بازگشت مهران مدیری به تلویزیون پس از یک اختلاف
«شیش ماهه» ساخته میشود
مهران مدیری اخیرا با خبر ساخت سریال جدیدش و همکاری دوباره با صداوسیما بعد از ماجرای «دورهمی»، نگاهها را به خود معطوف کرده است.
پس از چالشهای فراوان، مهران مدیری با آغاز تصویربرداری سریال جدید خود که نام آن «شیش ماهه» اعلام شده به صداوسیما بازگشته است. عنوان شده که این سریال بهتازگی در لوکیشنی واقع در خیابان فرشته تهران کلید خورده است.
در خبری که توسط سیمافیلم هم بازتاب داده شده است: جواد رضویان، علیرضا خمسه، سحر زکریا، حسن معجونی، نیما شعباننژاد، ناهید مسلمی و ... به عنوان بازیگران سریال مدیری معرفی شدهاند.
سریال تازه مهران مدیری به تهیهکنندگی جواد فرحانی برای پخش در نیمه دوم سال تولید میشود.
محسن برمهانی ـ معاون سیما ـ اردیبهشت ماه امسال از تدارک برای ساخت آثاری جدید با حضور هنرمندانی چون ایرج طهماسب و مهران مدیری خبر داده و گفته بود، «ما هیچگاه مذاکره با هیچ هنرمندی را منتفی نمیدانیم. آقای مدیری هم در حال نگارش فیلمنامهای هستند که در تدارک برای آغاز تولیدش هستیم و امیدواریم که بهزودی تولید آن شروع بشود و در فرصت مناسبی هم روی آنتن برود.»
در حالی که به نظر میرسد مهران مدیری و تلویزیون بار دیگر با هم به تفاهم رسیدهاند اما همچنان وضعیت «دورهمی» و قسمتهای باقیمانده این مجموعه نامشخص است.
گیتی اعتماد ـ معمار مطرح کرد؛
برای بازسازی، مسابقه برپا نکنید!
به دنبال آسیبدیدگی ساختمان شیشهای صداوسیما در جریان حمله اخیر رژیم صهیونیستی و طرح پیشنهاد ثبت ملی این بنای شاخص معماری مدرن، گیتی اعتماد ـ معمار و ناظر اجرای طرح پس از انقلاب ـ تأکید کرد که مرمت این بنا باید بدون هیچگونه تغییر و بر اساس تصاویر موجود انجام شود و برگزاری مسابقهای بینالمللی برای بازسازی آن، غیرقابل توجیه است.
ساختمان شیشهای صداوسیما، در پی حمله رژیم صهیونیستی به ایران، هدف بمباران قرار گرفت و بنا بر آنچه که از سوی پیمان جبلی، رییس صداوسیما اعلام شده، تاکنون اصابت ۱۱ موشک ثبت شده است. پیشنهاد ثبت این ساختمان بهعنوان اثری ملی در فهرست میراث کشور از سوی سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی پس از بمباران این بنا مطرح شد؛ چراکه به واسطه نوع طراحی و البته معمار اثر که کمپانی عبدالعزیز فرمانفرمائیان بوده است، یکی از مهمترین آثار معماری مدرن ایران به شمار میرود.
اما در صورتی که این بنا به ثبت ملی برسد، بازسازی و مرمت آن باید عین به عین بر اساس معماری اولیه انجام شود و این در شرایطی است که فرزانه صادق مالواجِرد، وزیر راه و شهرسازی، ۲۲ تیرماه چنین عنوان کرده است: «با استفاده از تجربه موفق برگزاری مسابقه معماری برای ساخت ۱۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی در بوموسی، بازطراحی و بازمعماری ساختمان شیشهای صداوسیما را به یک مسابقه بین المللی با داوری اساتید سازه و معمار خواهیم گذاشت.»
در همین راستا با گیتی اعتماد ـ معمار و شهرساز ـ که یکی از مهندسان ناظر اجرای طرح ساختمان شیشهای بعد از انقلاب بوده است، گفت: طرح این ساختمان را یک معمار اتریشی به نام جوزف زوکر که در موسسه آقای فرمانفرمائیان مشغول بود، قبل از انقلاب ارائه داد. پس از انقلاب، دفاتر مهندسان مشاور آقای فرمانفرمائیان، به مهندسان و تکنسینهای جوان بازگردانده شد؛ زیرا آقای فرمانفرمائیان و معاونان او در سال ۵۷ از ایران رفته بودند.
این معمار ادامه داد: پس از این اقدام، تصمیم گرفتند اسم آقای فرمانفرمائیان را از موسسه حذف کنند و یک تیم مشاوره به نام طرح و معماری تشکیل شد که من در حال حاضر مدیرعامل آن هستم. در ادامه، فعالیتهای این موسسه و پروژههایی که باقی مانده بودند را به انجام رساندیم و تاکنون فعالیت خود را ادامه دادهایم. در همان راستا در دهه ۶۰ پروژه ساختمان شیشهای عینا براساس نقشهای که موجود بود، به انجام رسید و تغییری در آن ایجاد نشد. تا پیش از انقلاب این پروژه در حد طرح بود و پیاده کردن آن برعهده ما بود.
اعتماد همچنین درباره طرح وزیر راه و شهرسازی برای برگزاری یک مسابقه جهت مرمت این بنا گفت: اکنون که این ساختمان مورد اصابت موشک قرار گرفته است، باید مرمت آن عینا همانند نسخه اصلی انجام شود؛ زیرا اگر این ساختمان ثبت میراث شود، حق ندارند که تغییری در آن ایجاد کنند. اکنون هم نمیدانم وزیر راه و شهرسازی برچه اساسی قصد برگزاری مسابقه بینالمللی برای مرمت آن را دارد.
او ادامه داد: تصاویر و نقشه ساختمان شیشهای موجود است و براساس آن میتوان بدون اعمال هیچ تغییری ساختمان را عینا بازسازی کرد. هیتلر در زمان جنگ جهانی دوم ابتدا به لهستان حمله کرد و ورشو (پایتخت کشور لهستان) بر اثر بمباران عملا نابود شد. با این حال چند سال پیش که از ورشو بازدید کردم، دیدم که بهگونهای شهر را براساس تصاویر قبل از بمباران بازسازی کردهاند، که گویی هرگز به آنجا حمله نشده بود.
اعتماد تصریح کرد: اکنون و در این بازه زمانی برای مرمت ساختمان شیشهای صداوسیما، میتوان با کمک تکنولوژی بهراحتی آن را بازسازی کرد؛ البته منظور من این نیست که ما میخواهیم مسئولیت این کار را برعهده بگیریم ولی در عین حال هم نمیخواهیم این ساختمان را از بین ببرند و یک ساختمان نامتعارف جای آن بسازند. من خانم صادق مالواجِرد را از گذشته میشناسم و امیدوارم این درایت را داشته باشند که مرمت ساختمان را از طریق مسابقه به انجام نرساند.
«سوپرمن» صدرنشین گیشه جهانی سینما شد
فیلم ماجراجویانه و ابرقهرمانی «سوپرمن» با فروش جهانی ۲۱۷ میلیون دلار، صدرنشین گیشه سینمای آمریکا و جهان شد، اما چینیها چندان روی خوشی به ابرقهرمان آمریکایی نشان ندادند.
فیلم جدید «سوپرمن» به کارگردانی جیمز گان، مجموع فروش جهانی خود را به رقم ۲۱۷ میلیون دلار رساند که شامل ۹۵ میلیون دلار فروش در بازارهای بینالمللی و ۱۲۲ میلیون دلار در آمریکای شمالی است.
جیمز گان کارگردانی نسخه جدید «سوپرمن» را بر عهده داشته؛ فیلمی که نقدهای مثبت بسیاری دریافت کرده است و دیوید کورنسوت در نقش مرد پولادین و ریچل بروزناهان در نقش لوئیس لین ایفای نقش کردهاند.
در این فیلم، قهرمان خوشبین داستان تلاش میکند ثابت کند که در راه خیر میجنگد؛ در حالیکه لکس لوتر، میلیاردر شرور دنیای فناوری با بازی نیکلاس هولت، میکوشد افکار عمومی را علیه او تحریک کند.
این فیلم که با بودجهای معادل ۲۲۵ میلیون دلار ساخته شده، نقطه عطفی برای دنیای سینمایی دیسی است که توسط کمپانی برادران وارنر پشتیبانی میشود. پس از شکست نسخههای پیشین فیلمهای ابرقهرمانی مانند «فلش»، «آکوامن و پادشاهی گمشده» و دیگر آثار، جیمز گان و پیتر سفرن در سال ۲۰۲۲ برای بازسازی کامل استودیو دیسی انتخاب شدند. آنها برنامهای ۱۰ ساله برای ساخت داستانها و اسپینآفهای بههمپیوسته ارائه دادهاند؛ از جمله «سوپرگرل» و «کلیفیس» که در سال ۲۰۲۶ عرضه خواهند شد.
پردرآمدترین بازارهای بینالمللی فیلم «سوپرمن» به ترتیب بریتانیا با ۹.۸ میلیون دلار، مکزیک با ۸.۸ میلیون دلار، برزیل با ۵.۹ میلیون دلار و استرالیا با ۵.۳ میلیون دلار بودهاند. این فیلم اما در چین عملکرد بسیار ضعیفی داشت و تنها ۶.۶ میلیون دلار در آخر هفته افتتاحیه خود فروخت. در مقایسه، «جهان ژوراسیک: تولد دوباره» هفته گذشته در چین با فروش ۲۵ میلیون دلاری اکران خود را آغاز کرد.
به گزارش ورایتی، در جایگاه دوم جدول جهانی، فیلم «جهان ژوراسیک: تولد دوباره» محصول یونیورسال، در دومین هفته اکران خود از ۸۲ بازار خارجی ۶۸ میلیون دلار فروش داشت. با این فروش، مجموع درآمد بینالمللی این فیلم ماجراجویی به ۲۹۷ میلیون دلار رسید. این فیلم که با بازی اسکارلت جوهانسون، جاناتان بیلی و ماهرشالا علی نسخهای تازه از مجموعه قدیمی را ارائه میدهد، تاکنون به فروش جهانی ۵۲۹ میلیون دلار دست یافته و از مرز نیم میلیارد عبور کرده است.
فیلم «فرمول یک» در جایگاه سوم قرار گرفت و در سومین هفته اکران خود، ۳۸.۵ میلیون دلار در بازارهای بینالمللی و ۵۱.۵ میلیون دلار در مجموع کسب کرد. این درام مسابقهای تولید اپل استودیوز با بازی برد پیت، در حال نزدیک شدن به فروش جهانی ۴۰۰ میلیون دلاری است. تاکنون این فیلم ۲۵۷ میلیون دلار در خارج از آمریکا و ۳۹۳ میلیون دلار در مجموع فروخته و تبدیل به پرفروشترین فیلم تاریخ کمپانی اپل شده است.
همچنین فیلم «لیلو و استیچ» از دیزنی در آستانه تبدیل شدن به نخستین فیلم میلیاردی سال قرار دارد. این بازسازی لایواکشن به موفقیتی بزرگ بدل شده و پس از هشت هفته اکران، ۵۷۹ میلیون دلار در خارج از آمریکا و در مجموع ۹۹۴ میلیون دلار فروش داشته است. این اتفاق برای دیزنی بسیار امیدوارکننده است، چرا که یکی دیگر از پروژههای پرهزینهاش یعنی «الیو» از پیکسار با وجود نقدهای مثبت، در گیشه شکست خورده و تنها ۵۳ میلیون دلار در بازارهای خارجی و ۱۱۷ میلیون دلار در سراسر جهان فروش داشته است. با توجه به بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری این فیلم، انتظار میرود «الیو» به یکی از زیانبارترین پروژههای سینمایی سال برای دیزنی تبدیل شود.