رییس مرکز طبی کودکان:
هنوز از پیک آنفلوآنزا عبور نکردهایم
رییس مرکز طبی کودکان با اشاره به وضعیت شیوع آنفلوآنزا و عفونت میکروبی پنوموکوک در اطفال، گفت: هنوز به طور کامل از پیک آنفلوآنزا عبور نکردهایم؛ در عین حال ما در آستانه فصل سرما و زمستان هستیم و ممکن است مجددا پیک جدیدی از آنفلوآنزا را در فصل زمستان داشته باشیم.
دکتر رضا شروین بدو با اشاره به وضعیت شیوع آنفلوآنزا، کرونا و همچنین عفونت میکروبی همراه با پنوموکوک میان اطفال و کودکان، گفت: در حال حاضر در بحث ابتلا به کووید19، وضعیتمان مطلوب است و موارد ابتلا در کودکان تکگیر بوده و شدت بالایی هم ندارند. عمده موارد تستهای ما درباره ابتلا به کرونا منفی میشود، اما در زمینه آنفلوآنزا و بیماریهای تنفسی همچنان مراجعهکننده داریم. در زمینه ابتلا به آنفلوآنزا بعد از بازگشایی مدارس، یک پیک اصلی را گذراندیم و در عین حال عفونتهای ثانویه از جمله پنوموکوک هم بعد از آن دیده میشود. در عین حال از آنجایی که مرکز طبی کودکان بیمارستان ارجاعی است، تعداد زیادی بیمار را با این تابلو به ما ارجاع میدهند.
* هنوز از پیک آنفلوآنزا به طور کامل گذر نکردهایم
وی با بیان اینکه هنوز از پیک آنفلوآنزا به طور کامل عبور نکردهایم، گفت: کماکان در کودکان موارد ابتلا به آنفلوآنزا را داریم و هنوز به طور کامل از پیک آنفلوآنزا عبور نکردهایم. در عین حال ما در آستانه فصل سرما و زمستان هستیم. البته در هفته اخیر آمار مراجعاتمان اخیر نسبت به هفته ماقبل کمتر بوده، اما ممکن است مجددا پیک جدیدی از آنفلوآنزا را در فصل زمستان داشته باشیم. باید توجه کرد که در آنفلوآنزا کودکان مبتلا عمدتا با درگیری دستگاه تنفسی فوقانی، تحتانی، سرفههای مکرر و تب مراجعه میکنند که این علائم بعضا تا یک هفته الی 10 روز هم طول میکشد. کودکانی که دچار عفونت ثانویه پنوموکوک میشوند، کودکانی هستند که تبهای بسیار بالایی داشته و بسیار بدحال میشوند که این نشاندهنده یک میکروب تهاجمی است که اصطلاحا پنوموکوک گفته میشود.
* علائم خطر آنفلوآنزا و پنوموکوک در کودکان
بدو ادامه داد: به طور کلی کودکی که تب بیش از سه روز داشته باشد، بیحال باشد، نتواند غذا یا شیر بخورد، تعداد تنفسهایش در یک دقیقه بیش از حد تعریف شده برای سنش باشد و افزایش ضربان قلب داشته باشد، از مواردی است که خانوادهها باید توجه کنند و اگر با تب بالا، بیحالی، علائم ریوی و تعداد تنفس بالا در کودکشان مواجه شدند، باید سریعا کودک را به یک مرکز بهداشتی و درمانی برسانند؛ بویژه کودکانی که سن پایین داشته یا به بیماری زمینهای مبتلا هستند. تعدادی از این کودکان به بستری نیاز پیدا میکنند و تعداد زیادی هم با درمانهای سرپایی به درمان پاسخ میدهند.
وی با بیان اینکه بسیاری از عفونتهای مهاجم باکتریال ممکن است بر اثر مصرف غیر منطقی آنتیبیوتیکها در بیماریهای ویروسی خودشان را نشان دهند، گفت: زیرا تعدادی از این میکروبها در حلق ما کلونیزه میشوند و اگر برای مصارف غیرقابل توجیه مانند بیماری ویروسی که آنتیبیوتیک روی آن تاثیر ندارد، به صورت بیرویه مصرف آنتیبیوتیک داشته باشیم، مسلما میکروبهایی که به آنتیبیوتیکها سریعتر جواب میدهند و به صورت عادی در حلق افراد ممکن است وجود داشته باشند، ریشهکن شده و میکروبهای مقاومتر جای آنها را بگیرند.
بدو در ادامه درباره وضعیت داروهای سرپایی و بستری بیماریهای عفونتی اطفال به ویژه در مرکز طبی کودکان، گفت: در حالت کلی عفونتهای ویروسی مانند آنفلوآنزا نیاز به آنتیبیوتیک ندارند. بنابراین مشکلی از بابت آنتیبیوتیک در آنفلوآنزا نداریم. زیرا اصلا مصرف آن در آنفلوآنزا توصیه نمیشود. با این حال در موارد دیگر مانند مواردی که بیماران به صورت سرپایی به مرکز طبی کودکان مراجعه میکنند، داروخانه بیمارستان تا حد زیادی توانسته داروها را تامین کند. در حوزه بستری نیز از آنجایی که بیمارستان مرجع است، مانند بسیار ی از موارد دیگر ممکن است ما هم کمبودهای دارویی در سطوح مختلف داشته باشیم، اما به طور کلی بحران غیرقابل کنترلی درباره تامین دارو و سرم و ... نداشتیم. البته درباره برخی از داروها به ویژه داروهای گرانقیمت و خاص ممکن است ما هم مانند سایر مراکز درمانی دچار مشکل شویم. برخی سرمهای خاص در اطفال و برخی داروهای تخصصی و فوقتخصصی ممکن است مشکلاتی داشته باشد، اما به طور کلی مشکل حادی که بیماری بخواهد بر اثر آن صدمه ببیند، نداشتیم.
* لزوم تشدید رعایت پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از آنفلوآنزا
رییس مرکز طبی کودکان با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا، گفت: رعایت نکات مهم بهداشتی مانند شستوشوی دستها، رعایت فاصله فیزیکی و ... بیش از قبل توصیه میشود. خانوادهها تصور میکنند که اکنون که از پیک شیوع کووید19 عبور کردهایم، نیازی به رعایت این دستورالعملها نیست، در حالی که اکنون با آنفلوآنزا مواجهیم. در عین حال بویژه در مدارس لازم است که کودکان آموزش کافی دیده، شستوشوی دستها را به کودکان آموزش دهند، تهویه مناسبی در کلاسها باشد و همچنین استفاده از ماسک کماکان توصیه میشود.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا؛
واریانتهای جدید کووید در حال چرخش است
عضو کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه کرونا هنوز تمام نشده، گفت: واریانتهای جدید این بیماری در حال چرخش است و باید کماکان آمادگی مقابله با کرونا، آنفلوآنزا و سایر ویروسهای تنفسی را داشته باشیم.
دکتر محمدرضا صالحی اظهار داشت: اجرای طرحهایی مانند طرح شهید سلیمانی در مقابله با بیماریها از جمله کرونا بسیار موثر بوده و توصیه سازمانها و مراجع بینالمللی و داخلی بر تشخیص زودرس، شناسایی و آگاهسازی افراد نسبت به بیماریشان به عنوان یکی از راههای مقابله با پاندمیها است. وی گفت: امروزه در ادبیات علمی پزشکی دنیا، درس آموختههای کرونا رایج است و در نشست روز گذشته کمیته علمی کرونا نیز گزارشی از درس آموخته های کرونا در جهان و ایران، ارائه شد. وی افزود: کشورهای مختلف بررسی می کنند که در دو سه سال گذشته و مقابله با کرونا، چه اقداماتی انجام شده، چه اقداماتی بهتر بود بیشتر و دقیق تر انجام شود و چه اقداماتی لازم بود، کمتر انجام شود. دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: ایران اقدامات مفید و موثر زیادی در مقابله با کرونا داشته و در کنار آن بهتر بود برخی اقدامات با دقت بهتری تصمیمگیری میشد. یکی از نقاط قوت ایران در این زمینه، واکسیناسیون و گسترش قابل توجه آن در جامعه بود که به کنترل کرونا کمک کرد.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا از مسافرتهای بینالمللی هوایی به عنوان یکی از عوامل موثر در پاندمی کرونا یاد کرد و گفت: به نظر میرسد که مسافرتهای بینالمللی به صورت هوایی در پاندمیهای آینده نیز مهم است؛ چراکه در گسترش بیماری موثر است.
وی یادآور شد: چگونگی استفاده از روش های پیشگیری نیز در پاندمی های آینده، جای بحث دارد که در نشست روز گذشته در این خصوص، به طور مفصل، بحث و بررسی شد.
بنابر اعلام وبدا، عضو کمیته علمی کشوری کرونا تصریح کرد: کرونا هنوز تمام نشده و واریانتهای جدید این بیماری در حال چرخش است که باید کماکان آمادگی مقابله با کرونا، آنفلوآنزا یا سایر ویروسهای تنفسی را داشته باشیم.
معاون امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) تهران، با اشاره به گسترش آنفلوآنزا در سطح کشور بویژه در بین اطفال و کودکان، گفت: توصیه ما برای پیشگیری از آنفلوآنزا به ویژه در کودکان، رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، شستوشوی مداوم دستها و عدم حضور دانش آموزان بیمار در مدارس برای جلوگیری از انتقال بیماری به سایر دانش آموزان است. وی ادامه داد: در شرایط فعلی توصیه میشود که دانش آموزان در مدارس علاوه بر رعایت فاصله فیزیکی، از ماسک نیز استفاده کنند.
لزوم شکلگیری شهر زیرزمینی در پایتخت
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تلاش برای تحقق شکلگیری طرح شهر زیرزمینی در پایتخت را مورد تاکید قرار داد.
جلال بهرامی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در آیین تکریم و معارفه مدیران عامل پیشین و جدید شرکت مترو تهران، با اشاره به ارکان و ساختار قانونی تعریف شده برای شرکت مترو، استناد به تکالیف اساسنامهای و اختیارات مصوب این شرکت را امری مهم دانست و احیاء آنها را زمینه ساز تسریع فعالیتها و اقدامات توسعهای شبکه مترو پایتخت برشمرد. یکی از این موارد، استفاده از ظرفیتهای بالقوه شرکت توسعه مجتمعهای ایستگاهی است که تاکنون از آن به طور بایسته بهرهبرداری نشده است.
بهرامی در ادامه صحبتهای خود، تحقق ایده شکلگیری طرح شهر زیرزمینی در تهران را یادآور شد و افزود: وقتی میدانیم که دغدغه اصلی شهروندان پایتخت دو مساله آلودگی هوا و ترافیک است، پس باید به سمتی حرکت کنیم که با ایجاد مجموعههای تجاری، خدماتی و حتی پارکینگ و سایر زیرساختهای مورد نیاز مردم در زیر زمین، بسیاری از امورات آنها را در همان شهر زیرزمینی رتق و فتق کنیم تا روی سطح زمین، مشکلات کمتری در سطح شهر داشته باشیم. در این راستا طرح TOD (توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی) نیز باید در پهنهبندیهای مختلف پیگیری شود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در پایان صحبتهای خود با تاکید بر این نکته که دغدغه شرکت مترو، شرکت بهرهبرداری، شرکت واگن سازی و شرکت توسعه مجتمعهای ایستگاهی همگی یک دغدغه مشترک کلی است و همین امر لزوم یکپارچگی فعالیتهای این مجموعهها را طلب میکند، خواستار در اولویت قرار گرفتن رفع نواقص خطوط هفتگانه موجود و افزایش حداکثری بهرهوری آن شد و اهمیت مقوله تسریع زمان در پیشبرد اهداف کلان شبکه مترو پایتخت را مورد تاکید مجدد قرار داد. گفتنی است در این مراسم، «محسن هرمزی»مدیرعامل جدید شرکت مترو تهران، یکپارچگی و همافزایی توانمندیها و ظرفیتهای شرکتهای مرتبط با بحث مترو در شهرداری تهران را امری ضروری دانست و بررسی موضوعات مربوطه با سنگ بنای جدید را مورد تاکید قرار داد. وی همچنین اظهار امیدواری کرد در فرصت ایجاد شده برای خدمت در این مسند، تغییراتی که منجر به بهبود عملکرد شرکت مترو تهران شود را شاهد باشیم. گفتنی است در مراسم برگزار شده با حضور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، ضمن تکریم خدمات مهندس «مسعود درستی» مدیرعامل پیشین شرکت مترو که سکاندار جدید شرکت بهرهبرداری مترو خواهد بود، مهندس «محسن هرمزی» مسئولیت شرکت مترو تهران را برعهده گرفت.
بنا براعلام روابط عمومی و امور بینالملل شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) همچنین با تکریم خدمات مهندس «مهدی رزمی» مدیرعامل پیشین شرکت توسعه مجتمعهای ایستگاهی متروی تهران، مهندس «پیمان قربانی» جانشین وی در این سمت شد.