زائران اربعین چگونه ارز خریداری کنند؟
زائران متقاضی ارز اربعین تا ۲۲ مردادماه برای ثبت نام و دریافت سهمیه ارز اربعین فرصت دارند و میتوانند تا سقف ۲۰۰ هزار دینار عراق با نرخ مرکز مبادله ارز و طلا، خریداری کنند.
به گزارش کائنات، طبق اعلام بانک مرکزی، عملیات فروش ارز زیارتی اربعین برای زائران اربعین حسینی (ع) در سال جاری تا ۲۲ مرداد ماه از طریق چهار بانک ملی، پست بانک، تجارت و صادرات انجام میشود و که براساس آن هر زائر ایرانی متقاضی خرید (بالای پنج سال) میتواند حداکثر تا سقف ۲۰۰ هزار دینار عراق به نرخ فروش مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) به صورت حضوری و یا حتی غیر حضوری، با ارائه مرداک هویتی از جمله اصل کارت ملی، گذرنامه و یا برگه تردد اربعین، ارز مورد نیاز خود را خریداری و دریافت کند.
برای دریافت این ارز، در ابتدا لازم است که هرکدام از زائران دریافت ارز اربعین در سامانه سماح (سازمان حق و زیارت) ثبت نام کنند و متعاقب آن اگر تمایل دارند که ارز خود را به صورت غیر حضوری دریافت کنند باید اطلاعات خود را در برنامههای اعلام شده از سوی بانکهای عامل (برای مثال پیام رسان بله) ثبت کرده و معادل ریالی ارز مورد نیاز خود را واریز کنند و سپس در تاریخی که اعلام کردهاند به شعبات مورد نظر مراجعه کرده و ارز خریداری شده خود را دریافت کنند.
گفتنی است؛ فروش ارز اربعین به زائرین بالای پنج سال با ارائه اصل کارت ملی و گذرنامه یا «برگه تردد اربعین» معتبر زائر و طی مراحل مربوطه توسط بانک عامل امکانپذیر بوده و در خصوص زائرین بین پنج تا ۱۵ سال، باید حتما «اصل شناسنامه» به جای کارت ملی ارائه شود.
طرح بیمه سهام تا ۸ مرداد تمدید شد
مهلت شرکت در طرح «همیار» یا همان بیمه سهام با هدف حمایت از سهامداران تا ۸ مرداد تمدید شد. به گزارش کائنات، سازمان بورس و اوراق بهادار طی اطلاعیهای اعلام کرد مهلت شرکت در طرح همیار یا همان بیمه سهام اشخاص حقیقی تا ۸ مرداد ماه ۱۴۰۴ تمدید شد.
در طرح همیار، اشخاص میتوانند با خرید یک برگ اوراق از نماد «همیار» به ارزش معاملاتی «یک ریال» از طریق سامانههای کارگزاری، پرتفوی خود را به میزان حداقل ۲۰ درصد در بازه زمانی یک سال آینده بیمه کنند.
البته شرط استفاده از بیمه با نرخ تضمین ۲۰ درصدی، عدم فروش سهام موجود در پرتفوی فرد است. بر این اساس، فروش دارایی از خریدهای بعدی خللی در اعتبار بیمه «همیار» ایجاد نخواهد کرد.
افزون بر این، اگر بازدهی پرتفوی سهامداران در طول یکسال بیش از ۲۰ درصد رشد کرد و اشخاص تمایل به فروش و شناسایی این سود داشته باشند، مانعی برای فروش وجود ندارد و در این رابطه سرمایهگذار مختار خواهد بود.
در سه ماهه نخست امسال صورت گرفت؛
پرداخت ۸۸ درصد تسهیلات دانشبنیانها
توسط بانکهای غیردولتی
طی سه ماهه نخست امسال شبکه بانکی ۱۰۱ همت تسهیلات به ۱۲۲۵ شرکت دانش بنیان پرداخت کرده که سهم بانکهای دولتی در این بین ۱۱.۹ درصد و سهم بانکهای غیردولتی به ۸۸.۱ درصد میرسد.
به گزارش کائنات، بر اساس دادههای بانک مرکزی، سیستم بانکی کشور در خردادماه ماه سال جاری، ۱۶۹۰ فقره وام (تسهیلات) به ارزش ۳۹.۲ هزار میلیارد تومان به ۱۰۰۷ شرکت دانش بنیان پرداخت کرده که در مقایسه با خردادماه سال گذشته ۵۳.۹ درصد رشد داشت.
این در حالی است که در اردیبهشت ماه سال جاری نیز (ماه پیشین گزارش فعلی)، شبکه بانکی ۱۹۰۴ فقره وام به ارزش ۵۹ هزار و ۴۷۸ میلیارد تومان به ۷۳۲ شرکت دانش بنیان پرداخت کرده که در مقایسه با اردیبهشت ماه سال گذشته ۱۲۱ درصد رشد داشت.
همچنین طی دوره سه ماهه نخست امسال (فصل بهار)، شبکه بانکی کشور در مجموع ۴۶۰۵ فقره تسهیلات به ۱۲۲۵ شرکت دانش بنیان پرداخت کرده که ارزش آن به ۱۰۱ هزار میلیارد تومان میرسد که سهم بانکهای دولتی در این بین ۱۱.۹ درصد و سهم بانک های غیر دولتی به ۸۸.۱ درصد رسیده است.
در حالی که طی سه ماهه نخست سال قبل (۱۴۰۳) در مجموع ۴۷۰۸ فقره تسهیلات به ارزش ۶۴.۵ هزار میلیارد تومان به ۱۳۳۲ شرکت دانش بنیان پرداخت شده بود.
معاون دفتر اقتصاد مسکن خبر داد؛
کاهش نرخ سود تسهیلات ساخت مسکن
از ۲۳ به ۱۸ درصد
معاون دفتر اقتصاد مسکن اعلام کرد: در جلسه شورای عالی مسکن نرخ سود تسهیلات ساخت مسکن از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد خواهد رسید.
به گزارش کائنات، علی قائدی، معاون دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در رابطه با موضوع انعقاد قرارداد ساخت بیش از ۴۶۰ هزار واحد گفت: یکی از مشکلاتی که در این رابطه وجود داشت این بود که از آنجایی که این قراردادها در حال نزدیک شدن به دوران فروش اقساطی هستند و باید موضوع نرخ سود آنها تعیین تکلیف شود، مقرر شد که توسط دستگاههای مربوطه یعنی وزارت راه و شهرسازی، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی، تمهیداتی اندیشیده شود تا نرخ سودی که قبلا مقرر شد از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد برسی، عملیاتی شود.
وی افزود: بنابراین با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن و فروش اقساطی واحدهای مسکونی بانکها موظف به پرداخت تسهیلات با نرخ سود ۱۸ درصد هستند.
در تیرماه سال جاری محقق شد؛
اعطای ۳۱ هزار فقره تسهیلات توسط بانک سپه
بانک سپه در ادامه تعهد به اجرای سیاستهای حمایتی دولت و بانک مرکزی، در تیرماه ۱۴۰۴ تعداد بیش از ۳۱ هزار فقره تسهیلات به ارزش ۱۱۰ هزار میلیارد ریال در زمینههای مختلف پرداخت کرده است.
به گزارش کائنات، مصطفی پرتوافکنان عضو هیئت مدیره بانک سپه، بر اجرای دقیق و به موقع این تسهیلات تأکید کرد و گفت: بانک سپه در راستای اجرای تکالیف ابلاغی بانک مرکزی و همراهی با سیاستهای حمایتی دولت، همه تلاش خود را برای تسریع فرآیند اعطای تسهیلات انجام میدهد.
وی افزود: این روند در مردادماه با شتاب بیشتری ادامه خواهد داشت. تسهیلات اعطایی شامل ازدواج، فرزندآوری، احداث مسکن اقدام ملی، کمک ودیعه مسکن مستاجرین و اشتغالزایی است و با هدف تسهیل در رفع احتیاجات ضروری خانوارها، تشکیل خانواده و حمایت از جوانی جمعیت و تامین مالی کسب و کار ها و اصناف ارائه شده است. پرتوافکنان تاکید کرد: بانک سپه در تیرماه با ارائه تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و اشتغالزایی، فرآیند درخواست و دریافت وام را در کوتاهترین زمان ممکن تسهیل کرده و همچنین تلاش داشته به نیازهای واحدهای تولیدی و تحقق شعار سال(سرمایه گذاری برای تولید) نیز جامع عمل بپوشاند.
عضو هیئت مدیره بانک سپه خاطرنشان کرد: در مجموع، تسهیلات اعطایی در تیرماه، علاوه بر قالب های حمایتی همچون ازدواج، فرزندآوری، احداث مسکن اقدام ملی، کمک ودیعه مسکن مستاجرین و اشتغالزایی، در قالب سرمایه در گردش و سرمایه ثابت نیز پرداخت شده است.
علی عبدالعلی زاده، نماینده رئیسجمهور مطرح کرد؛
بانک ملی، پشتوانه اصلی نظام بانکی کشور
علی عبدالعلی زاده، نماینده رئیسجمهور در بازدید از شرکت داروسازی اسوه، بانک ملی را پشتوانه اصلی نظام بانکی کشور و کلیدی در رفع چالشهای اقتصادی توصیف کرد.
به گزارش کائنات، علی عبدالعلیزاده نماینده رئیسجمهور با اشاره به عملکرد برجسته بانک ملی در خدمترسانی به مردم طی مشکلات شبکه بانکی در ایام جنگ ۱۲ روزه، از مدیرعامل و کارکنان این بانک قدردانی کرد.
در این بازدید که با حضور مدیران بانک ملی، هلدینگ آینده پویا و شرکت سرمایهگذاری شفادارو برگزار شد، نماینده رئیسجمهور بر نقش محوری بانک ملی در حمایت از اقتصاد کشور تأکید کرد و گفت: ضروری است کارگروه ویژهای با حضور مدیران هلدینگهای دارویی و وزارتخانههای اقتصاد و صمت برای رفع موانع تولید و صادرات دارو تشکیل شود البته نقش بانک ملی را در پشتیبانی از این فرآیند نیز حیاتی است.