روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1404 سه‌شنبه 2 دي - شماره 4980

آن وفاق چاره کار نبود!

 حجت فاطمی نیا- کلاف سردرگم مدیریتی، افسارگسیختگی قیمت‌ها، نوسانات بازار ارز و بی‌تحرکی ملموس دولت در مهار گرانی‌ها، طاقت مردم را طاق کرده است. امروز کسی را نمی‌توان سراغ گرفت که از وضعیت معیشتی خود اندک رضایتی داشته باشد، جز اندکی دلال و رانت‌خوار زالو‌صفت که خون مردم را شیشه کرده‌اند و به کسی هم پاسخگو نیستند. درحالی که فشار گرانی بر معیشت خانوارها به اوج رسیده، دولت و مجلس وارد یک طناب کشی سیاسی بر سر ترمیم کابینه شده اند؛ بهارستان با طرح استیضاح 8وزیر، دولت را به اصلاح تیم اقتصادی فراخوانده و می گوید اولویت با ترمیم است؛ چراکه راه کم هزینه تری است، اما اگر اصلاحی در کار نباشد، استیضاح ها کلید می خورد. در واکنش به این رویکرد، دولت می گوید در هماهنگی با سران قوا برای توجه به معیشت قرار دارد.
پزشکیان از همان روزهای نخست فعالیت های انتخاباتی خود و سپس در ماههای اول ریاست جمهوری مدام بر عباراتی از جمله وفاق و همراهی گروههای سیاسی در دولت چهاردهم تاکید کرده است. اما در سایه تورم، مشکلات معیشتی، ناترازی ها، مشکلات حل نشده ساختاری و بسیاری موارد دیگر تیر انتقادات علیه وی از سوی طیف هایی پرتاب می شود که قرار بود همراه وی باشند و این روزها آذر منصوری همانقدر منتقد واژه وفاق شده که برخی نمایندگان مجلس و اعضای طیف اصولگرای سیاست داخلی کشور.
در شرایط فعلی کشور، پرسشهایی در خصوص وضعیت موجود مطرح است، از جمله این که چرا پروژه سیاسی پزشکیان شکست خورد و تقلیل اولویت ایران، مردم و بقای آن به دعواهای سیاسی چگونه شرایط را به بیراهه می برد؟ به‌نظر می‌رسد تفاهم پشت‌صحنه بین رییس‌مجلس و رییس‌جمهور درباره ترمیم صورت گرفته باشد و تذکر قالیباف فقط نوعی کمک به پزشکیان برای انجام کاری است که ممکن است به خاطر ویژگی‌های اخلاقی او نیازی به این شارژ داشته باشد تا بر رودربایستی خود با کابینه غلبه کند و کابینه هم این تغییرات را از او بپذیرند. در میان تغییراتی که مجلس از دولت انتظار دارد، وزیران کشاورزی، راه و کار محتمل هستند. اما این فقط مجلس نیست که از پزشکیان انتظار ترمیم کابینه دارد. اصلاح‌طلبان هم در جایگاه احزاب کوچک و متوسط برخی وزیران را نمی‌پسندند. وزیر کشور و وزیرخارجه احتمالاً در این بسته جای بگیرند. مقایسه انتظارات مجلس با انتظارات اصلاح‌طلبان نشان می‌دهد که توقع مجلس، اصلاحات اقتصادی است و توقع اصلاح‌طلبان، تغییرات سیاسی و اقتصادی!
استیضاح وزرای دولت چهاردهم در مجلس اگرچه از اواخر سال گذشته کلید خورد، اما در ماه های اخیر استفاده از این ابزار نظارتی از سوی نمایندگان افزایش پیدا کرده است و در حال حاضر برای 8 استیضاح امضا جمع آوری می شود. با این حال گفته می شود تعداد امضاهای برخی از این استیضاح ها در حال کاهش است. پیش از این اعلام شد که 4 استیضاح در هیات رئیسه مجلس اعلام وصول شده که البته هیچ کدام هنوز در صحن علنی مجلس اعلام وصول نشده و گفته می شود که دلیل آن پس گرفتن برخی از امضا ها است. استیضاح وزیر نیرو جزو طرح هایی بود که به نظر می رسید در صحن علنی مجلس رای بیاورد و استیضاح کنندگان نیز مصر به نظر می رسیدند، اما در حال حاضر گفته می شود که نمایندگان به وزیر مهلت دادند. امضای استیضاح وزیر صمت، وزیر ورزش، وزیر ارشاد و وزیر جهاد کشاورزی نیز در حال کاهش است. با این حال یک نماینده مجلس می گوید که استیضاح وزرای تعاون، راه و جهاد کشاورزی بیش از سایر وزرا جدی است. البته استیضاح وزیر نفت نیز مطرح است که به نظر نمی رسد به نتیجه برسد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه