نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس:
توسعه دیپلماسی انرژی دولت
ابزاری برای افزایش قدرت سیاسی است
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس گفت: کشورهای آمریکای لاتین دارای ظرفیتهای ارزشمند برای توسعه دیپلماسی انرژی کشور هستند و تقویت روابط با آنها ابزاری برای افزایش قدرت سیاسی است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، مصطفی نخعی درباره دستاوردهای سفر آیتالله رئیسی، رئیسجمهوری و هیئت همراه به سه کشور آمریکای لاتین گفت: ایران و ونزوئلا در زمینه انرژی مراودههای زیادی دارند. ونزوئلا از منابع زیاد نفتی برخوردار است و جمهوری اسلامی هم از دارندگان مهم منابع هیدروکربنی، نفتی و گازی بهشمار میرود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از بنیانگذاران اوپک است و اثرگذاری لازم را در موضوع نفت و انرژی دارد و تجربههای ارزشمندی در زمینه مهندسی و اجرایی در صنعت نفت و گاز اندوخته است.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس با اشاره به ظرفیت بالای همکاری ایران و کشورهای آمریکای لاتین در حوزه انرژی تصریح کرد: این کشورها از منابع انرژی قابل قبولی برخوردارند و در مقابل ایران دانش کافی مهندسی برای رفع نیاز این کشورها دارد.
نخعی با بیان اینکه دولت سیزدهم فعالیتهای ارزشمندی برای توسعه دیپلماسی انرژی در پیش گرفته است، افزود: زمینههای همکاری ارزشمندی با توجه به تلاشهای وزارت نفت میان ایران و برخی کشورهای آمریکای لاتین شکل گرفته است که این شرایط در بیاثر کردن تحریمها و افزایش ارزآوری تأثیر فراوانی خواهد داشت.
وی با تأکید بر اینکه بیشتر پالایشگاههای کشورهای آمریکای لاتین بهدلیل بیبهره بودن از دانش مهندسی غیرفعال هستند، گفت: با ارائه خدمات فنی و مهندسی ایران به این پالایشگاهها و صدور فرآوردههای نفتی به آنها، اثرگذاری بسیار قدرتمندی میان کشورهای منطقه و فضای بینالملل خواهیم داشت، همچنین کمک شایانی به اقتصاد کشور میشود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس دیپلماسی دولت سیزدهم بهویژه وزارت نفت را در حوزه انرژی مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: دولت اهمیت انرژی را در سطح منطقه و بینالملل بهخوبی درک کرده است و جدای از گفتوگوهای سیاسی که بین ما و دیگر کشورها در جریان است، وزارت نفت دیپلماسی انرژی را به شایستگی میان کشورهای منطقه و فضای بینالملل توسعه داده است.
نخعی با تأکید بر اینکه دولت توسعه دیپلماسی انرژی را به فضای سیاسی گره نزده است، گفت: بهبود روابط در حوزه انرژی با کشورهایی نظیر ترکمنستان، بعضی از کشورهای اروپایی، کشورهای منطقه و همسایه و استفاده از ظرفیتهای موجود در این حوزه میتواند ایران را به قطب گازی منطقه تبدیل کند.
وی کشورهای آمریکای لاتین را از جمله ظرفیتهای ارزشمند برای توسعه دیپلماسی انرژی کشور برشمرد و اظهار کرد: تقویت دیپلماسی انرژی کشور، ابزاری برای افزایش قدرت سیاسی است که جایگاه ایران را بیش از گذشته در منطقه و فضای بینالملل ارتقا میدهد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد؛
اجرای قانون پتروپالایشگاهها معطل صندوق توسعه ملی
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: صندوق توسعه ملی با وجود الزام قانون و تایید رهبر انقلاب، همچنان تخصیص تنفس خوراک به طرح پتروپالایشگاهها را معطل نگه داشته است.
هادی بیگینژاد با اشاره به آخرین وضعیت اجرای قانون پتروپالایشگاهها عنوان کرد: عدمالنفع دولت در درآمدهای نفتی ناشی از کاهش صادرات نفت خام و میعانات گازی در بازارهای جهانی در دوران تحریمها و از دست دادن بازارهای صادراتی فرآوردههای نفتی از جمله بنزین و گازوئیل و نیز لزوم حرکت به سمت تولید مواد پتروشیمیایی از پالایش نفت خام از جمله مواردی هستند که مجلس با تصویب قانون پتروپالایشگاهها به دنبال حل آنها بوده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: به بسیاری از طرحهای بزرگ پالایشی که در کشورهای منطقه از جمله عربستان، کویت و عمان تعریف شده، طراحی آنها بر مبنای تولید مواد پتروشیمیایی از بخشی از نفت پالایش شده است.
وی در مورد اهمیت تنفس خوراک طرحهای پتروپالایشی کشور بیان کرد: مشوق اعطای تنفس خوراک به طرحهای احداث پتروپالایشگاههای جدید از جمله مفاد قانون پتروپالایشگاهها است که با هدف رفع بزرگترین مانع توسعه ظرفیت پتروپالایشی در ایران یعنی تامین مالی طراحی شده است.
بیگینژاد ادامه داد: با تصویب آییننامه اجرایی قانون پتروپالایشگاه در بهمن ماه 1398، 12 طرح ارتقا و بهینهسازی پالایشگاههای موجود جهت استفاده از تسهیلات تنفس خوراک مورد تایید وزارت نفت قرار گرفت؛ طرحهایی که بعضا با پیشرفتهای خوبی مواجه بوده و در حال حاضر منتظر تعیین تکلیف صندوق توسعه ملی به منظور تخصیص تنفس خوراک هستند.
*رئیسجمهور پیگیر اجرای قانون پتروپالایشگاهها باشد
عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: یکی از اهداف مجلس در این قانون که با اذن و عنایت مکرر مقام معظم رهبری مورد تصویب قرار گرفت، کمک به دولت به منظور ساماندهی وضعیت تراز سوخت و ارتقای کیفیت فرآوردهها در جهت بهبود شرایط محیط زیستی ناشی از سوزاندن سوخت کم کیفیت بوده است.
وی عنوان کرد: در میان طرحهایی که مجوز بهرهمندی از مزایای این قانون را دریافت کردند طرح ارتقای کیفی بنزین پالایشگاه شیراز با پیشرفت فیزیکی بالای 90 درصد و هزینه سرمایهگذاری 44.5 میلیون دلار از لحاظ پیشرفت پیشروترین طرح ذیل قانون است که تا دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
بیگینژاد با اشاره به تعلل صندوق توسعه ملی به منظور صدور مجوز تنفس خوراک پتروپالایشگاهها گفت: به دلیل اینکه تنفس خوراک نوعی تسهیلات صندوق توسعه ملی به طرحهای پتروپالایشی است نیازمند اذن مقام معظم رهبری بود که این موضوع در زمان تصویب این قانون در مجلس حل شده و در مشروح مذاکرات مجلس وجود دارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: علاوه بر این مقام معظم رهبری با توجه به مطالبهای که برای دوری از خام فروشی نفت دارند، چند مرتبه بر اجرای قانون پتروپالایشگاهها تأکید کردهاند. با این وجود صندوق توسعه ملی همچنان تخصیص تنفس خوراک به هر طرح را نیازمند اذن مقام معظم رهبری میداند که این موجب سردرگمی طرحهای ذیل قانون شده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر شخص رئیس جمهور به عنوان رئیس هیئت امنای صندوق توسعه ملی متولی اجرا شدن قانون مجلس است و امیدواریم دولت و آقای رئیس جمهور نیز به دنبال توصیه مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر اجرای هر چه سریعتر قانون با عزم جدی موضوع مجوز تنفس خوراک به پالایشگاه شیراز و سایر پالایشگاههایی که به مرحله بهره برداری میرسند را مرتفع سازند.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی خبر داد؛
بهرهمندی از توان داخلی
در تعمیرات اساسی پالایشگاههای پارس جنوبی
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی از پیشرفت بسیار مطلوب عملیات تعمیرات اساسی در پالایشگاههای این مجموعه با استفاده ۱۰۰ درصدی از توان متخصصان و کارکنان، توان سازندگان داخلی و شرکتهای دانشبنیان خبر داد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، احمد باهوش در این باره گفت: مجتمع گاز پارس جنوبی استفاده از ظرفیت و توان دانشبنیانها و سازندگان داخلی در ساخت قطعات و تجهیزات راهبردی را سرلوحه کارهای خود قرار داده و از آغاز عملیات تعمیرات اساسی امسال تاکنون نیازهای اساسی را بهصورت ۱۰۰ درصدی از طریق شرکتهای داخلی و دانشبنیانها تأمین کرده است.
وی به اهمیت تحقق برنامههای ساخت داخل و بار اول در بزرگترین مرکز تولید گاز و محصولات جانبی کشور اشاره کرد و افزود: ورود سازندگان و شرکتهای دانشبنیان به پالایشگاههای سیزدهگانه پارس جنوبی در شناسایی نیازهای ضروری این مجموعه و پیادهسازی برنامههای شرکتهای ساخت داخل و بار اول برای افزایش کیفیت و گسترش سطح همکاری، از مهمترین برنامههای سال «مهارتورم و رشد تولید» در مجتمع گاز پارس جنوبی است. مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: عملیات تعمیرات اساسی سال ۱۴۰۲ مجتمع گاز پارس جنوبی از روز نخست اردیبهشتماه امسال آغاز شده و این عملیات در پالایشگاههای هشتم، دوازدهم و نیمی از پالایشگاه یازدهم عملیات با موفقیت تکمیل شده است. عملیات تعمیرات اساسی در پالایشگاه نهم مجتمع گاز پارس جنوبی با استفاده توان نوآورانه و خلاقیت متخصصان و کارکنان در حال اجراست.
باهوش ادامه داد: اقدامهای شاخصی مانند تعویض مولکولارسیوها، شستوشوی برجها، پمپها، تعویض آمین، مبدلهای حرارتی، درامها، تجهیزات برقی، ابزار دقیق، ولوهای کنترل و شیرهای امینی هم پیش از اجرای تعمیرات اساسی در هر پالایشگاه انجام میشود.
وی به یکی از روشهای نوآورانه در عملیات تعمیرات اساسی سال ۱۴۰۲ اشاره و اظهار کرد: پیادهسازی و اجرای روشهای نو و کارآمد در دوران عملیات تعمیرات اساسی امسال پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی در دستور کار است و تعویض برخط (آنلاین) مولکولارسیوها با استفاده از روشهای تازه از موارد مهم اجرایی در این باره است.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی یادآور شد: شرکتهای دانشبنیان و سازندگان بار اول با توجه به نوع فعالیتهای تخصصی و نوآورانه خود میتوانند نقش مؤثر و اثربخشی در تولید پایدار گاز و محصولات جانبی پالایشگاههای سیزدهگانه داشته باشند.