبت کاهش هفتگی قرار گرفت.
بهای معاملات نفت برنت با ۳۷ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش، به ۷۹ دلار و ۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۰ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۷۴ دلار و ۱۲ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص با بیش از ۲ درصد کاهش، بسته شده بودند.
دو منبع آگاه اوپک پلاس گفتند: این گروه سیاست تولید نفت خود را بدون تغییر نگه داشته و در مارس برای تمدید یا عدم تمدید کاهش تولید فعلی، تصمیم گیری خواهد کرد.
اوپک و متحدانش شامل روسیه، در نوامبر توافق کردند کاهش تولید به میزان ۲.۲ میلیون بشکه در روز را در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ اعمال کنند.
تحلیلگران گروه ANZ Research در یادداشتی نوشتند: کاهش تولید اوپک پلاس، احتمالا میزان عرضه نفت را در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ محدود نگه خواهد داشت زیرا افزایش تولید غیراوپک، عادی خواهد شد و رشد تولید آمریکا از ۸۰۰ هزار بشکه در روز در سال گذشته، به ۳۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۴، کاهش خواهد یافت.
همچنین تصمیم فدرال رزرو آمریکا برای حفظ نرخ بهره یک شبه در محدوده ۵.۲۵ تا ۵.۵۰ درصد و اظهارات جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا مبنی بر این که، نرخ بهره به اوج خود رسیده است و در ماههای آینده کاهش خواهد یافت، از قیمت نفت حمایت کرد. نرخ بهره پایینتر، هزینه های استقراض مصرف کننده را کاهش داده و به رشد اقتصادی و تقاضا برای نفت کمک می کند. با این حال، در پی گزارشهای غیرمستند از آتشبس بین رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطین، قیمت نفت به سمت کاهش هفتگی حدود پنج درصدی پیش می رود.
بر اساس گزارش رویترز، پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت فیلیپ نوا گفت: گزارشهای اخیر درباره پیشرفت به سوی آتشبس طولانیمدت میان رژیم صهیونیستی و حماس، میتواند تنش ژئوپلیتیک کنونی را برطرف کرده و سرمایهگذاران نفت را در حاشیه بازار نگه دارد.