روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1402 سه‌شنبه 24 مرداد - شماره 4424

اکبر معصومی در گفت و گو با کائنات مطرح کرد:

عضویت در بریکس به مثابه بی اثر کردن تحریم های آمریکاست

کائنات|  کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بین الملل گفت: تلاش برای عضویت در بریکس توسط دلت سیزدهم نشان می دهد که نظام اسلامی با نگاه راهبردی به آینده تجارت بین المللی تلاش می کند در مرحله اول از دلار بعنوان ابزار سطله آمریکا، اقتصاد خود را نجات دهد و در مرحله بعدی حضور فعالی در تجارت بین کشورها را از اینک ترسیم کند.
اکبر معصومی کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی در گفت وگو با کائنات در خصوص موضوع اهمیت عضویت و پیوستن ایران به بریکس گفت: بریکس گروهی از اقتصادهای نوظهور است که در قاره‌های مختلف جهان از جمله چین، روسیه، برزیل، هند و آفریقای جنوبی گسترش یافته و در سال ۲۰۰۱ با هدف تقویت همکاری اقتصادی و تجارت بین کشورهای عضو تأسیس شد.
وی خاطر نشان کرد: کشورهای عضو این گروه ۴۱ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد و مجموع تولید ناخالص داخلی آنها بیش از ۲۴.۴ تریلیون دلار آمریکا بوده که ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی است. در حال حاضر حدود ۲۵ کشور برای پیوستن به بریکس درخواست داده‌اند. تلاش دولت سیزدهم نیز برای عضویت ایران در بریکس در چارچوب تلاش برای تامین منافع اقتصادی ایران و ترسیم آینده تجارت بین المللی جمهوری اسلامی ایران قابل ارزیابی می باشد.
اکبر معصومی کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی معتقد است: از طرفی تحولات متعدد بسیاری از جمله افزایش زیاد نرخ بهره توسط بانک فدرال رزرو برای مهار تورم داخلی در آمریکا، جنگ تجاری ایالات متحده با  با چین و تحریم‌های ایالات متحده علیه روسیه و ایران، انگیزه جایگزینی برای دلار را افزایش داده است. حتی متحدان دیرینه آمریکا، مانند فرانسه، از زمان تشدید تحریم‌های آمریکا، معاملات غیر دلاری انجام داده‌اند. در آوریل ۲۰۲۳، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه گفت که اروپا باید وابستگی خود به دلار آمریکا را کاهش دهد تا «استقلال راهبردی» خود را حفظ و از «وابستگی» به آمریکا اجتناب کند.
وی تاکید کرد: همچنین، دلار آمریکا شاهد کاهش ۸ درصدی سهم خود از ذخایر جهانی در سال ۲۰۲۲ بود. در چهاردهمین اجلاس بریکس سال گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اقدامات این گروه برای ایجاد « ارز بین‌المللی» جدیدی را اعلام کرد.
معصومی تصریح نمود: همچنین، چین از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ نفت خواست تا تسویه بخشی از خریدها به یوان باشد و عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، پاسخ مثبتی به پکن داده است.
وی درباره تلاش های دولت برای عضویت در بریکس گفت: تلاش برای عضویت در بریکس توسط دلت سیزدهم نشان می دهد که نظام اسلامی با نگاه راهبردی به آینده تجارت بین المللی تلاش می کند در مرحله اول از دلار بعنوان ابزار سطله آمریکا، اقتصاد خود را نجات دهد و در مرحله بعدی حضور فعای را در تجارت بین کشورها را از الان ترسیم کند.
کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی در پایان گفت و گو خاطر نشان کرد:  این موضوع از لحاظ تاکتیکی نیز به نوعی مقابله با سیاست های تحریمی آمریکانیز محسوب می شود و از این رو می توان اهمیت بریکس را در بی اثر کردن کامل تحریم های ضد ایرانی غرب نیز تجریه و تحلیل کرد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه