باقری:
پنجشنبه مذاکرات را ادامه میدهیم
معاون وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با مقامات روسی در مسکو گفت: ایران با پیشنهادهای مفید و سازندهای وارد دور جدید گفتوگوهای وین شده است و منتظر گامهای عملی غرب هستیم.
علی باقری در مسکو با اشاره به اینکه مناسبات ایران و روسیه ممتاز و در عرصههای مختلفی امتداد دارد، افزود: ما در موضوعات مختلف با روسیه رایزنی و مشورت داریم و درباره گفتوگوهای وین نیز از قبل با مقامات روسی مشورتهایی داشتیم. وی افزود: در دور جدید گفتوگوهای وین نیز به طرق مختلف با روسیه رایزنی داشتیم برای این که با ابتکارات جدید و موثر وارد عرصه گفتوگوها شویم. معاون وزیر امور خارجه کشورمان گفت: این تعامل با طرف چینی هم وجود داشته و در حاشیه گفتوگوهای وین با دیگر طرفها نیز مذاکراتی داشتیم. وی تاکید کرد: در دور جدید گفتوگوها، که وارد مرحله مهمی از مذاکرات شدیم جمهوری اسلامی ایران پیشنهادهای بسیار مفید و سازندهای در دو موضوع رفع تحریمها و اقدامات هستهای ارائه کرد که میتواند روند گفتگوها را بطور جدی به سمت جلو هدایت کند. باقری که با صدا و سیما در مسکو گفتوگو میکرد، ادامه داد: در این مقطع برای این که بتوانیم گفتوگوها را با شتاب بیشتری داشته باشیم هم در وین با طرف های مختلف در این دوره در سطح کارشناسی گفتوگو و تعامل داریم و هم لازم دیدم با مقام های روسیه هم رایزنی کنیم تا روز پنجشنبه بتوانیم گفتوگوها را در یک فضای سازنده و رو به جلو ادامه دهیم. باقری با بیان این که دو پیش نویس ارائه شده ایران یک طرح یا سند جدید نبود، گفت: در ۶ دور مذاکرات قبلی در وین طرفین به چند متن رسیده اند که ما در مورد ۲ متن آن آخرین دیدگاهها و اصلاحات و موارد کاستی نسبت به توافق ۹۴ را جبران کردیم و اصلاحات را در متن وارد کردیم. وی افزود: در مذاکره دو طرف دیدگاهها را به اشتراک میگذارند تا به یک نتیجه مشترک برسند. مهم این است که این گفتوگو مبنا داشته باشد. اگر مبنا داشته باشد تبدیل به مذاکره می شود و مذاکره مسیری است که طرفین را به سمت توافق هدایت میکند. مذاکره کننده ارشد ایران گفت: اصلاحات و پیشنهادهایی که در مورد دو متن پایانی وین ۶ ارائه کردیم مبتنی بر مبانی مشترک دو طرف بود. یعنی بر اساس انتظارات و مطالبات بدون مبنا نبود؛ بلکه بر اساس اسناد مورد توافق هم ما و هم کشورهای ۱+۴ است. به همین جهت ما تاکید داریم و طرف مقابل هم به این نکته اذعان دارد. باقری تصریح کرد: هر طرف این اختیار را دارد که بر اساس منافع خودش و سیاستها و اهدافش ولی بر مبنای مشترک مورد قبول دو طرف بتواند پیشنهادات یا ابتکاراتش را ارائه کند که این میتواند مسیر را برای ادامه گفتوگو و حصول نتیجه باز کند.
میرکاظمی خبر داد
پیشنهاد افزایش 10 تا 30 درصدی حقوق
در سال آینده
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: موضوع افزایش حقوقها در دولت در حال بررسی است و پیشنهاد شده، میزان افزایش حقوقها ۱۰ تا۳۰ درصد افزایش پیدا کند.
مسعود میرکاظمی در حاشیه نشست ا خود با کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به منظور بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور گفت: هدف دولت در بودجه سال آینده رشد و ثبات اقتصادی به عنوان محور اصلی است، ثبات اقتصادی در جهت اینکه تورم به صورت جدی مدیریت شود و به هیچ عنوان اجازه بروز کسری در بودجه را ندهیم. رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان داشت: کسری بودجه منجر به افزایش پایه پولی و به تبع آن افزایش نقدینگی و تورم می شود که این تورم براساس تجربه سنوات قبل منجر به افزایش حقوقها می شد و یک چرخه معیوب و باطلی را ایجاد می کرد. همیشه یک افزایش حقوق در برابر افزایش تورم انجام میشد که گاهی تورم حتی از حقوقها نیز بالاتر میرفت.دولت می خواهد این موضوع را مدیریت کرده و بجای رفتن به سمت افزایش حقوقها، قدرت خرید مردم را در سال ۱۴۰۱ بالا ببرد و مدیریت تورم کند. میر کاظمی تصریح کرد: از سوی دیگر منابع را برای پشتیبانی از بخش خصوصی و اختصاص مبالغ قابل توجهی به استانها و سطح ملی به عنوان اهرم استفاده کند. منابع در اختیار مردم بیش از ۴ هزار هزار میلیارد تومان است و باید تنها اعتماد آنها به سیستم اقتصادی بازگردد که امیدواریم با برنامهریزی مناسب این هدف گذاری انجام شود و مردم اعتماد کنند. وی همچنین در خصوص افزایش حقوقها در سال آینده نیز گفت: بحث افزایش حقوقها در دولت همچنان در حال بررسی است و جمعبندی نشده و امیدواریم این هفته بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ به اتمام برسد. در دولت پیشنهاد شده، میزان افزایش حقوقها ۱۰ درصد متوسط رشد یابد، البته حقوقهای پایین تر میتواند تا۳۰ درصد هم افزایش پیدا کند. رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: حقوق نجومی بگیران، باید رشد کمتری داشته باشد تا فاصله ای که طی چند سال گذشته میان حداقل و حداکثر حقوق ها ایجاد و منجر به بی عدالتی شده است، رفع شود.