روزنامه کائنات
2

سیاست

1404 سه‌شنبه 18 آذر - شماره 4970

وزیر امور خارجه: سوءتفاهم‌های بین ما و باکو باید در چهارچوب گفت‌وگو حل‌وفصل شود

 عراقچی در نشست خبری مشترک با جیحون بایراموف از میزبانی گرم همتای آذربایجانی تشکر کرد و گفت: بحث‌های خوب و سازنده‌ای داشتیم و ما در ایران مصمم هستیم که رابطه خود را با آذربایجان در همه ابعاد گسترش دهیم.
وزیر امور خارجه ایران امروز در نشست خبری مشترک با همتای آذربایجانی با بیان اینکه مصمم هستیم رابطه خود را با آذربایجان در همه ابعاد گسترش دهیم، گفت: به هیچ طرفی نباید اجازه دهیم که روابط دو کشور را تخریب کند.  سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه امروز (دوشنبه) در نشست خبری مشترک با جیحون بایراموف از میزبانی گرم همتای آذربایجانی تشکر کرد و گفت: بحث‌های خوب و سازنده‌ای داشتیم و ما در ایران مصمم هستیم که رابطه خود را با آذربایجان در همه ابعاد گسترش دهیم.
وی افزود: مهمترین توافقی که امروز من و وزیر خارجه جمهوری آذربایجان داشتیم، ادامه مشورت‌ها و گفت‌وگوها و بیشتر شدن تعداد رفت و آمدها و ملاقات‌های ما بود. طبیعی است که اشتراکات و منافع بسیاری در همکاری متقابل داریم. البته اختلافات و سوءتفاهماتی هم وجود دارد که باید در چارچوب گفت‌وگو حل و فصل شود.
این مسیری است که ما برای حل و فصل هرگونه سوءتفاهمی در روابط پیش گرفتیم و امروز هم تصمیم گرفتیم ارتباطات بین مقام‌های دو کشور و دیدارها و جلسات شروع شود و ادامه یابد.وزیر خارجه بیان کرد: در حوزه سیاسی رفت و آمدهای سطح بالا جریان داشته و آقای مسعود پزشکیان سال گذشته دو سفر به جمهوری آذربایجان داشت. یک دیدار رسمی دوجانبه و یک دیدار هم برای شرکت در نشست سران اکو. بنده هم امروز این سفر را داشتم و ان‌شاءالله منتظر میزبانی از آقای علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان در تهران و همچنین آقای جیحون بایراموف هستیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: در خصوص تحولات منطقه گفت‌وگو کردیم. درباره تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشورهای منطقه و تجاوز به ایران و اینکه رژیم صهیونیستی در این جنگ ناکام ماند، گفت‌وگو کردیم. در خصوص فرمت ۳+۳ و صلح و ثبات و همکاری در منطقه قفقاز صحبت کردیم.
توافق کردیم نشست‌های سه‌جانبه نیز با دیگر کشورهای منطقه هم داشته باشیم.عراقچی ادامه داد: از میزبانی همتای آذربایجانی تشکر می‌کنم. ما در ایران مصمم هستیم که رابطه با جمهوری آذربایجان را رو به پیشرفت هر چه بیشتر در همه حوزه‌ها ببریم. خوشحالم که امروز اراده مشابهی را در نزد رئیس‌جمهور و وزیر خارجه آذربایجان دیدم و اطمینان دارم روابط دو کشور هر روز گسترش بیشتری خواهد یافت. وی گفت: نباید اجازه دهیم هیچ طرف دیگری رابطه دو کشور را تخریب کند و یا به سمت نامطلوبی ببرد. وزیر امور خارجه در این نشست خبری گفت:‌ برای سازوکار ۳+۳ اهمیت زیادی قائل هستیم. وی بیان کرد: هدف این سازوکار ایجاد همکاری و رایزنی‌های سیاسی و اقتصادی بین کشورهای منطقه است. ما از این سازوکار حمایت کرده و در آینده هم حمایت خواهیم کرد. از اینکه روابط بین آذربایجان و ارمنستان در مسیر خوبی قرار گرفته خوشحالیم از روند صلح بین دو کشور حمایت و استقبال می‌کنیم و یکی از آثار آن پیشنهادی است که آذربایجان داده که جلسه بعدی ۳+۳ در باکو و پس از آن در ایروان برگزار شود که از این پیشنهاد استقبال می‌کنیم و باعث قدرت گرفتن و موثرتر شدن این سازوکار بشود.
رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره پروژه راه‌آهن رشت - آستارا هم گفت:‌ این پروژه پیشرفت خوبی را دارد. بین ما و جمهوری آذربایجان و روسیه همکاری خوبی جریان دارد. سرمایه‌گذاری های لازم تأمین شده و قراردادها انجام شده و ما الان مشغول انجام مقدمات لازم برای اجرایی شدن این پروژه هستیم. بیش از ۵۰ درصد از مقدمات لازم فراهم شده و امیدواریم در سال آینده عملیات اجرایی آن شروع شود.
وزیر امور خارجه درباره امنیت در منطقه هم بیان کرد: ما هر دو کشور در خصوص امنیت منطقه کاملا جدی هستیم و معتقد به همکاری برای امنیت در منطقه هستیم. سازوکار ۳+۳ در همین جهت شکل گرفته و هر دو به آن اهمیت می‌دهیم.عراقچی تصریح کرد: امنیت منطقه باید توسط کشورهای خود منطقه تأمین شود و هرگونه دخالت خارجی از هر طرف که باشد، مخرب این امنیت خواهد بود. این نکته‌ای است که هر دو طرف درباره آن تفاهم داریم و بر همین اساس به همکاری‌ها ادامه می‌دهیم.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی گفت: ما از هر حرکتی که منجر به توقف جنایات و کشتارها علیه فلسطینی‌ها در غزه شود و از هر حرکتی که باعث کمک رسانی به مردم غزه و از حرکتی که منجر به خاتمه اشغال سرزمین مردم فلسطین باشد استقبال می‌کنیم و در عین حال معتقدیم هیچ تدبیر و طرحی نباید حق بدیهی مردم فلسطین برای تعیین سرنوشتشان را خدشه‌دار یا تضعیف کند و حاکمیت آنها را بر سرزمینشان تحت تاثیر قرار دهد یا تضعیف کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه