روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1399 دوشنبه 24 شهريور - شماره 3742

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی خبر داد:

جهش تولید در صنعت لوازم خانگی با تسهیل اختصاص ارز

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت که از حدود یک ماه و نیم پیش، تخصیص ارز برای فعالان این صنعت روان‌تر شده، امری که برای تحقق شعار «جهش تولید» یکی از نیازهای بدیهی این صنعت به منظور تامین مواد اولیه، اجزا و قطعات وارداتی و حتی داخلی است.
«سید عباس هاشمی» افزود: در سه ماه نخست امسال تخصیص ارز قابل توجهی به صنایع لوازم خانگی انجام نشده بود، با این حال آمارها حاکی از رشد تولید در این صنعت در مقایسه با مدت مشابه پارسال است.
وی گفت: این افزایش تولید ناشی از موجودی مواد اولیه، اجزا و قطعاتی بود که از پاییز پارسال توسط شرکت‌ها در انبارها دپو شده و موجود بود.
به گفته این مقام صنفی، بانک مرکزی با توجه به همه محدودیت‌ها و شرایط ارزی کشور، ارز نیمایی که همان ارز حاصل از صادرات است را در اختیار صنعتگران لوازم خانگی قرار می‌دهد، اما مساله اصلی تامین به موقع این ارز است.
وی ابراز امیدواری کرد: روند مثبت تخصیص ارز تداوم یابد تا بتوان جهش تولید را در عمل محقق کرد.
* داخلی سازی صنعت لوازم خانگی
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران ادامه داد: در صنعت لوازم خانگی به طور میانگین بین ۳۰ تا ۳۵ درصد اقلام وارداتی است و بقیه ۶۵ تا ۷۰ درصد بسته به پلتفرم واحدهای تولیدی، بومی سازی شده است.
وی گفت: در عین حال در صنعت لوازم خانگی گازسوز، داخلی‌سازی بیش از ۹۰ درصدی اتفاق افتاده است.
هاشمی یادآور شد: پایین‌ترین میزان داخلی‌سازی مربوط به تلویزیون است که ۳۵ درصد بوده و در اکثر کشورهای تولیدکننده تلویزیون نیز به همین اندازه است، زیرا «ماژول» که بالاترین ارزش را در بین قطعات متشکله تلویزیون دارد، تنها توسط سه برند بزرگ در جهان تولید می‌شود.
* نیاز ارزی صنعت لوازم خانگی
وی، نیاز ارزی سالیانه لوازم خانگی را بین ۱.۲ تا ۱.۳ میلیارد دلار عنوان و تاکید کرد: وضعیت ارزی کشور به گونه ای است که صنایع باید به سمت داخلی‌سازی هرچه بیشتر حرکت کنند؛ سال گذشته در صنعت لوازم خانگی بیش از ۲۲۰ میلیون دلار داخلی سازی اتفاق افتاد، امری که به سرعت در حال توسعه است.
این مقام صنفی، برنامه داخلی سازی حدود ۱۰ میلیارد دلاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تا سال ۱۴۰۰ را یادآور شد و افزود: در بخش لوازم خانگی با توجه به اطلاعات دریافتی از واحدهای صنعتی و بسترسازی انجام شده از سوی این انجمن، تعامل خوبی بین قطعه‌سازان و تولیدکنندگان محصولات نهایی و حرکت به سوی روابط برد- برد شاهدیم.
هاشمی اضافه کرد: افزایش عمق داخلی‌سازی در فن‌ها و بردهای الکترونیک، یکی از دستاوردهای تعاملات بین قطعه‌سازان و فعالان صنعت لوازم خانگی است که تا پایان امسال خبرهای خوبی از این حوزه خواهیم شنید.
وی خاطرنشان کرد: در موضوع بردهای الکترونیکی، تحول بزرگی در کشور اتفاق افتاده، به طوری که عمده واحدهای صنعتی در تلاشند تا پلتفرم مشترکی در این زمینه تعریف کنند؛ بطور نمونه بردی که در ماشین لباسشویی استفاده می‌شود را بتوانند با تغییر مختصری در ماشین ظرفشویی نیز به کار بگیرند.
هاشمی در عین حال یادآور شد: تولید مواردی نظیر ورق‌های فولادی، مواد و محصولات پتروشیمی، کمپرسور یخچال فریزر و غیره در اختیار صنعت لوازم خانگی نیست، بلکه اینها صنایعی جداگانه هستند که با توجه به نیازها باید در اولویت سرمایه گذاری قرار بگیرند.
وی ابراز امیدواری کرد شرایط اقتصادی کشور به سمت و سویی برود که سرمایه‌گذاران برای حضور در این عرصه ها و کاهش مشکلات این صنعت، جلب و جذب شوند.
بررسی آمار رسمی منتشره وزارت صنعت حاکی از تولید ۵۰۱ هزار و ۱۰۰ دستگاه یخچال‌ و فریزر از ابتدای امسال تا پایان تیرماه و رشد ۱۲.۴ درصدی آن در مقایسه با مدت مشابه پارسال است.
برپایه این آمارها، تولید انواع تلویزیون در چهار ماهه امسال در هم‌سنجی با پارسال رشد ۶۱.۲ درصدی ثبت کرد و به ۳۴۱‌هزار و ۵۰۰ دستگاه رسید.
در این مدت همچنین ۲۹۰ هزار و ۴۰۰ دستگاه ماشین‌لباسشویی تولید شد که در مقایسه با چهار ماهه سال گذشته رشد ۷۰.۴ درصدی داشته است.


پیشنهادی برای خانه دار شدن کارگران
 رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران معتقد است که بهترین راه برای خانه دار شدن کارگران واگذاری خانه های اجاره به شرط تملیک است و ساخت مسکن کارگری در جوار شهرک های صنعتی به کاهش تقاضای مسکن و نزول قیمت ها در بازار کمک می کند.
ناصر چمنی ، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از دو سوم حقوق و دریافتی کارگران را هزینه های مسکن و اجاره بها تشکیل می دهد، از طرفی کارگران با وجود آنکه از خانه دار شدن استقبال می‌کنند ولی قدرت پرداخت اقساط وام های مسکن را ندارند در نتیجه باید به سراغ راهکارهایی برویم که هم به خانه دار شدن کارگران در این شرایط کمک کند هم موجب افزایش هزینه های معیشت آنها نشود.
وی افزود: با تمام امکاناتی که در اختیار داریم معتقدم که واگذاری خانه های اجاره به شرط تملیک یکی از بهترین راه ها برای خانه دار شدن کارگران است و این پیشنهاد می تواند کارگران فاقد مسکن را صاحبخانه کند.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران در عین حال درباره ساخت مسکن کارگری در جوار شهرک های صنعتی، گفت: این طرح هم می تواند روی تقاضای مسکن تاثیر بگذارد و با کاهش تقاضا قیمت ها در بازار روند نزولی را طی کند به شرط آنکه پروژه های مسکن کارگری به شکل علمی پیش برود، یعنی نقطه شروع و پایانش مشخص شود و پروژه دو ساله چند سال طول نکشد.
چمنی تداوم نظارت بر بازار مسکن را خواستار شد و گفت: اگر کنترل بازار مسکن و اجاره بها از دست برود سودجویان مجال سوء استفاده پیدا می کنند و ورود دلالان به بازار مسکن باعث می شود که جامعه مستضعف کارگری قدرت خریدش را از دست بدهد.
به گفته وی، اقدام دولت در کنترل و اعلام سقف افزایش اجاره بها باعث شد از فشار افزایش اجاره ها کاسته و قیمت ها در بازار تا حدودی تعدیل شود.


حرکت پرنوسان شاخص بورس
 شاخص کل بورس روزی پرنوسان را پشت سر گذاشت و درحالی که در ساعات ابتدایی معاملات روندی صعودی داشت و به یک میلیون و ۵۹۳ هزار واحد رسید، در ساعات میانی و پایانی معاملات روندی نزولی به خود گرفت و در نهایت در رقم یک میلیون و ۵۷۸ هزار واحد ایستاد.
معاملات دیروز بازار سرمایه درحالی به پابان رسید که شاخص کل این بازار با ۵۵۶۸ واحد کاهش، رقم یک میلیون و ۵۷۸ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن نیز ۳۳۸۲ واحد کاهش یافت و به رقم ۴۲۳ هزار و ۱۵۳ واحد رسید. معامله گران دیروز یک میلیون معامله انجام دادند که ۱۰۶ هزار و ۱۲ میلیارد ریال ارزش داشت.
معدنی و صنعتی گل گهر، فولاد مبارکه اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل ملی صنایع مس ایران، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، گروه مپنا و شرکت ارتباطات سیار ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بازار گذاشتند.
نمادهای پربیننده این بازار از بانک تجارت، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، بانک صادرات ایران، معدنی دماوند، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو و سرمایه گذاری غدیر تشکیل شده است.
شاخص کل فرابورس نیز با ۱۳ واحد رشد به رقم ۱۶ هزار و ۷۸۳ واحد رسید. معامله گران این بازار ۳۳۳ هزار معامله به ارزش ۲۷ هزار و ۳۶۴ میلیارد ریال انجام دادند. پتروشیمی مارون، پلیمر آریا ساسول و فولاد هرمزگان جنوب نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل سهامی ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی تندگویان، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه و توسعه مسیر برق گیلان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذشاتند.
بانک دی، پلیمر آریا ساسول، توسعه مسیر برق گیلان، پتروشیمی تندگویان، سهامی ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی زاگرس و کشت و صنعت شهداب ناب خراسان نمادهای پربیننده فرابورس بودند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه