روزنامه کائنات
2

سیاست

1404 چهارشنبه 23 مهر - شماره 4932

کدام اسرای فلسطینی آزاد نشدند ؟

همسر مروان البرغوثی، اسیر برجسته فلسطینی که اشغالگران در این دور تبادل اسرا هم مانع آزادی وی شدند، در پیامی برای او گفت: با وجود اینکه نتوانستی از جهنم زندان‌ دشمن رها شوی اما همه می‌دانیم که از توقف جنایات و نسل‌کشی علیه مردممان در غزه خوشحالی.
در حالی که توافق تبادل اسرا میان مقاومت و اشغالگران روز گذشته، دوشنبه، انجام شد و نزدیک به 2000 اسیر و بازداشت‌شده فلسطینی به‌ازای آزادی همه 20 اسیر زنده اسرائیلی آزاد شدند، رژیم صهیونیستی با کارشکنی در روند آزادی اسرای فلسطینی، از آزاد کردن تعدادی از اسرای برجسته مقاومت که محکوم به حبس ابد هستند و حماس خواستار آزادی آنها شده بود یعنی احمد سعدات، عبدالله البرغوثی، حسن سلامه، عباس السید و ابراهیم حامد خودداری کرد،
همچنین مروان البرغوثی از رهبران برجسته جنبش فتح که از سال 2002 در اسارت صهیونیست‌هاست نیز از جمله اسرای مطرح فلسطینی بود که طی روزهای گذشته نام او در کانون توجهات قرار گرفت، اما اشغالگران که هراس زیادی از وی دارند مانع از آزادی او شدند.
دل‌نوشته همسر مروان البرغوثی بعد از تبادل اسرا
در همین زمینه بعد از اجرای توافق تبادل اسرا فدوی البرغوثی، همسر مروان البرغوثی که یک وکیل است، در شبکه‌های اجتماعی پیامی برای همسرش نوشت.
در این پیام آمده است: به‌خاطر غزه، به‌خاطر فلسطین، به‌خاطر مردم ما، ای مروان، درست است که شرایط سخت و دردناکی داری اما من تو را می‌شناسم و می‌دانم آنچه درد تو را تسکین می‌دهد، توقف ویرانی، کشتار و جنایات علیه مردم ما در غزه است.
وی افزود: حالا تو حتی اگر تنها باشی، از پایان قتل‌عام علیه مردم ما خوشحال شدی. تو بازگشت مردممان در خیابان الرشید در غزه را تصور و به این فکر می‌کنی که چگونه می‌توان درد و رنج غیرقابل تحمل آنها را در حالی که با غم، آوار و خطرات بزرگ و متعددی مواجهند تسکین داد. تو با آزادگان وداع می‌کنی و به کسانی که در این جهنم (زندان‌های رژیم صهیونیستی) باقی مانده‌اند تسلی می‌دهی و بر شانه‌هایشان دست می‌کشی.
همسر این اسیر برجسته فلسطینی در ادامه پیام خود خطاب به او تأکید کرد: می‌دانم که تو تنها به مردممان که آرزوی آزادی و زندگی شرافتمندانه را دارند فکر می‌کنی و به‌دنبال راهی برای کاهش بار و سختی این روزها برای مردم و خانواده خود هستی. می‌دانم که تو مصممی مردم و سرزمینمان را متحد کنی و می‌خواهی به هر کودکی احساس زندگی و امید بدهی. تو دوستان خودت را به‌یاد می‌آوری و با دوستان شهید و یا زنده خود حرف می‌زنی.
فدوی البرغوثی ادامه داد: من هنوز هم به تو ایمان دارم و سخنان تو در 41 سال قبل خیلی خوب در ذهن من مانده است، تو به من گفتی که اولویت تو آزادی فلسطین است و زندگی واقعی ما بعد از تحقق این هدف آغاز می‌شود، حق با تو بود.
وی اضافه کرد: من آن روز به تو پاسخ دادم؛ "آیا فلسطین تنها برای توست؟"، من هنوز هم سعی می‌کنم با وجود همه دردی که می‌کشم به وعده خودم با تو پایبند باشم. با وجود همه رنج‌ها، قلب من احساس آرامش زیادی می‌کند و رؤیای طلوعی جدید را در سر می‌پروراند. من به‌همراه همه مردممان که تو را دوست دارند، منتظرت هستیم و به‌زودی یکدیگر را خواهیم دید.
مروان البرغوثی، مبارز فلسطینی که اشغالگران از آزادی او وحشت دارند
مروان البرغوثی از رهبران برجسته جنبش آزادی‌بخش ملی فلسطین (فتح) به‌شمار می‌رود که از بیش از 23 سال گذشته در زندان‌های رژیم اشغالگر است اما مردم فلسطین هرگز او را فراموش نمی‌کنند.
در شرایطی که بعد از اعلام آتش‌بس در نوار غزه، اولین بحثی که مطرح شد، مسئله تبادل اسرا بود نام مروان البرغوثی بار دیگر در کانون توجهات قرار گرفت، اما تقریباً همه می‌دانستند که امیدی به آزادی او نیست و رژیم اشغالگر اجازه این کار را نمی‌دهد.
مروان البرغوثی در سال 2002 در جریان انتفاضه دوم توسط ارتش اشغالگر بازداشت شد و متهم به سازماندهی و حمایت از عملیات‌های مسلحانه فلسطینی‌ها علیه اسرائیل در آن دوره بود. دادگاه رژیم اشغالگر در سال 2004 مروان البرغوثی را به 5 بار حبس ابد و 40 سال زندان محکوم کرد.
مروان البرغوثی در دفاعیات خود با شجاعت مقابل اشغالگران ایستاد و گفت: این اسرائیل است که باید به‌خاطر جنایاتش محاکمه شود، نه مبارزان فلسطینی که مقاومت حق مشروع آنهاست.
دل‌نوشته نامزد حسن سلامه؛ خالق اثر «5هزار روز در برزخ»
غفران زامل، نامزد حسن سلامه از دیگر اسرای برجسته فلسطینی و از فرماندهان گردان‌های عزالدین القسام که ازدواج آنها ماجرای عجیبی دارد نیز بعد از اینکه همسرش میان اسرای آزادشده نبود، دل‌نوشته‌ای برای او آماده کرده گفت: ما با مقاومت و رهبران آن، نگهبان امیدها و آرزوهایمان تجدید پیمان می‌کنیم و کنار شما خواهیم ماند.
وی ادامه داد: ما درود و سلام خود را به مردممان در نوار غزه می‌فرستیم؛ مردمی که با وجود اینکه همه جهانیان آنها را تنها گذاشتند، درد، آوارگی، زخم و نسل‌کشی را تحمل کردند و استقامت و پایداری نشان دادند، مردمی که با وجود همه سختی‌ها عقب‌نشینی نکردند، ضعیف نشدند و نام فلسطین را در سراسر جهان بالا بردند.
غفران زامل که یک خبرنگار است‌ در ادامه اظهار داشت: مقاومت همه تلاش خود را برای توقف جنگ و پایان دادن به نسل‌کشی انجام داد و از هیچ کاری برای رسیدن به این هدف اساسی دریغ نکرد.
ای غزه، نفس راحتی بکش و همچنان سربلند و شکست‌ناپذیر بمان و مقاومت، همچنان سرهای ما را به‌سوی آسمان بلند نگه می‌دارد.
غفران زامل، خبرنگار فلسطینی که فعالیت‌های رسانه‌ای زیادی برای خدمت به مقاومت انجام داده بود، در سال 2009 بعد از خواندن زندگی‌نامه حسن سلامه، از فرماندهان گردان‌های القسام شیفته شخصیت وی شده و درحالی که تنها عکس او را دیده بود، بعد از ماجراهای فراوان برای وی در زندان پیغام فرستاد و خواستار ازدواج با او شد. آنها در نهایت در نوامبر 2010 به‌صورت وکالتی با یکدیگر ازدواج کردند؛ درحالی که حتی یک بار هم موفق به دیدار هم نشده‌اند و رژیم اشغالگر با زیر پا گذاشتن همه قوانین مربوط به اسرا مانع دیدار آنها با یکدیگر می‌شود و سلامه را برای سال‌های طولانی در سلول انفرادی نگه داشته است.
حسن سلامه اسیر 54ساله فلسطینی یکی از برجسته‌ترین فرماندهان گردان‌های القسام به‌شمار می‌رود که مجری عملیات انتقام مقدس بود؛ عملیاتی که در واکنش به شهادت یحیی عیاش انجام شد و ده‌ها کشته میان صهیونیست‌ها به‌جای گذاشت، حسن سلامه 48 بار به حبس ابد محکوم شده است و قرار بود در معامله وفاداری به آزادگان در سال 2011 آزاد شود، اما در لحظات پایانی اشغالگران از آزادی او امتناع کردند. حسن سلامه یکی از برجسته‌ترین اسرای فلسطینی است که مقاومت فلسطین در توافق «طوفان آزادگان» و مراحل مختلف تبادل اسرا تلاش زیادی برای آزادی وی انجام داد اما اشغالگران مانع از این کار شدند.

 

تحولات جنگ اوکراین؛ از آسیب
 به زیرساخت‌های حیاتی اوکراین تا پیشروی‌های روسیه
 رئیس اداره نظامی استان «کرووگراد» در اوکراین، امروز(سه شنبه) از آسیب جدی به زیرساخت‌های انرژی در این منطقه خبر داد. در همین حال نیز وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور در منطقه دونتسک پیشروی‌های گسترده ای داشته‌اند.
به گزارش تاس، «آندری رایکوویچ» رئیس اداره نظامی این منطقه، در کانال تلگرام خود اعلام کرد که در پی حملات گسترده نیروهای روسیه به زیرساخت‌های حیاتی این استان، آتش‌سوزی گسترده‌ای به وقوع پیوست که در حال حاضر تقریبا مهار شده است.
«ایوان فدوروف» رئیس اداره نظامی «زاپوریژیا» در ارتباط با حملات امروز ارتش روسیه تصریح کرد که بخش هایی از زیر ساخت‌های انرژی در این منطقه نیز آسیب دیده‌اند.
گزارش‌ها حاکی از آن است که در پی حملات گسترده نیروهای روسی، هشدار حمله هوایی به مدت ۳ ساعت در بسیاری از شهرهای اوکراین شنیده می‌شد.
در همین حال نیز وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در شبانه‌روز گذشته ۱۰ بمب هوایی هدایت شونده، ۶ سامانه موشکی «هیمارس» ساخت آمریکا و ۱۹۵ فروند پهپاد اوکراینی را رهگیری و منهدم کرده است.
این وزارت‌خانه با اشاره بر این که پیشروی‌های روسیه در خاک اوکراین همچنان ادامه دارد، تصریح کرد که نیروهای مسلح این کشور امروز منطقه «بالاگان» در دونتسک را به کنترل خود درآوردند.
پیشروی‌های این نیروها در حالی صورت گرفت که در شبانه روز گذشته ارتش اوکراین یک هزار ۵۶۰ تن از نظامیان خود را در صحنه نبرد با روسیه از دست داده است.
همزمان با افزایش حملات متقابل روسیه و اوکراین و عدم دستیابی به آتش‌بس در این جنگ، کی‌یف و شرکای اروپایی‌اش به دنبال ساخت یک «دیوار پهپادی» برای حفاظت از مرزهای شرقی اتحادیه اروپا و همچنین کمک به دفاع هوایی اوکراین هستند. به همین منظور قرار است ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) در بروکسل و در حاشیه نشست وزیران دفاع سازمان پیمان آتلانتکیک شمالی (ناتو) نشستی برای بررسی این موضوع برگزار شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه