روزنامه کائنات
4

جامعه

1400 چهارشنبه 22 دي - شماره 4060

دغدغه های توسعه آموزشی

نرگس اقدامی-توسعه انساني رکن اصلي توسعه پايدار است و بايد براي ارتقاي کيفيت آموزش در کشور تلاش شود. وظيفه آموزش و پرورش در جامعه شناخت و حل نيازهاي فکري جوانان است. تعليم و تزکيه نفس و آموزش فلسفه معاني زندگي به نسل هاي آينده از مهمترين وظايف معلمان است. در جامعه اي که علم و دانايي، محور توانمندي و توسعه جوامع بشري باشد ارتقاي کيفي آموزش و تربيت نسلي پرسشگر و خلاق امري ضروري است.توسعه کمي و کيفي آموزش، توسعه مشارکت عمومي، ارتقاي سلامت و بهسازي منابع انساني از مهمترين اولويت هاي کاري آموزش و پرورش مي باشد.
اهمیت آموزش و پرورش در دنیاي امروز به حدیست که بسیاري از جامعه شناسان آن را مهمترین نهاد در ساخت یک جامعه موفق می دانند. آموزش و پرورش درپروراندن فرد وبالنده کردن آنان نقش حیاتی دارد، شناسایی استعدادها و ایجاد شرایط لازم براي شکوفایی آنها درزمینه هاي مختلف و رشد موزون و متعادل انسان در جنبه هاي مختلف عقلانی، عاطفی، اجتماعی و جسمانی مسئولیت هاي سنگینی است که آموزش و پرورش باید انجام رساند. به عبارت دیگرکمال انسان در گرو تربیت صحیح و رفتار اوست.در مجموعه دگرگونی هاي اجتماعی قرن اخیر، گرایش شدید به »آموزش و پرورش« جالب توجه است گرایشی که تقریباً فراگیر و جهانی است. در جامعه امروز همه ملتها با هر نظام سیاسی و اجتماعی، پیشرفته و در حال پیشرفت به مساله ي »تربیت« توجه دارند و آموزش و پرورش نسبت به دیگر فعالیت هاي اجتماعی در مقیاس جهانی از اولویت خاصی بهره مند است.این توجه شدید بی دلیل نیست و بر منطقی قوي بنیاد شده است. دنیاي امروز، تربیت فرزند را از نیازهاي اولیه زندگی می شناسد و بدون اغراق آموزش و پرورش و مربیان پرورشی در این تربیت نقش انکارناپذیري دارند چه که این نهاد در صدد است در کنار آموزش علمی، روح و جان کودکان و نوجوانان را به گونه اي صیقل دهد تا درجات متعالی در فکر و اندیشه آنان نهادینه گردد.اگر تعلیم و تربیت افرا به نحوي صحیح، برنامه ریزي ،منسجم و اصولی مطابق با استانداردهاي جامعه صورت پذیرد جوانان در پایان تحصیل خود می توانند با استفاده از آموزش هاي انجام شده به طور مستقل براي آینده شغلی و زندگی خود تصمیم بگیرند و به موفقیت برسند.بنابراین می توان نتیجه گرفت نقش آموزش و پرورش در موفقیت یا عدم موفقیت جوانان نقش تاثیر گذار و مهمی دارد.
آموزش و پرورش را مي توان مهمترين اندام و به منزله قلب پيکره جامعه دانست که هرگونه آسيبي به آن، موجب زيان ساير بخش ها مي شود. وظيفه آموزش و پرورش تربيت نيروي آگاه، کارآمد و متعهد براي کشور است. آموزش و پرورش مي تواند موجب شکوفايي ساير بخش هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي شود و اين استعداد و توانايي تنها با تقويت آموزش و پرورش ايجاد مي شود. با مطالعه در سرنوشت و سير صعودي کشورهاي پيشرفته متوجه نقش مهم آموزش و پرورش در ارتقا و به فعليت رسيدن استعداد ساير بخش هاي اين کشورها مي شويم. براساس مطالعات کارشناسان اقتصادي، شکوفايي اقتصاد و صنعت ژاپن مرهون آموزش و پرورش اين کشور بوده و خود آنها هم به اين مساله اذعان دارند. آموزش و پرورش بايدروحيه توليد علم و اختراع و پيشرفت و کسب آگاهي راگسترش دهد.
نظام آموزش و پرورش بنا به ضرورت تغییرات اجتماعی یکی از سازمانهای پیچیده و بزرگ اجتماعی در هر کشوری محسوب می شود و با رشد و توسعه اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی پیوندی ناگسستنی دارد و به تدریج از یک حالت ساده ابتدایی به یک حالت پیچیده در آمده است . ثمر بخشی این نظام از یک سو ، تبدیل انسانهای مستعد سالم ، بالنده ، متعادل و رشد یافته است و از سوی دیگر تامین کننده نیازهای نیروی انسانی جامعه در بخشهای متفاوت فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی است . به دلیل چنین اهمیتی است که در عصر حاضر همه دولتهای جهانی از کوچک و بزرگ ، قدرتمند و ناتوان و صنعتی تا در حال توسعه ، پرداختن به آموزش و پرورش مردم خود را در شمار وظایف اساسی می دانند و برای همگان ، سراسری و حتی اجباری کردن آن ، تعهدات سنگینی در قانونهای اساسی و بنیاد خود می گنجانند و درصد زیادی از تولید ناخالص ملی و بودجه جاری کشور را به این امر اختصاص می دهند .
شرایط صدور کارت واکسن
برای کسانی که خارج از کشور واکسینه شدند
 رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگری با واکسن وزارت بهداشت، شرایط صدور کارت واکسن برای کسانی که خارج از کشور واکسینه شدند را تشریح کرد.
دکتر محسن زهرایی درباره صدور کارت واکسن برای کسانی که خارج از کشور واکسن تزریق کرده‌اند، گفت: شیوه‌نامه‌ای در این زمینه تهیه شده و به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد که به موجب آن افرادی که در نوبت یا نوبت‌هایی معتبر خارج از کشور واکسن دریافت کردند و مدارک معتبر دارند، می‌توانند با در دست داشتن این مدارک و مدارک سفر خود به معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهر خود مراجعه کرده و فرم مشخصی را پر کنند.
وی افزود: این فرم به تایید معاونت بهداشت دانشگاه مربوطه می‌رسد و سپس به مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ارسال می‌شود و ثبت سابقه واکسیناسیون فرد در سامانه انجام می‌شود و می‌تواند کارت واکسن داخلی هم دریافت کند.
او اظهار کرد: هر واکسنی که در کشور خارجی تزریق شود، مشکلی ندارد. بحث فعلی این است که افرادی که واکسن غیرقانونی یا قاچاق در داخل کشور تزریق کردند و یا اصلا ادعا می‌کنند خارج از کشور واکسن زدند اما مدرک معتبری برای اثبات این امر ندارند، اکنون خواهان دریافت کارت واکسن هستند که به این افراد کارت واکسن داخلی تعلق نمی‌گیرد.

قرنطینه خانگی میلیون‌ها چینی
برای مهار اُمیکرون
 با شیوع سویه اُمیکرون در چین و تشدید تلاش ها برای مهار آن، میلیون ها نفر از مردم این کشور با محدودیت های جدید مواجه شدند.
بنابر اعلام رسانه های دولتی، پنج میلیون نفر از ساکنان یکی از شهرهای مرکزی چین از روز گذشته (سه شنبه) برای جلوگیری از گسترش سویه مسری کروناویروس موسوم به اُمیکرون با محدودیتهای تردد مواجه شدند.
پکن همزمان با آماده‌سازی شرایط برای میزبانی بازی‌های المپیک زمستانی در ماه آینده به دلیل شناسایی موارد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در حالت آماده‌باش قرار دارد و به استراتژی «کووید صفر» که شامل قرنطینه‌های هدفمند، محدودیت‌های مرزی و قرنطینه‌های طولانی مدت است، ادامه می دهد. در حالیکه این اقدامات آمار موارد جدید را نسبت به کانون های شیوع ویروس در ایالات متحده و اروپا پایین نگه داشته است، مقامات پکن در حال حاضر شاهد شیوع بیماری در چندین شهر هستند. سویه اُمیکرون که به سرعت در حال گسترش است چالش جدیدی را به همراه داشته و دو بیمار آلوده به این سویه که در آنیانگ (Anyang) شناسایی شده اند با خوشه های شناسایی شده در شهر تیانجین مرتبط هستند.
به گزارش ژاپن تودی، مقامات شهر آنیانگ اواخر روز گذشته قرنطینه را اعلام کرده و با صدور اطلاعیه‌ای به ساکنان دستور دادند از خانه‌های خود خارج نشوند و در جاده‌ها تردد نداشته باشند. همچنین همه مشاغل غیر ضروری تعطیل شده و برای کنترل همه گیری و جلوگیری از پیشرفت گسترش سویه اُمیکرون غربالگری گسترده آغاز شده است.

گلایه چمران از رکود ساخت و ساز در تهران
 رئیس شورای شهر تهران از عدم انجام اقدامات رونق بخش در ساخت و ساز به شهرداری گلایه کرد.
صبح دیروز مهدی چمران در جلسه شورای شهر تهران با اشاره به حضور معاون شهرسازی شهرداری تهران در صحن علنی شورا، گفت: حالا که معاون شهرسازی در شورا حضور دارد جا دارد که سخنانی را بیان کنم و بگویم که یک رکود در شهر تهران در این دوران چهار ساله اخیر ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه می‌دانم رکود خیلی سریع ایجاد می‌شود و از بین بردن آن سخت است، اظهار کرد: اما چند ماه است که کار را شروع کردید و انتظار داشتیم همه در شهرداری فعال شوند.
چمران با بیان اینکه شهرداران مناطق باید برای درآمدزایی فعال شوند، گفت: فکر نکنند که خزانه غیبی وجود دارد و هر وقت که می‌خواهند دستشان را به خزانه برده و پول بگیرند. بلکه باید خودشان این خزانه را پر کنند و تلاش واقعی داشته باشند.
چمران با بیان اینکه ما نمی‌خواهیم کاری فراتر از طرح جامع انجام شود اما باید سمتی رویم که هم به نفع مردم و هم به نفع شهر باشد،‌ ادامه داد: اما هنوز از حوزه شهرسازی چیزی ندیدیم و نمی‌دانم کی می‌خواهند معجزه کنند و باید تلاش کرده و حرکت کنند. وی خطاب به شهردار تهران گفت: از شما خواهش می‌کنیم که با شهرداران مناطق صحبت کنید و اگر رویتان نمی‌شود، همه شان را یکجا جمع کنید تا ما به آنها بگوییم که چگونه درآمدزایی کنند و تلاش و کار کنند و راه‌های ابتکاری برای درآمد حلال داشته باشند تا برای انجام پروژه‌ها منابع مورد نیاز تامین شود. وی با بیان اینکه انتظار داریم قفل و بست‌های بیجا از دست و پای مردم برداشته شود تا مردم راحت‌تر بتوانند کار کنند، افزود: مصوبه‌ای داشتیم که قرار بود مدت زمان صدور پروانه کاهش یابد و سه ماه گذشته و شهرداری هنوز این لایحه را به شورای شهر نیاورده است. در حالیکه ما به آنها گفته بودیم که چه کار کنند و اگر همان کارها را می‌کردند مشکلات حل می‌شد.
وی با بیان اینکه افزایش اندک صدور پروانه شما را خوشحال نکند، چرا که معمولا در آخرین فصل سال مردم برای گرفتن پروانه بیشتر به شهرداری می‌آیند، تصریح کرد: ما واقعا نگران هستیم، چرا که نسبت به سال ۹۶ شاهد کاهش ۶۰ درصدی صدور پروانه هستیم.
وی افزود: اگر درآمدی ایجاد شده برای آن است که عوارض افزایش یافته و باید این عقب ماندگی را جبران کنیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه