خدمات جدید بزرگترین بانک روسیه
برای مشتریان در ایران
بزرگترین بانک روسیه اعلام کرد: خدمات جدیدی برای مشتریان جهت امکان انتقال پول به ایران راهاندازی کرد. به گزارش کائنات و به نقل از راشاتودی، اسبر بزرگترین بانک روسیه، اعلام کرد: خدمات جدیدی راهاندازی کرده که به مشتریان امکان انتقال پول به ایران میدهد. این خدمات هم برای افراد و هم برای کسب و کارها در دسترس است. سرویس انتقال پول به ایران جدید است و تقاضا برای آن هنوز ارزیابی نشده است. این خدمات در درجه اول برای گردشگران طراحی شده است. حواله روبلی با کمیسیون استاندارد تراکنشهای بین المللی یک درصد به بانک پاسارگاد ایرانیان ارسال میشود. بر اساس این گزارش، دسامبر گذشته دومین بانک بزرگ روسیه یعنی ویتیبی VTB خدمت مشابهی را در ایران راهاندازی کرد و سپس در ماه مه شعبهای در این کشور افتتاح کرد. ویتیبی نخستین وام دهنده روسی است که خدمات بانکی را در ایران ارائه کرده است. در سال ۲۰۲۲، ارزش کالاها و خدمات مبادله شده بین دو کشور ایران و روسیه ۱۵ درصد افزایش یافت و به ۴.۶ میلیارد دلار رسید.هر دو کشور در بسیاری از زمینههای همکاری، از جمله گردشگری، شاهد رشد بودند و تعداد روسهایی که وارد ایران شدند در سه ماه نخست سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ تقریباً ۴ برابر شد.
بانک کارآفرین عضو ناظر شورای هیات خدمات
مالی اسلامی شد
در چهل و دومین نشست شورای خدمات مالی اسلامی(IFSB)، بانک کارآفرین به عنوان عضو ناظر این شورا انتخاب شد. به گزارش کائنات؛ در چهل و دومین نشست شورای IFSB که به میزبانی بانک مرکزی عربستان (ساما) در شهر ریاض برگزار شد با موافقت اعضاء، این شورا انتخاب شدند.
هیات خدمات مالی اسلامی (IFSB) نهاد بینالمللی است که استانداردهایی را به منظور تقویت سلامت و ثبات صنعت خدمات مالی اسلامی تهیه و منتشر میکند. در این مجموعه استانداردها در حوزه بانکداری، بازارهای مالی و بیمه مبتنی بر موازین و اصول شریعت اسلام جهت استفاده مؤسسات فعال در صنعت خدمات مالی اسلامی تهیه میشود.
این هیات در سوم نوامبر سال ۲۰۰۲ میلادی به صورت رسمی تأسیس و در دهم مارس سال ۲۰۰۳ میلادی فعالیت خود را آغاز کرد. اساسنامه این هیئت در زمان تاسیس توسط ۹ بانک مرکزی و مقام ناظر مالی شامل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی مالزی (بانک نگارا)، بانک مرکزی سودان، بانک مرکزی اندونزی، بانک مرکزی پاکستان، بانک مرکزی بحرین، بانک مرکزی کویت، نهاد ناظر پولی عربستان و بانک توسعه اسلامی امضا شده است. مکان این هیات در شهر کوآلالامپور مالزی است و کشور مالزی با تصویب «قانون هیئت خدمات مالی اسلامی» در سال ۲۰۰۲ این هیات را به رسمیت شناخته است.
IFSB به دنبال ایجاد سلامت و ثبات صنعت خدمات مالی اسلامی شامل بانک، بازار سرمایه و بیمه است و هدف اصلی آن معرفی استانداردهای جدید و یا تطبیق با استانداردهای موجود بینالمللی و سازگار با شریعت است.
استانداردهای تدوین شده توسط این هیات توانسته است نظر مساعد و حمایت کشورهای مختلف را به خود جلب کند. فعالیتهای این نهاد به نوعی مکمل اقدامات و فعالیتهای کمیته نظارت بانکی بال، سازمان بینالمللی کمیسیونهای اوراق بهادار و انجمن بینالمللی ناظران بیمه بهشمار میآید.
گفتنی است چهل و دومین جلسه شورا به ریاست ایمن السیاری، رئیس سما و رئیس IFSB در سال ۲۰۲۳، با حضور روسای بانک مرکزی، معاونان رئیس جمهور، روسای مراجع نظارتی و نظارتی، نمایندگان ارشد شورا و اعضای کامل IFSB به نمایندگی از ۱۹ کشور و کشورهای اسلامی بانک توسعه برگزار شد. در جلسه اخیر این شورا موضوع ریسک نقدینگی مورد توجه ویژه قرار گرفت. مدیریت ریسک نقدینگی میتواند به ویژه برای بانکهای اسلامی چالش برانگیز باشد، زیرا آنها قادر به نگهداری سپردههای سوددار نزد سایر موسسات مالی یا داراییهای نقدی با کیفیت بالا (HQLA) نیستند و نمیتوانند از طریق بازار بین بانکی متعارف وام بگیرند. آنها همچنین نمیتوانند از تسهیلات وام و سپرده بانک مرکزی مبتنی بر بهره استفاده کنند. بر اساس این گزارش از سوی بانک کارآفرین، رسول خوانساری مدیر مرکز آموزش و ارزیابی عملکرد این بانک، به عنوان نماینده به این شورا معرفی خواهد شد.