روزنامه کائنات
2

سیاسی

1402 يکشنبه 9 مهر - شماره 4453

اسد :

چین در صدد مشارکت جهانی است نه هژمونی

کائنات| بشار اسد رئیس جمهوری سوریه گفت که چین یک کشور ابرقدرت است که نقش بسیار مهمی در جهان ایفا می کند و وقتی از مشارکت صحبت می کند، به دنبال هژمونی نیست.
اسد در مصاحبه ای با تلویزیون مرکزی چین (CCTV) افزود : جهان بویژه کشورهای کوچکتر از جمله سوریه به مشارکت و ایفای نقش چین نیاز دارند و این کشور از طریق ایفای نقش خود در شورای امنیت و شماری از مجامع بین المللی از نظر سیاسی در کنار سوریه ایستاده و طبیعی است که ما با توجه به شرایطی حاکم در جهان و محاصره اقتصادی سخت غرب علیه مردم و کشور سوریه گفت و گوی گسترده تری با یکدیگر داشته باشیم.
وی تاکید کرد: ما به اقتصاد بسیار اهمیت می دهیم، زیرا سوریه اکنون در معرض یک محاصره اقتصادی بد، سخت و خطرناک از سوی غرب قرار دارد که هدف آن گرسنگی دادن به مردم کشورم است. این مساله برای ما حیاتی است. البته چین به ما کمک های بشردوستانه می کند و نقش مهمی در کاهش درد و رنج دارد.
اسد درباره سفر به چین و تغییرات در این کشور گفت که از سفرم در نوزده سال پیش به چین تا الان جهش های بسیار بزرگی در این کشور رخ داد، اگر بخواهم مقایسه ای انجام دهم، می توانم بگویم که اجرای مقایسه کاری آسان نیست چون خیلی چیزها تغییر کرده است، در آن زمان می گفتند چین را کارخانه جهان یا کارخانه کالای جهان می نامیدند، اما امروز می توانم بگویم که چین کارخانه خلاقیت است.
وی ادامه داد: چین دستاوردها و تغییراتی بزرگی داشته اما فرهنگ ، آداب و رسوم چینی است دستخوش تغییرات نشده و این یک موفقیت و دستاورد بزرگی محسوب می شود البته بسیاری از کشورها می توانند از نظر فناوری، اقتصادی و در زمینه های مختلف علمی توسعه پیدا کنند، اما تعداد کمی از آنها می توانند هویت خود را حفظ کنند و هویت چینی امروز به اندازه بیست سال پیش واضح است. رئیس دولت سوریه تاکید کرد که در دیدار و گفت وگو با شی جین‌پینگ و دیگر مقامات چین سرفصل هایی را برای همکاری تعیین کرده ایم، درصدد هستیم مکانیسم هایی را برای تبدیل این سرفصل ها به پروژه های کاری عملی برگزار کنیم.
وی تاکید کرد که مردم سوریه می توانند کشورشان را با پایان جنگ و محاصره بازسازی کنند.منطقه ما با دو نوع خطر شامل لیبرالیسم مدرن غربی به رهبری آمریکا و افراط گرایی روبه رو است. اسد گفت : باید پروژه های مشترک و تعامل بین متخصصان چینی و سوری در پروژه هایی با ماهیت اقتصادی صنعتی وجود داشته باشد، شرایط چین در چند دهه پیش مشابه شرایط بسیاری از کشورهای جهان سوم بود.ما نمی توانیم توسعه فنی را از وضعیت اجتماعی جدا کنیم، بنابراین می توانیم از تجربه چین در بسیاری از جنبه ها بهره مند شویم، شاید نتوانیم به همین شکل از بسیاری از کشورهای غربی بهره مند شویم و تلاش کردیم و بسیاری از کشورها در منطقه ما سعی کردند از تجربیات غربی بهره ببرند، اما شکست خوردند.
رئیس جمهوری سوریه درباره طرح « یک کمربند و یک جاده « گفت که نمی توانیم این ابتکار را از سایر ابتکارات پیشنهادی رئیس جمهور شی جین پینگ، ابتکار تمدن جهانی، توسعه جهانی و امنیت جهانی جدا کنیم، زیرا توسعه بدون امنیت امکان‌پذیر نیست اگر جنبه های تمدنی، اخلاقی و فرهنگی روابط بین کشورها حفظ نشود، توسعه و امنیت حاصل نمی شود، توسعه نمی تواند به معنای درهم شکستن هویت یک کشور دیگر باشد این غیرممکن است بنابراین من نمی گویم که این ابتکار الان یک ابتکار چینی است، می گویم به یک ابتکار جهانی بدل شده است. اسد در باره وضعیت مردم و جنگ در سوریه توضیح داد: جنگ تمام نشده است، ما در حال حاضر هنوز در اوج جنگ هستیم، اما می‌خواهم بگویم که سوریه به‌عنوان یک موقعیت جغرافیایی در طول تاریخ باستان از زمان نگارش کتاب‌های تاریخ، دالانی برای تهاجمات بود و هر زمان که اشغالگر آمد، شهرها را ویران می کرد، این تاریخ کشور ما است اما همیشه بازسازی شده است، مردم می توانند کشورشان را با پایان جنگ و محاصره، بازسازی کنند. مشکل اثرات اجتماعی است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه