صدور بخشنامه جدید بانک مرکزی
برای پرداخت وام ودیعه مسکن
رئیس گروه اعتبارات بانکهای تخصصی بانک مرکزی گفت: بخشنامه تمدید مهلت زمانی پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به همه بانکهای عامل ابلاغ شده است و بانکها مکلفند تا سقف ۴۰ هزار میلیارد تومان وام پرداخت کنند.
به گزارش کائنات، اوایل مهر امسال بانک مرکزی اعلام کرد: بهمنظور حمایت از مستاجرها و در راستای اجرای مصوبه سوم خرداد ۱۴۰۱ شورای پول و اعتبار، اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع بانکی موضوع ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن تا پایان سال ۱۴۰۲ تداوم مییابد.
این در حالی است که بسیاری افراد از توقف اعطای وام ودیعه مسکن توسط بانکها گلایه داشتند و خواهان بررسی موضوع بودند.
رئیس گروه اعتبارات بانک های تخصصی بانک مرکزی گفت: تسهیلات ودیعه مسکن برای حمایت از مستاجرها است و متقاضی دریافت وام باید به سامانه ثبت نام ودیعه مسکن به نشانی https://saman.mrud.ir مراجعه کنند و این سامانه توسط وزارت راه و شهرسازی طراحی شده و بانک مرکزی هیچ نقشی در این زمینه نداشته است.
محسن شعبانلو اظهارکرد: متقاضیان وام ودیعه مسکن از طریق سامانه ذکر شده به بانکها معرفی میشوند و بانک عامل طبق ظرفیت ماهانه تعیین شده تسهیلات مربوطه را پرداخت میکند.
رئیس گروه اعتبارات بانکهای تخصصی بانک مرکزی افزود: مهلت قانونی پرداخت وام مسکن تا پایان شهریور امسال بود، اما با توجه به تاکید رییس جمهوری تمدید مهلت پرداخت تسهیلات مربوطه را به کمیسیون اعتباری بانک مرکزی ارجاع دادیم و پس از آن مهلت پرداخت تا پایان سال ۱۴۰۲ تمدید شد.
*بساط آگهی های فیک از بازار مسکن و اجاره جمع می شود
وی اضافهکرد: با تمدید مهلت زمانی اعطای تسهیلات، ابلاغیهای را به ۲۱ بانک عامل در یکم مهرماه ارسال کردیم. بر اساس ابلاغیه جدید سقف اعطای تسهیلات ودیعه مسکن تا سقف ۴۰ هزار میلیارد تومان است و بانکهای عامل مکلفند تا همه سهمیه وام را پرداخت کنند و چنانچه منابع بانک اتمام یافت مبلغ سهمیه افزایش مییابد.
شعبانلو گفت: در سامانهای که به عنوان ثبت نام وام ودیعه مسکن معرفی شده، دستکم ۶ تا هفت بانک معرفی میشود تا متقاضی برحسب شرایط یکی از بانکها را انتخاب کند.
وی درباره عدم پرداخت وام ودیعه مسکن از سوی برخی بانکها، توضیحداد: تسهیلات ودیعه یکی از سرفصلهای تسهیلاتی بانک مرکزی است و بانکهای عامل عملکرد خوبی در این زمینه داشتهاند، زیرا بازپرداخت این وام کوتاه است.
رئیس گروه اعتبارات بانکهای تخصصی بانک مرکزی افزود: پس از تمدید دوباره اعطای وام ودیعه در نیمه دوم سال، بانکهای ملی و پاسارگاد بخشنامه را با تاخیر به شعب خود ارسال کردند و ممکن است این موضوع موجب اعتراض برخی از متقاضیان باشد.
وی خاطرنشان کرد: با پیگیریهای انجام شده این مشکل برطرف شده و بخشنامه تمدید مهلت زمانی پرداخت وام ودیعه به همه شعب بانکهای عامل ابلاغ شده است و چنانچه تخلفی رخ داد آن را به بانک مرکزی اعلام کنید.
شعبانلو تصریحکرد: مبلغ وام ودیعه مسکن در دور جدید تغییری نداشته است و سقف این تسهیلات در تهران ۲۰۰، مراکز استان ها ۱۵۰ و سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان است.
براساس مصوبه شورای پول و اعتبار در مهرماه امسال بهمنظور حمایت از مستاجران و در راستای اجرای مصوبه سوم خردادماه ۱۴۰۱ شورای پول و اعتبار، اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع بانکی موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن در قالب سقف کلی مصوب شورای پول و اعتبار ۴۰ هزار میلیارد تومان و سهمیههای ابلاغی به بانکهای عامل تا پایان سال ۱۴۰۲ تداوم مییابد.
معاون بانک مرکزی مطرح کرد؛
افزایش تابآوری اقتصاد ایران در برابر شوکهای جهانی
معاون بانک مرکزی با اشاره به رشد متوازن بخشهای مختلف اقتصادی ایران و افزایش تابآوری اقتصاد کشورمان در برابر شوکهای اخیر جهانی گفت: وضعیت ذخایر ارزی ایران به دلیل رشد صادرات نفتی و غیرنفتی در حال افزایش است.
به گزارش کائنات، محمد شیریجیان طی سخنانی در نشست معاونین و مدیران بانکهای مرکزی کشورهای حوزه خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بینالمللی پول (MENAP) با اشاره به تلاش بسیاری از کشورها برای کاهش تورم با ابزارها و سیاست های مختلف پولی اظهار کرد: روند قابل توجه کاهش تورم در شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و شاخص قیمت تولید کننده (PPI) در ایران نیز آغاز شده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: در ماه های اخیر و با تثبیت ارزش ریال، فشارهای تورمی تا حدودی تعدیل شده است. با این وجود، سیاست های تنظیمی بانک مرکزی برای اطمینان از روند کاهش تورم به سطوح مناسب و هدف گذاری شده، به ویژه به دلیل افزایش تقاضا و رونق فعالیتهای داخلی، همچنان پابرجا خواهد ماند.
شیریجیان در ادامه سخنان خود تأکید کرد: وضعیت کنونی اقتصاد ایران با وجود شوکهای اخیر جهانی، نسبت به قبل بهبود یافته است و فعالیتهای اقتصادی در مسیر رونق قرار دارد بطوریکه تولید ناخالص داخلی حقیقی در سال ۲۰۲۲، به میزان چهار درصد رشد کرد و نرخ رشد آن در سه ماهه اول و دوم سال ۲۰۲۳ به ترتیب به ۵.۳ و ۶.۲ درصد افزایش یافت. علاوه بر این، تحقق رشد در بخشهای مختلف اقتصادی و به صورت متوازن بوده است. معاون اقتصادی بانک مرکزی همچنین خاطرنشان کرد: با وجود بهبود قوی اقتصادی، در مواجهه با مخاطرات اقتصادی نیز برنامه های مختلفی طرح ریزی شده است و بانک مرکزی با توجه به شرایط کنونی، ریسکهای ثبات مالی ناشی از آسیب پذیری های سیستم را به دقت رصد میکند.
برگزاری قرعهکشی جشنواره حسابهای قرضالحسنه پسانداز بانک سپه
مراسم قرعهکشی چهل و سومین جشنواره حسابهای قرضالحسنه پسانداز بانک سپه با حضور نظار قانونی و مدیران ارشد بانک سپه برگزار شد.
به گزارش کائنات و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بانک سپه، مراسم قرعهکشی چهل و سومین جشنواره حسابهای قرضالحسنه پسانداز بانک سپه با حضور مدیران ارشد بانک سپه و اعضای هیات نظارت بر فرآیند جشنواره حساب های قرض الحسنه پس انداز این بانک شامل نماینده دادستان کل کشور، نمایندگان معاونت نظارت و فناوری بانک مرکزی و نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد.
پرتوافکنان عضو هیات مدیره بانک سپه در این مراسم ضمن تشریح عملکرد بانک در برگزاری چهل و سومین جشنواره حساب های قرض الحسنه پس انداز، گفت: این رویداد با جدیت و تلاش مدیران مناطق، شعب، ستاد و تمامی همکاران سراسر کشور به بهترین شکل ممکن انجام شد. عضو هیات مدیره بانک سپه خاطر نشان کرد: با ترویج و تبلیغ این سنت پسندیده و جلب اعتماد هموطنان عزیز، رشد 37 درصدی در منابع قرض الحسنه بانک سپه رقم خورد که این منابع به حوزه های اشتغالزایی، ازدواج، فرزندآوری و مسائل مرتبط با معیشت مردم اختصاص خواهد یافت. قابل توجه اینکه، در این دوره بیش از شش میلیون حساب حائز شرایط لازم برای شرکت در قرعه کشی حساب های قرض الحسنه پس انداز بانک سپه بود که پس از قرعه کشی، برندگان 5555 جایزه نقدی یک میلیارد ریالی و 715 هزار و 364 برنده جوایز نقدی دیگر مشخص شدند. در مجموع 720 هزار و 919 جایزه نقدی در این دوره از جشنواره حساب های قرض الحسنه پس انداز بانک سپه به شرکت کنندگان تعلق گرفت.
همچنین در این مراسم قرعه کشی 11 هزار و 111 فقره حق تقدم وام قرضالحسنه 500 میلیون ریالی در حضور ناظران انجام و برندگان مشخص شدند.