افزایش ۸۴۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاههای کشور
در دولت سیزدهم
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به اینکه در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم هشت هزار و ۴۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاههای کشور افزوده شده است، گفت: از این میزان ظرفیت هفت هزار و ۷۰۰ مگاوات آن مربوط به نیروگاههای حرارتی بوده است.
همایون حایری در آیین تجلیل از خورشیدبانان گمنام(زحمتکشان تولید نیروی برق کشور) با تقدیر از تلاش بیوقفه پرسنل نیروگاههای حرارتی برای گذر موفق از پیک تابستان امسال، افزود: اقدامات هماهنگ و یکپارچه صورت گرفته در این بخش موجب شده است تا واحدهای تولید برق حرارتی در دوره اوج بار امسال با آمادگی ۹۹ درصد در مدار تولید باشند تا بتوانیم در تابستان بسیار گرم و بیسابقه امسال صنعت برق را سربلند نگه داریم.
وی با اشاره به عملکرد بینقص همکاران بخش بهرهبرداری نیروگاههای حرارتی، افزود: بهرهبرداری از واحدهای گازی، بخاری و سیکلترکیبی نیروگاههای حرارتی مجموعهای از کل علوم مهندسی از جمله علم مکانیک، برق، شیمی و... است. تلاشهای همکاران این بخش موجب شده است تا در تابستان امسال مشکلی در زمینه بهرهبرداری نیروگاههای حرارتی نداشته باشیم و حتی در شرایط بحرانی نیز بتوانیم با بهرهبرداری بهینه واحدها را در مدار تولید نگه داریم. وی با تاکید بر اینکه متخصصان تعمیرات نیروگاههای حرارتی ایران در دنیا بینظیر هستند، ادامه داد: در سبد نیروگاهی کشور با تنوع بسیار مختلفی از واحدهای کلاس F راندمان بالا گرفته تا واحدهایی با قدمت ۶۰ سال سروکار داریم که با بهرهبرداری بسیار بهینه و تعمیرات به موقع و با کیفیت تمامی این واحدها توسط متخصصان ایرانی توانستهایم نیروگاههای کشور را در حداکثر آمادگی نگه داریم.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو اضافه کرد: با برنامهریزی مناسب و آمادگی لازم همکاران بخش بهرهبرداری و تعمیرات نیروگاههای حرارتی در تلاشیم تا در پیک تابستان سال آینده رکوردهای جدیدی را در صنعت تولید برق کشور به ثبت برسانیم. برنامه دقیقی برای کاهش سالانه ناترازی میان تولید و مصرف برق پیشبینی شده است که تا رفع این ناترازی لازم است نیروگاههای موجود با حداکثر آمادگی به تولید برق بپردازند.
وی افزود: به منظور افزایش آمادگی نیروگاههای حرارتی کشور برای تولید در پیک تابستان سال آینده بالغ بر ۱۱۰ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی در دستور کار قرار گرفته است که طبق برنامهریزی صورت گرفته تعمیرات این واحدها به تدریج تا انتهای اردیبهشتماه به اتمام خواهد رسید تا نیروگاههای کشور با آمادگی کامل به استقبال دوره اوج بار بروند.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به اینکه در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم هشت هزار و ۴۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاههای کشور افزوده شده است، گفت: از این میزان ظرفیت، هفت هزار و ۷۰۰ مگاوات مربوط به نیروگاههای حرارتی و مابقی آن مربوط به واحدهای تجدیدپذیر، برقابی، تولیدپراکنده و... بوده است. حایری با تاکید بر اینکه ۱۴۰۳، سال تحول در انرژیهای تجدیدپذیر کشور خواهد بود، گفت: در تلاشیم تا طی دو سال آینده حجم زیادی از واحدهای تجدیدپذیر را وارد مدار کنیم. در حال حاضر ظرفیت منصوبه نیروگاههای تجدیدپذیر یکهزار و ۱۰۰ مگاوات است که سال آینده دو تا سه هزار مگاوات به این ظرفیت افزوده خواهد شد. معاون برق و انرژی وزیر نیرو ادامه داد: برای عبور موفق از پیک تابستان سال آینده ۱۸۰ برنامه ویژه در دستور کار قرار گرفته است که بخش مهمی از این اقدامات مربوط به پروژههای بخش تولید برق است. حایری در پایان گفت: همکاران نیروگاههای حرارتی ویژگیهای خاصی دارند. افراد شاغل در واحدهای تولید برق بسیار سختکوش و فداکار هستند و نتیجه این سختکوشی، عملگرایی و اثرگذاری آنهاست که باعث شده شاهد دستاوردهای بزرگ صنعت نیروگاهی در کشور باشیم. بنابراین باید تلاش کنیم تا سختیهای تولید برق و زحمات همکاران صنعت نیروگاهی را هر چه بیشتر برای جامعه به تصویر بکشیم و با پاسخگویی به نیاز آنها قدردان زحمات آنان باشیم.
جامعه ورزش با رهبر انقلاب دیدار میکنند
جامعه ورزش کشور روز چهارشنبه اول آذر ماه با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار میکند. در این دیدار مدالآوران بازیهای آسیایی و پاراآسیایی، رؤسای فدراسیونها، مسئولان وزارت ورزش و کمیتههای المپیک و پارالمپیک، مربیان رشتههای مختلف بههمراه تعدادی از ورزشکاران مدالآور در طول یک سال گذشته، حضور خواهند داشت. کاروان ایران در بازیهای آسیایی با کسب 13 مدال طلا، 21 نقره و 20 برنز به مقام هفتم رسید، همچنین کاروان کشورمان در بازیهای پاراآسیایی با کسب 44 مدال طلا، 46 نقره و 41 برنز به مقام نایبقهرمانی دست یافت و دوم شد.
رئیسی امروز به مجلس میرود
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: «روز سهشنبه رئیسجمهور برای تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس شورای اسلامی حضور مییابد.» حجتالاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: «قرار است حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در جلسه علنی سهشنبه ۳۰ آبان ماه مجلس شورای اسلامی حضور یابد و مرحله اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را به مجلس تقدیم کند.» بر اساس ماده ۱۸۲ اصلاحی آئین نامه داخلی مجلس، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را در دو بخش ماده واحده و جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه به مجلس تقدیم کند.
وزیر کشور:
طرح تقسیم استان تهران در مرحله کارشناسی است
وزیر کشور درباره تقسیمات کشوری غرب و شرق استان تهران با بیان اینکه این موضوع مورد تاکید رئیسجمهور است، گفت: «این طرح اکنون در مرحله کارشناسی است.»
احمد وحیدی در حاشیه دیدار با استانداران درباره تقسیمات جغرافیایی استان تهران نیز افزود: «این موضوع از قبل مطرح بوده و مورد تاکید رئیسجمهور است. این طرحها در وزارت کشور برررسی شده و بعضی از موارد به کمیسیون مربوط به دولت ارسال شده و باید مراحل بررسی خود را در دولت طی کند و در صورت نهایی شدن، باید به تصویب مجلس شورای اسلامی هم برسد. این موارد اکنون در مرحله بررسی کارشناسی است البته بعضی بررسی ها تمام شده و در کمیسیونهای مربوط دولت است.»
وی با اشاره به اینکه آمادگی خوبی در همه مسئولان برای برگزاری انتخابات وجود دارد، اضافه کرد: «یکی از موضوعات مهم مورد تاکید در نشست با استانداران، ضرورت رعایت چهار مولفه امنیت، مشارکت، رقابت و سلامت در انتخابات بود که همه استانداران آمادگی لازم برای برگزاری انتخابات پرشور را اعلام کردند. موضوع مدیریت و کنترل آسیبهای اجتماعی که در دستور کار وزارت کشور، سازمان امور اجتماعی و سازمانهای مربوطه قرار دارد، نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت. این مساله یک سطح استانی هم دارد که شورای اجتماعی استانی شکل گرفته و در سطح استانها پیگیری جدی میشود. همچنین در این نشست حاشیه نشینی، طلاق و برخی دیگر از آسیبهای اجتماعی مورد گفتوگو قرار گرفت.»
وزیر کشور همچنین درباره برگزاری رویداد طرح تکام (توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در مناطق روستایی)، افزود: «طرحی که از ابتدای دولت در وزارت کشور شکل گرفت، ایجاد قرارگاهی برای توانمندسازی روستاها بود. در برنامه ششم تکالیف مهمی در این حوزه وجود داشت از جمله اینکه همه روستاها برنامه توسعه و پیشرفت داشته باشند و در این رابطه صدهزار تسهیلگر پیشبینی و ۴۷ وظیفه برای دهیاریها در نظر گرفته شده بود که بعضی وحیدی با بیان اینکه در این نشست قرار شد که در قالب قرارگاهی، نیازمندیهای توسعه روستاها بررسی شود و حرکت خوبی در این حوزه شروع شده است، افزود: «الگوهای مناسبی برای تعمیم برنامههای پیشرفت روستاها مدنظر قرار گرفته است و ما در وزارت کشور میتوانیم در موضوعاتی مثل آبخیزداری کمک کنیم.»
کمیساریای عالی حقوق بشر:
کلمات ازتوصیف تهدیدات علیه پزشکان غزه
عاجز است
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل روز دوشنبه درباره اوضاع غزه به شدت ابراز نگرانی کرد.
این نهاد بینالمللی اعلام کرد: «همزمان با نزدیک شدن نیروهای اسرائیلی به بیمارستان اندونزی در شمال غزه، گزارشهای بسیار نگران کنندهای دریافت میکنیم».
کمیساریای عالی حقوق بشر اضافه کرد: «کلمات از توصیف تهدیدات بزرگی که پزشکان، بیماران و پناهجویان به مراکز بهداشتی در غزه با آن مواجه هستند، عاجز است». وی ادامه داد: «باید امنیت بیمارستانها، مدارس و پناهگاهها حفظ شده و از آنجا به عنوان مراکزی برای درگیری نباید استفاده شود». این در حالی است که اشرف القدره سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه خبر داد که رژیم صهیونیستی بیمارستان اندونزیایی را نیز مانند بیمارستان الشفا، به پادگان نظامی بدل کرده است. نیروهای رژیم صهیونیستی ظهر امروز بیمارستان اندونزیایی را هدف حمله قرار دادهاند. به دنبال حمله تانکهای اسرائیلی به بیمارستان اندونزی، ۱۲ مجروح و همراه در این حمله کشته شدهاند. وزارت بهداشت نوار غزه نیز در بیانیهای شهادت ۱۲ فلسطینی در پی این حمله را تایید کرد و گفت که دهها فلسطینی نیز به دنبال این حمله مجروح شدهاند. «محمد الرام» مدیر بخش جراحی بیمارستان اندونزیایی هم گفت: ارتش اسرائیل بدون هشدار قبلی طبقه دوم این بیمارستان را هدف قرار داده و هر از گاهی به سمت پنجرهها و درهای ورودی بیمارستان اندونزی به صورت کورکورانه تیراندازی میکند.