فراهم شدن زمينه اشتغال بيش از 142 هزار نفر؛
براي چند بنگاه پروانه بهره برداري صادر شد؟
در سال 1399 براي 7473 بنگاه پروانه بهره برداري صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتيب حدود 10 درصد افزايش داشته و زمينه اشتغال بيش از 142 هزار نفر را فراهم کرده است.
بر اساس جديدترين آمار منتشر شده از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در سال 1399 براي 41 هزار و 343 بنگاه جواز تاسيس صادر شده که سرمايه پيش بيني شده براي آنها معادل 687 هزار و 769 ميليارد تومان بوده است. تعداد اين جوازها و سرمايه پيش بيني شده براي آنها در سال 1399 نسبت به مدت مشابه سال 1398 به ترتيب 44.9 و 87 درصد افزايش داشته است. بر اساس اين آمار پيش بيني شده با اجراي پروژههايي که جواز تاسيس آنها در سال 1399 صادر شده براي 924 هزار و 395 نفر شغل ايجاد شود که نسبت به اين رقم در مدت مشابه سال قبل از آن با افزايش 42.6 درصدي مواجه بوده است. همچنين در مدت ياد شده براي 7473 بنگاه پروانه بهره برداري صادر شده که نسبت به سال 1398 حدود 10 درصد افزايش داشته است.
ميزان سرمايه پروانههاي بهرهبرداري صادر شده تدر سال 1399 نيز 206 هزار و 967 ميليارد تومان بوده که نسبت به سال قبل از آن 200.8 درصد افزايش داشته است. دليل اين افزايش، صدور پروانه بهره برداري مجتمع صنايع آلومينيوم جنوب با سرمايه گذاري بيش از 13 هزار و 620 ميليارد تومان، پالايش نفت امام خميني شازند با سرمايه گذاري 14 هزار و 260 ميليارد تومان، شرکت کود شيميايي اوره لردگان با سرمايه گذاري 14 هزار و 840 ميليارد تومان و شرکن پالايش گاز بيدبلند خليج فارس با سرمايه گذاري 55 هزار و 830 ميليارد تومان بوده است. پروانههاي بهرهبرداري صادر شده در اين مدت نيز زمينه اشتغال 142 هزار و 141 نفر را فراهم کرده که نسبت به سال 1398 حدود 23.4 درصد رشد داشته است. گفتني است که بر اساس آمارهاي قبلي که وضعيت جوازها در 11 ماهه سال 1399 را نشان ميداد، بيشترين جواز تاسيس صادره مربوط به گروه «ساير محصولات کاني غير فلزي» بود و گروهي که کمترين جواز تاسيس را به خود اختصاص داد «فاضلاب، دفع زباله، بهداشت محيط و فعاليتهاي مشابه» بوده است. بيشترين پروانه نيز متعلق به گروه «ساخت مواد و محصولات شيميايي» و کمترين پروانه بهره برداري در گروههاي «فاضلاب، دفع زباله، بهداشت محيط و فعاليتهاي مشابه» و «کامپيوتر و فعاليتهاي مربوطه» بوده است. در مورد استانها نيز در 11 ماهه سال قبل، بيشترين تعداد جواز تاسيس در استانهاي خراسان رضوي، يزد و فارس و کمترين تعداد جواز تاسيس در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، کهگيلويه و بوير احمد و بوشهر صادر شده است. بيشترين تعداد پروانه بهره برداري صادره در بين استانهاي کشور نيز مربوط به آذربايجان شرقي، استان خراسان رضوي و اصفهان و کمترين مربوط به کهگيلويه و بوير احمد، خراسان شمالي و ايلام است. گفتني است که تعداد صدور جواز صنعتي به نوعي نشان دهنده تمايل سرمايهگذاران به سرمايهگذاري در بخش توليد و پروانههاي بهرهبرداري به معني واحدهاي است که فعاليت خهود را آغاز کردند.
نماينده مردم تهران در مجلس:
وزارت صمت بازار مصالح ساختماني را رها کرده است
عضو کميسيون عمران مجلس گفت: متأسفانه وزارت صمت نه تنها هيچ اقدامي براي کنترل قيمت مصالح ساختماني نکرده بلکه بازار را کاملاً رها کرد تا امروز دلالان تعيينکننده قيمت باشند.
اقبال شاکري در رابطه با افزايش قيمت سيمان، گفت: مسئول کنترل قيمت مصالح ساختماني وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده که بارها در رابطه با اين موضوع در کميسيون عمران مجلس جلسه برگزار کرديم. عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با ابراز تأسف از افزايش قيمت سيمان، اضافه کرد: در حال حاضر تنها کسي که بر قيمت مصالح ساختماني تأثيري ندارد، وزارت صمت است در حالي که بايد بازار را نظارت و کنترل ميکرد و اجازه افزايش قيمت نميداد. وي با بيان اينکه برخي سودجويان افزايش قيمت مصالح ساختماني را بهانهاي براي افزايش قيمت مسکن ميکنند، گفت: افزايش قيمت سيمان و فولاد تأثير چنداني بر قيمت تمام شده مسکن نخواهد داشت لذا اين موضوع از جانب سودجويان، ذينفعان و مافياي مسکن مطرح شده و به مردم آدرس غلط ميدهند از طرفي برخي مسئولان نيز کم کاري خودشان را در مديريت بازار مسکن به حساب افزايش قيمت مصالح ميزنند و به نحوي عنوان ميکنند که تنها دليل افزايش قيمت مساکن همين رشد نرخ مصالح ساختمان است. شاکري با تأکيد بر اينکه بينظمي در وزارت صمت موجب شده، شبکه دلال و واسطه قيمت سيمان را افزايش دهند افزود: وزارت صمت حتي قادر نيست سامانه فروشي طراحي کند تا قيمت محصولات از درب کارخانه تا زمان تحويل به مصرف کننده شفاف باشد. در حالي که جوانان تحصيل کرده کشورمان به راحتي اين سايت را طراحي ميکردند. عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينکه عرضه مصالح ساختماني در بورس کالا تأثيري بر کاهش قيمت اين محصولات ندارد، گفت: کميسيون عمران بارها وزير صمت را دعوت کرده و در خصوص نابساماني بازار مصالح ساختماني از وي توضيح خواسته است، اما تمامي برخوردها و برنامهريزيها در مديريت وزير هيچ تأثيري نداشت.
معاون وزير جهاد:
نگراني بابت تأمين مرغ نداريم
معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي گفت: 571 پروژه در حوزه دام و طيور و با سرمايهگذاري 5 هزار و 570 ميليارد تومان و اشتغال مستقيم 6 هزار و 580 نفر به بهره برداري رسيد.
به گزارش کائنات به نقل از وزارت جهاد کشاورزي، مرتضي رضايي در مراسم افتتاح طرحهاي ملي وزارت جهاد کشاورزي توسط رئيس جمهور اظهار کرد: عليرغم تحريمهاي ظالمانه آمريکا و شيوع ويروس کرونا صنعت دام و طيور کشور شاهد گاههاي بزرگي در سرمايهگذاري و تأمين پروتئين کشور بوده که بخشي از آن در قالب 571 پروژه در حوزه دام و طيور و با سرمايهگذاري 5 هزار و 570 ميليارد تومان و اشتغال مستقيم 6 هزار و 580 نفر با اجازه رياست جمهوري افتتاح خواهد شد. وي افزود: با بهرهبرداري از اين طرحها، مجموعاً حدود 270 هزار تن شيرخام، 10 هزار تن گوشت قرمز، 18 هزار تن گوشت مرغ، 145 ميليون قطعه جوجه يک روزه، 32 هزار تن تخم مرغ به ظرفيت توليدات دام و طيور کشور افزوده خواهد شد. معاون وزير جهاد کشاورزي با اشاره به دستاوردهاي بخش کشاورزي در دو سال اخير عنوان کرد: دستيابي به خوداتکايي در توليد کره به طوري که از واردات حدود 50 هزار تن در سال 98 به کمتر از 9 هزار تن در سال 99 رسيديم که صرفهجويي 300 ميليون دلاري براي کشور داشته است. وي افزود: باعث افتخار است که ايران در سال جاري به باشگاه صادرکنندگان کره در دنيا خواهد پيوست. رضايي به تحريم مواد غذايي توسط آمريکا اشاره کرده و بيان کرد: در سال 98 و با اعمال تحريمهاي ظالمانه، آمريکا از ورود گلههاي مرغ اجداد به کشور جلوگيري کرد و اگر تدابير مقام معظم رهبري و حمايتهاي جناب عالي نبود، ميتوانست توليد مرغ کشور را با چالش جدي رو به رو کند.