روزنامه کائنات
2

سیاسی

1402 يکشنبه 9 مهر - شماره 4453

فرایند جذب اساتید مدعو از زبان رئیس دانشگاه تهران

    رئیس دانشگاه تهران ضمن تشریح فرایند جذب اساتید مدعو در این دانشگاه گفت: «ادامه فعالیت یا قطع همکاری با اساتید مدعو در دانشگاه تهران «سیاسی» نیست، بلکه ما متناسب با سابقه علمی و رضایت دانشجو در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کنیم.»
دکتر محمد مقیمی ضمن بیان این مطلب گفت: «ما در دانشگاه تهران در مباحث علمی، فعالیت‌های پژوهشی و فناوری رویکرد سیاسی، حزبی، سلبریتی و غیره نداریم. آنچه مسلم است اولا استادی که مایل به تدریس در این دانشگاه باشد باید معیارهای علمی و استانداردهای لازم را داشته باشد. دوم اینکه در ادامه همکاری با یک استاد، رضایت دانشجویان برای ما خیلی مهم است به گونه‌ای که اگر حتی یک استاد استانداردهای علمی بالایی داشته باشد، اما دانشجویان از او راضی نباشند، ادامه همکاری میسر نیست. وقتی ما استادی را برای تدریس در دانشگاه تهران دعوت می‌کنیم و این استاد به عنوان مدعو وارد دانشگاه می‌شود، برای ادامه همکاری در ترم‌های دیگر، علاوه بر بررسی عملکرد علمی، نظر دانشجویان را نیز بررسی می‌کنیم. در صورت رضایت آنها، برای قطع یا ادامه همکاری با این استاد تصمیم می‌گیریم. این فرایند در خصوص آقای حدادیان نیز گرفته شد، چرا که دانشجویان از عملکرد این استاد مدعو رضایت داشتند. البته فرایند پذیرش اعضای هیات علمی با استاد مدعو متفاوت است؛ آنها باید یک فرایند سخت و طولانی را برای جذب در دانشگاه سپری کنند. فرایند جذب یک استاد حداقل یک سال طول می‌کشد.»
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: «همانطور که عنوان شد، تصمیمات ما مبنی بر ادامه یا قطع همکاری با استادان مدعو در دانشگاه تهران به هیچ عنوان تحت تاثیر جناح‌بندی‌ها و حزب‌بندی‌های سیاسی نیست. بحث دعوت از یک استاد به عنوان استاد مدعو در دانشگاه بر اساس نیازها صورت می‌گیرد و تا زمانی که اساتید یک گروه آموزشی مایل به تدریس درسی باشند و تخصص آن را هم داشته باشند فردی از بیرون از دانشگاه به عنوان مدعو به دعوت نمی‌شود. تنها زمانی از اساتید مدعو استفاده می‌کنیم که دانشکده در یک درس خاص نیاز به استاد داشته باشد.»
وی به راه‌اندازی خانه گفت‌وگوی آزاد در دانشگاه تهران اشاره کرد و ادامه داد: «شورای عالی انقلاب فرهنگی هم وقتی تجربه موفق ما را در  این زمینه مشاهده کرد، خانه گفت‌وگو را در این شورا راه‌اندازی کرد. در واقع ما گفت‌وگوی آزاد با اساتید و دانشجویان می‌گذاریم تا آنها هر چه دلشان می‌خواهد بگویند. ما «فضای باز دانشگاه» را در عمل پیاده کردیم.»

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه