روزنامه کائنات
6

انرژی

1400 دوشنبه 13 دي - شماره 4053

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت:

پژوهشگاه بازوی توانمند فناورمحور شدن صنعت است

 رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، جایگاه پژوهشگاه در فناورمحور شدن صنعت نفت را مهم دانست و گفت: خلق ارزش در صنعت نفت نیازمند دانش و فناوری است.
به گزارش شانا، جعفر توفیقی، در آیین آغاز به‌ کار کمپ زمستانی طرح میزبانی پژوهشگاه صنعت نفت، به جایگاه صنعت عظیم نفت اشاره کرد و گفت: این صنعت را می‌توان افزون بر مزیت‌هایی که در همه دوره‌ها در کشور ایجاد کرده است به‌عنوان تکیه‌گاه اقتصادی کشور برشمرد. وی در همین باره تصریح کرد: با وجود توسعه صنعت نفت در زمینه‌های مختلف، این صنعت در بسیاری از جهات بر پایه فناوری شرکت‌های خارجی راه‌اندازی و تأسیس شده است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، با تأکید بر اینکه خلق ارزش نیازمند دانش و فناوری است، افزود: همواره ارزش افزوده به‌ویژه در حوزه‌های اقتصادی نیازمند دانش و فناوری است. نتایج در این زمینه نشان می‌دهد بیش از آنکه کشور ما از صنعت خود بهره اقتصادی کسب کرده باشد، شرکت‌هایی که دانش و فناوری را در اختیار ما قرار داده‌اند بهره‌مند شده‌اند، از این رو توجه به موضوع توسعه دانش باید در اولویت همگان در کشور قرار گیرد. توفیقی ادامه داد: در چند سال اخیر، صنعت نفت در مسیر توسعه دانش قرار گرفته است و تا حد امکان به‌دنبال شناسایی این نقیصه است و همه دست‌اندرکاران حوره نفت و انرژی در تلاش هستند صنعت نفت کشور را به صنعتی دانش‌بنیان تبدیل کنند، خوشبختانه پیشرفت‌های مناسبی در این زمینه رخ داده است و می‌توان اذعان داشت که وابستگی صنعت نفت در زمینه دانش و فناوری به‌ویژه در شرایط تحریم به شرکت‌های خارجی بسیار کاهش یافته است. وی موفقیت‌های کسب‌شده را نتیجه تلاش گروهی از محققان و مدیران کشور دانست و گفت: موفقیت‌های به‌دست‌آمده در صنعت نفت را باید نتیجه تلاش همه مدیران این صنعت، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده‌ها و حتی پژوهشگاه صنعت نفت دانست زیرا پژوهشگاه را باید بازویی توانمند برای تبدیل صنعت نفت به صنعتی فناورمحور و دانش‌بنیان دانست.
*درهای پژوهشگاه صنعت نفت را به روی استعداد، خلاقیت و نوآوری همه جوانان باز کرده‌ایم
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت توسعه ظرفیت‌های دانشی و تحقیقاتی پژوهشگاه را از اولویت‌های این مجموعه دانست و گفت: راه‌اندازی طرح ملی میزبانی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی به‌منظور افزایش دانش و فناوری پژوهشگاه کلید خورده است که خوشبختانه اقدام‌های مؤثری نیز در این زمینه انجام شده است. توفیقی به فلسفه طرح میزبانی اشاره کرد و افزود: بدون شک یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های دانشی کشور، دانشجویان ارشد و دکترا هستند، از این رو با راه‌اندازی طرح میزبانی و برگزاری چنین کمپ‌های آموزشی با هدف ایجاد کسب‌وکار می‌توانیم در توسعه زیرساخت‌های پژوهش و فناوری کشور نقشی بسزا ایفا کنیم. وی در همین زمینه تصریح کرد: همواره به‌دنبال آن هستیم نتایج تحقیقات و تلاش‌هایی را که در دانشگاه‌ها از سوی دانشجویان انجام می‌شود به صنعت متصل کنیم تا سرانجام ایده‌های دانشجویان بتواند مشکلات و نیازهای صنعت را رفع کند از این رو درهای پژوهشگاه را به روی استعداد، خلاقیت‌ و نوآوری همه جوانان باز کرده‌ایم زیرا تجربه نشان می‌دهد این افراد نقش بسیار کلیدی در توسعه زیرساخت‌های علمی کشور دارند.

مشاور وزیر نیرو در امور بین‌الملل:
عملیات اجرایی اتصال برقی ایران و روسیه
 از اردیبهشت 1401 آغاز می‌شود
 مشاور وزیر نیرو در امور بین‌الملل با بیان اینکه کار نیمی از مطالعات مربوط به اتصال برق ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان به اتمام رسیده، گفت: طبق قرار باید پس از ارسال گزارش‌های تخصصی از هر سه کشور به مشاور ایرانی طرح، عملیات اجرایی کار از اردیبهشت ماه سال آینده آغاز شود.
محمدعلی فرحناکیان افزود: کریدور انرژی شمال ایران منافع فوق تصوری دارد که خواهد توانست حجم قابل توجهی از نیاز سرمایه‌گذاری در بخش برق کشور را کاهش دهد. وی ادامه‌داد: پیک مصرف برق در کشور روسیه زمستان، اما پیک مصرف در ایران در تابستان است. مشاور وزیر نیرو در امور بین‌الملل خاطرنشان‌کرد: یک سال بیش از هشت‌هزار و ۷۶۰ ساعت است که ما در ایران به‌طور عمده در ۵۰۰ ساعت آن با مشکل در زمینه برق روبه‌رو هستیم، یعنی کمتر از ۱۰ درصد در یک سال مشکل داریم و اگر نتوانیم ارتباط با کشورهای دیگر داشته باشیم مجبور خواهیم بود برای این میزان کمبود سرمایه گذاری زیادی انجام دهیم.
فرحناکیان گفت: در مقابل، روسیه و بسیاری کشورهای همسایه دیگر پیک زمستانی دارند و این درحالی است که شاید حدود ۴۰ درصد ظرفیت برق ما در زمستان بلا استفاده مانده یا نیروگاه‌ها در تعمیرات به سر می‌برند که می‌توانیم با ارتباط برقی با این کشورها از این ظرفیت برقی خود برق مورد نیاز این کشورها را تامین کنیم. وی اضافه‌کرد: اتصال برقی ایران با کشورهای همسایه منفعت‌های زیاد دیگری هم دارد، مثل اینکه وقتی شبکه‌های برق به یکدیگر وصل می‌شوند پایداری شبکه به میزان زیادی اضافه خواهد شد. مشاور وزیر نیرو در امور بین‌الملل خاطرنشان‌کرد: وقتی در هم تنیدگی فنی و اقتصادی با کشورهای همسایه پیدا کنیم امنیت‌مان اضافه خواهد شد، به هم وابسته خواهیم شد و توسعه اقتصادی بهتری خواهیم داشت که از دیگر منافع این طرح است.
وی بیان‌داشت: ما برای کریدورانرژی شمال بین ایران و روسیه، مسیرهایی برای اتصال داریم که یکی مسیر ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه و دیگری ارمنستان، گرجستان و روسیه است و هیچ کدام بر دیگری اولویت ندارد مگر هر کدام که زودتر شروع شوند.
فرحناکیان گفت: جمهوری آذربایجان در این بخش پیشگام شده و کارهای خوبی انجام داد که در نهایت منجر به این شد که یکی دو سال قبل هر سه کشور موافقت کردند مطالعات فنی را یک شرکت مشاور قابل ایرانی انجام دهد و هر سه کشور به صورت مساوی هزینه را پرداخت کنند.
وی ادامه‌داد: قراردادها منعقد، بیش از نیمی از مطالعات مربوطه انجام شده و گزارش‌های تخصصی برای مراجع متخصص سه کشور ارسال شده  است و اگر این نظرها برای شرکت مشاور ایرانی بازگردد، طبق قرارداد باید تا حدود اریبهشت ماه این کار انجام و تدارکات برای اجرا عملیاتی شود. پیشتر وزیر نیرو با اشاره به آمادگی ایران برای ساخت نیروگاه مشترک با جمهوری آذربایجان، گفت: موضوع اتصال شبکه برق ایران به روسیه از طریق جمهوری آذربایجان برای تقویت روابط سه جانبه حائز اهمیت است. علی اکبر محرابیان در دیدار آنلاین با «پرویز شهبازاف» وزیر انرژی جمهوری آذربایجان، افزود: برای اجرای این طرح و ارتباط الکتریکی که در گذشته نیز برای زمان کوتاهی برقرار شده بود، مدیریت پیک برق در هر سه کشور اعمال شده و کمبود برق نیز جبران می‌شود. وی، ضمن اعلام آمادگی برای برگزاری نشست سه جانبه‌ بین وزیران سه کشور ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه، ادامه داد: ایران از توسعه و تبادل زمان خرید برق از فصل گرما به دیگر ماه‌های سال استقبال می‌کند.

بیشترین قبض صادر شده گاز چقدر است؟
 سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران درباره آخرین وضعیت تغییر قبوض گاز برای مشترکان پرمصرف، گفت: بیشترین قبضی که پس از طرح افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف برای پله دوازدهم صادر شده ۷۰۰ هزار تومان بوده و این در حالیست که این دسته از مشترکان تا قبل از این طرح تنها حدود ۳۰۰ هزار تومان پرداخت می کردند.
سیدجلال نورموسوی با بیان اینکه برای تعرفه‌های گاز ۱۲ پله تعریف شده است، اظهار کرد: مشترکانی هستند که میزان مصرف  آن‌ها از ۱۲ پله نیز فراتر می‌رود که تعرفه برای آن‌ها از ۷۰۰ هزارتومان اعلامی نیز بیشتر است، به عبارت دیگر برای هر پله ۲۰۰ هزار تومان تعریف شده و در پله فرضی ۱۶ با مصرف ۱۷۰۰ مترمکعب مبلغ گازبها به یک و نیم میلیون تومان می‌رسد.
سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به تاثیرات اجرای طرح افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف، گفت: پس از اجرای این طرح میزان مصرف ۵۰ درصد از پله ششم به بالا کاهش یافته است و این دسته از مشترکان مشمول پاداش صرفه‌جویی تا ۱۲۰ هزار تومان شده‌اند. در مجموع باید گفت هرچند تعرفه گاز افزایش پیدا کرده اما هنور با قیمت ارزش گاز فاصله دارد.
نورموسوی درباره نحوه محاسبه گازبهای ساختمان‌هایی که کنتور مشترک دارند، اظهار کرد: شیوه محاسبه اینگونه است که ابتدا میزان مصرف تقسیم بر تعداد واحدها می شود و بعد از آن در جداول پلکانی قرار می‌گیرد؛ به طور مثال در یک ساختمان چهار واحدی جبران بدمصرفی یک واحد را واحدهای دیگر می‌پردازند. کنتور مشترک موجب ضرر دولت می‌شود.
به گفته وی، بر اساس بند «ب» ماده ۱ قانون هدفمندی یارانه‌ها، هیئت وزیران متناسب با شرایط جامعه می‌تواند قیمت حامل‌های انرژی را اصلاح کند که در این ارتباط، اعداد و ارقام مورد نیاز برای رایگان کردن گازبهای مشترکان کم‌مصرف دریافت می‌شود و به مقدار بخشودگی‌هایی که انجام شده است، هزینه مازاد از پله‌های بالاتر مصرف محاسبه و دریافت خواهد شد.
سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه با این حال مشترکان عادی و حتی مشترکان کمیته امداد و سازمان بهزیستی اگر از این سقف مصرف (از پله سوم) عبور کنند، مشمول پرداخت قیمت بیشتری می‌شوند، گفت: در پله چهارم ۴۰ درصد افزایش نسبت به پلکان سوم است و به همین ترتیب تا پله دوازدهم همینطور ۴۰ درصد افزوده شده تا در مرحله آخر به ۱۹۹۵ تومان می‌رسد.
نورموسوی با بیان اینکه در بند «ی» تبصره ۸ به این نکته اشاره شده که بقیه پلکان که به اصطلاح پرمصرف و بدمصرف نام گرفته‌اند، باید مبالغ کسری این بخشودگی را جبران کنند، گفت: با محاسبات انجام‌شده و تأکید مجدد در ادامه بند «ی»، مقدار دریافتی از مشترکان پرمصرف نباید کمتر از آن مبلغ بخشودگی باشد که بی‌شک با پیش‌بینی‌های لازم، هم این مسئله جبران می‌شود، اصلاح تعرفه ها می تواند دلیلی برای اصلاح فرهنگ مصرف باشد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه