۶۸۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی استان گلستان به منابع طبیعی بازگشت
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان بیش از ۶۸۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی که به صورت غیرقانونی تصرف شده بود با حکم قضایی به منابع طبیعی بازگردانده شد.
عبدالرحیم لطفی در نشست خبری اظهار داشت: حفاظت مهمترین و اصلیترین وظیفه منابع طبیعی است و احیا و توسعه نیز جزو اولویتهای ما در این حوزه است.وی با بیان اینکه در استان گلستان یک میلیون و 300 هزار هکتار عرصههای منابع طبیعی وجود دارد گفت: نباید اجازه کم شدن این سطح و تخریب آن را بدهیم و از طرفی کیفیت این عرصهها نیز نباید کاهش پیدا کند. جلوگیری از قطع درختان، مقابله با آفات و بیماریها، پیشگیری و مقابله با حریق و غیره از جمله اقداماتی است که به بهبود کیفیت عرصههای منابع طبیعی کمک میکند. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: متأسفانه برخی از رسانهها و مسئولان اخیرا طرح خروج دام از جنگل را یک طرح ناموفق میدانند و خواستار عدم اجرای آن هستند. این طرح شاید ناموفق باشد و علت آن عدم اجرای همه ارکان آن است اما حضور دام در جنگل نهالهای تازه را از بین میبرد و دیگر شاهد زایش جنگلها نخواهیم بود و آفات و بیماریها در این عرصهها بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه جنگلها سد زنده هستند، به یکی از مهمترین کارکردهای جنگل در زمینه تولید و تأمین آب اشاره کرد و گفت: خاک داخل جنگل 540 مترمکعب در هکتار آب جذب کرده و مانند یک سد عمل میکند. 450 هزار هکتار جنگل در استان داریم که سالانه 225 میلیون مترمکعب آب ذخیره میکنند. وی در ادامه با بیان اینکه 320 هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان در 8 ماهه امسال مورد تخریب، تجاوز و دستبرد قرار گرفته است، گفت: در همین مدت 490 فقره پرونده برای قطع درخت و 558 فقره پرونده برای تعلیف غیرقانونی دام در جنگلها تشکیل دادیم. ضمن اینکه یک هزار و 200 فقره پرونده نیز در محاکم قضایی استان در حال رسیدگی است. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: در همین مدت 180 هکتار از اراضی جنگلی، 502 هکتار زمین مرتعی و 3 هکتار از اراضی ساحلی استان با حکم قضایی خلع ید و به منابع طبیعی بازگردانده شد.وی گفت: سیستم رادیویی و شبکه بی سیمی را برای بهبود کیفی امر حفاظت، ارتقا دادیم و دیجیتال شده است. این سیستمها توانایی ثبت اطلاعات را دارند و میتوان موقعیت همکاران را در طبیعت از طریق آن رصد کرد که تا چند روز آینده به طور کامل راهاندازی میشود. لطفی با اشاره به وجود 66 بلوک حفاظتی در جنگلهای استان بیان داشت: به دنبال ارتقای درجه حفاظتی این بلوکها هستیم. 6 دوربین در عرصههای جنگلی استان نصب شده و 3 دوربین جدید هم خریداری شده که بهزودی نصب میشود.
24 فقره آتش سوزی در جنگلهای گلستان مهار و اطفای کامل شد
به گفته ی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان 24 فقره آتش سوزی در جنگلهای گلستان به طور کامل مهار شد.
سرهنگ عیسی گل بینی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اعلام این خبر افزود: در روزهای پایانی فصل پاییز تعداد 25 فقره آتش سوزی در جنگلهای استان شروع شد که به غیر از حریق پارک ملی گلستان، بقیه نقاط آتش سوزی با تلاش ماموران منابع طبیعی، سپاه،بسیج و نیروهای مردمی و دستگاه های عملیاتی مهار و اطفای کامل شد.ایشان اضافه کرد: دو فقره از این آتش سوزی ها در پارک ملی استان اتفاق افتاده که با توجه صعب العبور بودن مسیر، وزش باد و وجود لاشبرگ های فراوان عملا اطفا با مشکل مواجهه شده است. گلبینی ادامه داد: با استقرار و کمک سه فروند بالگرد نیز بخشی از آتش سوزی های جنگل های ستان به ویژه در شرق نیز اطفا گردید.وی علت آتش سوزی را عامل انسانی دانست و گفت: عامل این آتش سوزی ها سهل انگاری و بی احتیاطی افرادیست که به جنگل آمده و با پخت غذا یا گرمایش آتش روشن کرده و مطمئنا حریق به قوع پیوسته از آتش های به جا مانده از کف جنگلها شروع شد.گلبینی تاکید کرد: مردم از آتش روشن کردن در جنگل ها خودداری کنند تا این شاهد این آتش سوزی ها نباشیم چون در فصل پاییز برگ های خشک وزش باد به گسترش آتش سوزی کمک می کند.ایشان در خاتمه اظهار داشت: غیر از پارک ملی گلستان که مدیریت آن با سازمان حفاظت محیط زیست میباشد ، 45 هکتار از عرصه های جنگلی طعمه حریق شده است.
حریق مینودشت مهار کامل شد و جنگلبانان در حال اطفای کامل حریق هستند
به گفته رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مینودشت آتش سوزی مینودشت مهار کامل شده است.گرایلو با اعلام این خبر افزود: شب گذشته در ساعت 1 بامداد در منطقه مبارک آباد در مناطق مازیر و بهاره جا حریق رخ داد.وی اشاره به حضور نیروهای مدیریت بحران، بسیج، هلال احمر، منابع طبیعی و نیروهای بومی و مردمی با اولین دقایق بروز این حادثه عنوان کرد: با تلاش و همت همه نیروهای بسیج، نیروهای امدادی، سپاه، هلال احمر، همیاران طبیعت، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی و اهالی روستاهای منطقه آتش سوزی مهار و از سرایت به بخشهای دیگر جلوگیری به عمل آمد.گرایلو از مردم خواست آتش سوزی در جنگلها و مراتع را به شماره تلفن 1504و سامانه 139 به صورت شبانهروزی اطلاع رسانی کرده و تا رسیدن نیروهای ویژه اطفای حریق به محل با توجه به طی مسیر با رعایت کامل نکات ایمنی از گسترش آتش جلوگیری کنند.